RİZE'DE KONUŞTU: Gençlerin hedefler koyması çok önemli

Kültür 26.11.2019 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1984+ kez okundu.
 

RİZE'DE KONUŞTU: Gençlerin hedefler koyması çok önemli

RİZE'de düzenlenen kitap fuarına katılan eğitim koçu Gökhan Müftüoğlu, gençlerin öncelikle kabiliyetlerini ve yeteneklerini keşfetmesi gerektiğini belirterek, "Kabiliyetleri ve ulaşabilirliklerine göre gençlerin hedefler koyması çok önemli. Özellikle bu jenerasyon biraz kolay pes edebiliyor. Onlara bu kadar hızlı pes etmemeleri ve mücadele etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.   Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde bu yıl 2'incisi yapılan kitap fuarına, 70 yayın evi ve 60 yazar katılıyor. 'Gri Koç' olarak bilinen Eğitim Koçu Gökhan Müftüoğlu da, davet üzerine katıldığı fuarda öğrenciler ve aileleri ile buluştu. Birçok yerde gençlerle buluşarak sınav ve motivasyonla ilgili seminerler yaptıklarını belirten Müftüoğlu, “YouTube'da düzenli olarak videolar paylaşıyorum. Çünkü kendi kabiliyetleri bulmalarını ve hayallerinin peşinden gitmelerini istiyorum. Gençler öncelikle kabiliyetlerini ve yeteneklerini keşfetmesi gerekiyor. Modern dünyada çok fazla meslek türü var ve bunların içinde boğulan gençler var. Ya da toplumun genel kabul gördüğü meslekleri seçipte ulaşamayacakları hedefler koyan gençler var. Özellikle kabiliyetleri ve ulaşabilirliklerine göre gençlerin hedefler koyması çok önemli. Bir diğer konu ise; özellikle bu jenerasyon biraz kolay pes edebiliyor. Ben onlara bu kadar hızlı pes etmemeleri ve mücadele etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.   'UYGULAMA İÇİN İYİ Kİ YAPILMIŞ'   Bu yıl ilk kez uygulanan bir haftalık ara tatillerin olumlu bulduğunu söyleyen Müftüoğlu, “Gençlerin dinlenmeye ihtiyaçları oluyor. Konu eksikliği olanlar bu arada onu tamamlamaya çalışıyor. Kamplara girerek daha yoğun çalışanlar da var. Bu tatilden şikayetçi olan bir öğrenci duymadım. Genelde herkesin mutlu olduğunu gördüm. Ben de ilk duyduğumda bu uygulama için 'iyi ki yapılmış' dedim. Nisan'daki ara tatilde de gençler bir nefes alacaktır ve her şey onlar için daha da güzel olacaktır” diye konuştu. 

RİZE'de düzenlenen kitap fuarına katılan eğitim koçu Gökhan Müftüoğlu, gençlerin öncelikle kabiliyetlerini ve yeteneklerini keşfetmesi gerektiğini belirterek, "Kabiliyetleri ve ulaşabilirliklerine göre gençlerin hedefler koyması çok önemli. Özellikle bu jenerasyon biraz kolay pes edebiliyor. Onlara bu kadar hızlı pes etmemeleri ve mücadele etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

 

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde bu yıl 2'incisi yapılan kitap fuarına, 70 yayın evi ve 60 yazar katılıyor. 'Gri Koç' olarak bilinen Eğitim Koçu Gökhan Müftüoğlu da, davet üzerine katıldığı fuarda öğrenciler ve aileleri ile buluştu. Birçok yerde gençlerle buluşarak sınav ve motivasyonla ilgili seminerler yaptıklarını belirten Müftüoğlu, “YouTube'da düzenli olarak videolar paylaşıyorum. Çünkü kendi kabiliyetleri bulmalarını ve hayallerinin peşinden gitmelerini istiyorum. Gençler öncelikle kabiliyetlerini ve yeteneklerini keşfetmesi gerekiyor. Modern dünyada çok fazla meslek türü var ve bunların içinde boğulan gençler var. Ya da toplumun genel kabul gördüğü meslekleri seçipte ulaşamayacakları hedefler koyan gençler var. Özellikle kabiliyetleri ve ulaşabilirliklerine göre gençlerin hedefler koyması çok önemli. Bir diğer konu ise; özellikle bu jenerasyon biraz kolay pes edebiliyor. Ben onlara bu kadar hızlı pes etmemeleri ve mücadele etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

 

'UYGULAMA İÇİN İYİ Kİ YAPILMIŞ'

 

Bu yıl ilk kez uygulanan bir haftalık ara tatillerin olumlu bulduğunu söyleyen Müftüoğlu, “Gençlerin dinlenmeye ihtiyaçları oluyor. Konu eksikliği olanlar bu arada onu tamamlamaya çalışıyor. Kamplara girerek daha yoğun çalışanlar da var. Bu tatilden şikayetçi olan bir öğrenci duymadım. Genelde herkesin mutlu olduğunu gördüm. Ben de ilk duyduğumda bu uygulama için 'iyi ki yapılmış' dedim. Nisan'daki ara tatilde de gençler bir nefes alacaktır ve her şey onlar için daha da güzel olacaktır” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi