Rize'de kentsel dönüşümün İlk Başlangıç yeri belli oldu

Rize 30.05.2019 - 12:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1969+ kez okundu.
 

Rize'de kentsel dönüşümün İlk Başlangıç yeri belli oldu

RİZE Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüme belediye bloklarından başlayacaklarını belirterek o alanda bir açık hava alış veriş merkezi oluşturmak istediklerini belirtti. Belediye bloklarının olduğu alanı ilk hedef olarak belirlediklerini açıklayan Rize Milletvekili Muhammed Avcı, “En riskli alan olarak belediye bloklarını görüyoruz. Teknik raporlar da bu karşımıza çıkıyor. Biz kademe kademe gitmek istiyoruz. Hiçbir binadan taviz vermeden, bütüncül bir planla birlikte bunu tamamlamak istiyoruz   Ben dönüşümün o kadar uzun bir sürede gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Tabiki buna bir zaman biçebilmek kolay değil. Vatandaşlarımız ile yürüteceğimiz müzakereler burada önemli. Biz yeni konutları hemen yapabiliriz. 2-3 yıl içerisinde bunlar tamamlanıp, bitirilebilir. Biz bu anlamda da vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz. Vatandaşlarımız bu dönüşüme hazır ve bir an önce gerçekleşmesini istiyorlar. Biz burada onları zarara uğratmadan hatta gelirlerini arttırarak bir dönüşüm yapmamız lazım. Bunun da böyle olacağını vatandaşlarımız görecektir. Uzun vadeli bir ödemi planı ortaya çıkabilir ama sonucunda çok daha değerli bir gayrimenkule sahip olacaklar. Her şeyden önemlisi can güvenliğine sahip olacaklar. Rize'de bu süreçte; valimiz, milletvekileri, belediye başkanı, iktidar partisi işin içerisinde yer alıyor. Biz muhalefet partilerini de bu sürecin içerisine katmak ve hep birlikte dönüşümü başarmak istiyoruz. Muhalefet partileri il başkanlarına da bu konuda bilgiler verebiliriz. Bütün vatandaşlarımızın Rize ortak paydasında dönüşüme katkı vermesini bekliyoruz.” dedi.   'YENİ BELEDİYE BLOKLARININ ALTINDA BİN ARAÇLIK OTOPARK'   Deniz caddesinde bulunan belediye bloklarının altına yaklaşık bin araçlık bir otopark planlandığını ifade eden Avcı, “O alan şehrin en cazip noktalarından bir tanesi. Biz o alanda bir açık hava AVM oluşturmak, üzerinde de ofislerin olmasını istiyoruz. İnsanlar alışveriş merkezi standartlarında, aileleri ile birlikte çok rahat bir şekilde gezebileceği bir alan inşa edebilmeyi temenni ediyoruz. Yolu yeraltına alarak sahil ile entegrasyonunu sağlarsak; inanılmaz bir sosyal alan ortaya çıkacaktır. Meydandaki ve buradaki otopark ile şehrin trafiğini rahatlatacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.  

RİZE Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüme belediye bloklarından başlayacaklarını belirterek o alanda bir açık hava alış veriş merkezi oluşturmak istediklerini belirtti. Belediye bloklarının olduğu alanı ilk hedef olarak belirlediklerini açıklayan Rize Milletvekili Muhammed Avcı, “En riskli alan olarak belediye bloklarını görüyoruz. Teknik raporlar da bu karşımıza çıkıyor. Biz kademe kademe gitmek istiyoruz. Hiçbir binadan taviz vermeden, bütüncül bir planla birlikte bunu tamamlamak istiyoruz

 

Ben dönüşümün o kadar uzun bir sürede gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Tabiki buna bir zaman biçebilmek kolay değil. Vatandaşlarımız ile yürüteceğimiz müzakereler burada önemli. Biz yeni konutları hemen yapabiliriz. 2-3 yıl içerisinde bunlar tamamlanıp, bitirilebilir. Biz bu anlamda da vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz. Vatandaşlarımız bu dönüşüme hazır ve bir an önce gerçekleşmesini istiyorlar. Biz burada onları zarara uğratmadan hatta gelirlerini arttırarak bir dönüşüm yapmamız lazım. Bunun da böyle olacağını vatandaşlarımız görecektir. Uzun vadeli bir ödemi planı ortaya çıkabilir ama sonucunda çok daha değerli bir gayrimenkule sahip olacaklar. Her şeyden önemlisi can güvenliğine sahip olacaklar. Rize'de bu süreçte; valimiz, milletvekileri, belediye başkanı, iktidar partisi işin içerisinde yer alıyor. Biz muhalefet partilerini de bu sürecin içerisine katmak ve hep birlikte dönüşümü başarmak istiyoruz. Muhalefet partileri il başkanlarına da bu konuda bilgiler verebiliriz. Bütün vatandaşlarımızın Rize ortak paydasında dönüşüme katkı vermesini bekliyoruz.” dedi.

 

'YENİ BELEDİYE BLOKLARININ ALTINDA BİN ARAÇLIK OTOPARK'

 

Deniz caddesinde bulunan belediye bloklarının altına yaklaşık bin araçlık bir otopark planlandığını ifade eden Avcı, “O alan şehrin en cazip noktalarından bir tanesi. Biz o alanda bir açık hava AVM oluşturmak, üzerinde de ofislerin olmasını istiyoruz. İnsanlar alışveriş merkezi standartlarında, aileleri ile birlikte çok rahat bir şekilde gezebileceği bir alan inşa edebilmeyi temenni ediyoruz. Yolu yeraltına alarak sahil ile entegrasyonunu sağlarsak; inanılmaz bir sosyal alan ortaya çıkacaktır. Meydandaki ve buradaki otopark ile şehrin trafiğini rahatlatacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi