RİZE'DE MAHKEME SAYILARINI ARTIRDIK

Rize 14.02.2020 - 23:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1548+ kez okundu.
 

RİZE'DE MAHKEME SAYILARINI ARTIRDIK

Barolar, yasaların belirlediği meslek grubu olmakla birlikte,yargı sisteminde avukatların kurumsal örgütü ve hukukun gelişmesine katkıda bulunan  kurumdur.Türkçe'ye  Fransa'dan geçmiş olup açılımı DEMİR PARMAKTIR.              Bu Gün Adliye'de Yeni iş hayatına başlayan 3 Avukat in yemin törenin de bulunduktan sonra,Rize Baro Başkanı Av.Ümit PECE ile İlimizdeki Baro'nun faaliyetleri içeriği hizmetleri hakkında genişçe söyleşide bulunduk .PECE, Baro başkanlığının fahri olarak yürütüldüğünü ifade ederek başladığımız söyleşide ilimizde 190 Avukat 10.stajyer olmak üzere 200 Avukat'in hizmet verdiğini belirtti. PECE,ilimizde 13 bin ile 15 bin arası dava görüldüğünü,10 bin de icra davası ile birlikte takriben 500 de  boşanma davasının mahkemelerimizce görüldüğünü belirtti. Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin  kısa zamanda çözülmesi için CUMHURİYET BAŞ SAVCIMIZ ve Baronun ortak çalışması sonucunda HSY ile de görüşülerek, yeni ilave iki mahkeme,sulh hukuk ve asliye hukuk mahkemeleri daha açtıklarını belirtti,bununla birlikte yeni hakim,savcı ve personel sayısınında artigini ifade etti. (B.Arif TURAN olarak Ekmekkkk,,,, ekmek kapısı her kim acıyorsa başım gözüm üstündedir). PECE,Aynı zamanda baro ya kayıtlı 7 Avukat'in Hakimler ve Savcılar yazılı sınavını kazandığını belirterek, geçen yıl ilimiz nüfusuna kay itli 6 Avukatın sınavı kazanarak ülkemizde hakim ve savcı olarak görev yaptığını belirtti.Baro olarak fakır fukara kimsesiz olan vatandaşlarımıza ücretsiz hizmetlerde bulunduklar ini belirterek,Kadın erkek ayırmadan mağdurun yanında olduklarını ifade etti.Özellikle ampule dünya şampiyonu olan ilimizin gururu şampiyonumuzun sağlık mevzuatından ötürü problemini biz ati çözdüklerini belirterek Baro olarak özellikle şehit emniyet müdürümüzün ve ailesinin davaları nada baktıklarını belirtti.               Başkan PECE ile ilimiz sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi alış verişin dede bulundum. .Pece'nin  kamulaştırmalarda halkın sıkıntılarını yapılması gerekenler ve mevzuattan kaynaklanan kanunlarin oldugu konusunda da  bilgili oldugunu ve  donanımlı olduğunu görmek beni haliyle memnun etti.Zaman zaman eleştirdiğim STO ve Kamu idarecileri gibi işinin ehli PECE gibi  başkan ve amirleri'de sayfama taşıyacağım.

Barolar, yasaların belirlediği meslek grubu olmakla birlikte,yargı sisteminde avukatların kurumsal örgütü ve hukukun gelişmesine katkıda bulunan  kurumdur.Türkçe'ye  Fransa'dan geçmiş olup açılımı DEMİR PARMAKTIR. 
           

Bu Gün Adliye'de Yeni iş hayatına başlayan 3 Avukat in yemin törenin de bulunduktan sonra,Rize Baro Başkanı Av.Ümit PECE ile İlimizdeki Baro'nun faaliyetleri içeriği hizmetleri hakkında genişçe söyleşide bulunduk .PECE, Baro başkanlığının fahri olarak yürütüldüğünü ifade ederek başladığımız söyleşide ilimizde 190 Avukat 10.stajyer olmak üzere 200 Avukat'in hizmet verdiğini belirtti. PECE,ilimizde 13 bin ile 15 bin arası dava görüldüğünü,10 bin de icra davası ile birlikte takriben 500 de  boşanma davasının mahkemelerimizce görüldüğünü belirtti. Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin  kısa zamanda çözülmesi için CUMHURİYET BAŞ SAVCIMIZ ve Baronun ortak çalışması sonucunda HSY ile de görüşülerek, yeni ilave iki mahkeme,sulh hukuk ve asliye hukuk mahkemeleri daha açtıklarını belirtti,bununla birlikte yeni hakim,savcı ve personel sayısınında artigini ifade etti. (B.Arif TURAN olarak Ekmekkkk,,,, ekmek kapısı her kim acıyorsa başım gözüm üstündedir). PECE,Aynı zamanda baro ya kayıtlı 7 Avukat'in Hakimler ve Savcılar yazılı sınavını kazandığını belirterek, geçen yıl ilimiz nüfusuna kay itli 6 Avukatın sınavı kazanarak ülkemizde hakim ve savcı olarak görev yaptığını belirtti.Baro olarak fakır fukara kimsesiz olan vatandaşlarımıza ücretsiz hizmetlerde bulunduklar ini belirterek,Kadın erkek ayırmadan mağdurun yanında olduklarını ifade etti.Özellikle ampule dünya şampiyonu olan ilimizin gururu şampiyonumuzun sağlık mevzuatından ötürü problemini biz ati çözdüklerini belirterek Baro olarak özellikle şehit emniyet müdürümüzün ve ailesinin davaları nada baktıklarını belirtti.
             

Başkan PECE ile ilimiz sorun ve sıkıntıları hakkında bilgi alış verişin dede bulundum. .Pece'nin  kamulaştırmalarda halkın sıkıntılarını yapılması gerekenler ve mevzuattan kaynaklanan kanunlarin oldugu konusunda da  bilgili oldugunu ve  donanımlı olduğunu görmek beni haliyle memnun etti.Zaman zaman eleştirdiğim STO ve Kamu idarecileri gibi işinin ehli PECE gibi  başkan ve amirleri'de sayfama taşıyacağım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi