RİZE'DE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASININ KONUSU ‘PEYGAMBERİMİZ VE AİLE’

Törenler 16.11.2019 - 14:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1836+ kez okundu.
 

RİZE'DE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASININ KONUSU ‘PEYGAMBERİMİZ VE AİLE’

Diyanet İşleri Başkanlığının programı gereğince hazırlanan Mevlid-i Nebi Programının konusu ‘Peygamberimiz  ve Aile ’konulu konferans Rize'nin İkizdere İlçesinde  yoğun bir katılımla yapıldı.  İlçe Kültür merkezi salonunda yapılan programı İkizdere İlçe Müftülüğü organize etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı Rize Yusuf Karali Eğitim Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitim gören Ahmet Cebeci’nin Kur-an-ı Kerim okumasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş yaparken kısa konuşmasında ’Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteğiyle İlçe Müftülüğü olarak hazırladığımız ‘Peygamberimiz ve Aile konulu programımıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden benimde hocam olan Doç.Dr. Hayrettin Öztürk sizlere programın anlamı hakkında konuşma yapacaktır ’dedi.     İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Hayrettin Öztürk yaptığı konuşmada şunları söyledi’1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlanan programlarda Hz. Peygamberimizi anlamaya çalışıyoruz. Peygamberimizi çok iyi anlamak için onun gibi yaşamalıyız, sünnetlerine uymalıyız. Peygamberin hayatına talip iseniz onun yaptıklarını yapmalıyız. Peygamber İslam’ı anlatmak yaymak için çok çaba gösterdi, çok mücadeleler yaptı, bugün biz böyle bir mücadele veriyor muyuz? İslam’ı anlayın ve yaşayın. Bugün kahvehanelerde oturan kaç kişiyi ikna ederek camiye götürüyorsunuz. Peygamberimiz beni seviyorsanız benim yolundan gidin demiştir. Akrabaları, fakirleri gözetelim. Ailede çocuklarla eşinizle istişarelerde bulunun, istişare etmek ailenin temelinde var. Ailede her zaman istişarelerde bulunmakta fayda var. Eşlerinize bir çiçek getirerek gönlünü alın ve her yerde gülümseyin. Gülümsemek insanı yaşatır. Allah faydalı işler yapanlara büyük mükâfatlar verir. Çevreyi, Ormanı, toprağı temiz tutalım. Çevreyi temiz tutmak bile ibadettir. Evlilik müessesesi işlemeli. Çocuklar evin ailenin neşesidir. Evlilikle ailenin devamı gelir. Hayırlı evlatlarla ailenin devamı sağlanmalıdır. Evlilik sevgi üzerine kurulmalı. Sevgisiz hayat olmaz. Ailede sevgiyi saygıyı hâkim kılmalıyız. Evlilikler sabırla büyür. Ailenin en büyük müessesesi evlilikle oluşur ’dedi.    Program sonunda konuşmacı Doç.Dr. Hayrettin Öztürk’e İkizdere Belediye Başkanı tarafından plaket ve hediyeler verildi. İlçe Müftülüğüne yaptıkları maddi yardımlardan dolayı hayırseverler Harun Tavukçuoğlu ve Mahmut Ekşi’ye Müftülük tarafından plaketler verildi.    Konferansa İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş, Kalkandere Müftüsü Serkan Yalçın, İlçe Mili Eğitim Müdür Adem Gündüz, Emniyet Amiri Osman Emirzeoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu ve Ali Ekşi, AKP İlçe Başkanı Mustafa Havuz, MHP İlçe Başkanı Abdurezzak Uzun, İmamlar ve kalabalık bir topluluk katıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığının programı gereğince hazırlanan Mevlid-i Nebi Programının konusu ‘Peygamberimiz  ve Aile ’konulu konferans Rize'nin İkizdere İlçesinde  yoğun bir katılımla yapıldı. 


İlçe Kültür merkezi salonunda yapılan programı İkizdere İlçe Müftülüğü organize etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı Rize Yusuf Karali Eğitim Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitim gören Ahmet Cebeci’nin Kur-an-ı Kerim okumasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş yaparken kısa konuşmasında ’Diyanet İşleri Başkanlığımızın desteğiyle İlçe Müftülüğü olarak hazırladığımız ‘Peygamberimiz ve Aile konulu programımıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden benimde hocam olan Doç.Dr. Hayrettin Öztürk sizlere programın anlamı hakkında konuşma yapacaktır ’dedi.  

 

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Hayrettin Öztürk yaptığı konuşmada şunları söyledi’1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlanan programlarda Hz. Peygamberimizi anlamaya çalışıyoruz. Peygamberimizi çok iyi anlamak için onun gibi yaşamalıyız, sünnetlerine uymalıyız. Peygamberin hayatına talip iseniz onun yaptıklarını yapmalıyız. Peygamber İslam’ı anlatmak yaymak için çok çaba gösterdi, çok mücadeleler yaptı, bugün biz böyle bir mücadele veriyor muyuz? İslam’ı anlayın ve yaşayın. Bugün kahvehanelerde oturan kaç kişiyi ikna ederek camiye götürüyorsunuz. Peygamberimiz beni seviyorsanız benim yolundan gidin demiştir. Akrabaları, fakirleri gözetelim. Ailede çocuklarla eşinizle istişarelerde bulunun, istişare etmek ailenin temelinde var. Ailede her zaman istişarelerde bulunmakta fayda var. Eşlerinize bir çiçek getirerek gönlünü alın ve her yerde gülümseyin. Gülümsemek insanı yaşatır. Allah faydalı işler yapanlara büyük mükâfatlar verir. Çevreyi, Ormanı, toprağı temiz tutalım. Çevreyi temiz tutmak bile ibadettir. Evlilik müessesesi işlemeli. Çocuklar evin ailenin neşesidir. Evlilikle ailenin devamı gelir. Hayırlı evlatlarla ailenin devamı sağlanmalıdır. Evlilik sevgi üzerine kurulmalı. Sevgisiz hayat olmaz. Ailede sevgiyi saygıyı hâkim kılmalıyız. Evlilikler sabırla büyür. Ailenin en büyük müessesesi evlilikle oluşur ’dedi. 

 

Program sonunda konuşmacı Doç.Dr. Hayrettin Öztürk’e İkizdere Belediye Başkanı tarafından plaket ve hediyeler verildi. İlçe Müftülüğüne yaptıkları maddi yardımlardan dolayı hayırseverler Harun Tavukçuoğlu ve Mahmut Ekşi’ye Müftülük tarafından plaketler verildi. 

 

Konferansa İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İlçe Müftüsü Hikmet Bektaş, Kalkandere Müftüsü Serkan Yalçın, İlçe Mili Eğitim Müdür Adem Gündüz, Emniyet Amiri Osman Emirzeoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu ve Ali Ekşi, AKP İlçe Başkanı Mustafa Havuz, MHP İlçe Başkanı Abdurezzak Uzun, İmamlar ve kalabalık bir topluluk katıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi