Rize'de Kar Yağışı Tedbirleri Alındı.

Rize 24.01.2020 - 14:10, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2302+ kez okundu.
 

Rize'de Kar Yağışı Tedbirleri Alındı.

 Rize'de Kar Yağışı Tedbirleri  İl Sağlık Müdürü Tepe: "Kış şartlarında hastalarımızı mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldık" dedi.  Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe,  "kış şartlarının hastalarımızın mağduriyetine neden olmaması için gereken çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir" dedi.  Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'de beklenilen kar yağışının ulaşımda zorluklara neden olabileceği ihtimali yüksek olduğunu söyleyen Tepe, şöyle devam etti:  Özellikle bu durum acil hastalar ve hamileler ile diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanlar için son derece önem arz etmektedir. Yoğun kar durumunda özellikle yüksek mahalle ve köylerimize ulaşmada zorluklar çekilmektedir. Bu sebeple yaşlılarımız, kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız, diyaliz hastalarımız ve gebelerimiz endişeye kapılmasınlar. Bütün imkanlar seferber edilmiştir. Bu anlamda diyaliz ünitelerimize talimat verilip seans zorunluluğu kaldırılmıştır. Yani diyaliz hastalarımız kar engeli ortadan kalkıncaya dek diyaliz seansına geç kaldım endişesi yaşamayacaklardır. Yine diyaliz hastalarımız ve doğumlarına son bir ay kalmış gebelerimizi istedikleri takdirde hastanelerimize yakın il ve ilçe merkezlerinde kar engeli ortadan tamamen kalkıncaya kadar ücretsiz olarak devlete ait tesislerde misafir etmekteyiz.  Hastalarımız yolların kapanmasından dolayı paniğe, endişeye kapılmamaları gerektiğini söyleyen Tepe, ekiplerimiz mutlak suretle kar engeli zaman kaybettirse dahi kendilerine ulaşacaklardır. Bu amaçla başta kar ambulanslarımız ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz (UMKE) olmak üzere, ilgili birimlerimiz tümü aktif olarak çalışmaktadır. Ayrıca alanında en iyi eğitim almış gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan bünyesinde dağcılardan İtfaiye, Sivil Savunma ve sağlık personellerine kadar geniş yelpazede bir çok birimi barındıran RİKE (Rize Kurtarma Ekibi) olası bir mahsur kalmada etkin müdahaleye hazır durumdadır.  Hastalarımızın lüzumu halinde 112 acil hattından yardım istenilmesi durumunda, elden geldiğince kendilerine yardımcı olunacaktır. Kış şartlarının hastalarımızın mağduriyetine neden olmaması için gereken çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir. 

 Rize'de Kar Yağışı Tedbirleri 


İl Sağlık Müdürü Tepe: "Kış şartlarında hastalarımızı mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldık" dedi. 


Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe,  "kış şartlarının hastalarımızın mağduriyetine neden olmaması için gereken çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir" dedi. 


Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'de beklenilen kar yağışının ulaşımda zorluklara neden olabileceği ihtimali yüksek olduğunu söyleyen Tepe, şöyle devam etti: 


Özellikle bu durum acil hastalar ve hamileler ile diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanlar için son derece önem arz etmektedir. Yoğun kar durumunda özellikle yüksek mahalle ve köylerimize ulaşmada zorluklar çekilmektedir. Bu sebeple yaşlılarımız, kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız, diyaliz hastalarımız ve gebelerimiz endişeye kapılmasınlar. Bütün imkanlar seferber edilmiştir. Bu anlamda diyaliz ünitelerimize talimat verilip seans zorunluluğu kaldırılmıştır. Yani diyaliz hastalarımız kar engeli ortadan kalkıncaya dek diyaliz seansına geç kaldım endişesi yaşamayacaklardır. Yine diyaliz hastalarımız ve doğumlarına son bir ay kalmış gebelerimizi istedikleri takdirde hastanelerimize yakın il ve ilçe merkezlerinde kar engeli ortadan tamamen kalkıncaya kadar ücretsiz olarak devlete ait tesislerde misafir etmekteyiz. 


Hastalarımız yolların kapanmasından dolayı paniğe, endişeye kapılmamaları gerektiğini söyleyen Tepe, ekiplerimiz mutlak suretle kar engeli zaman kaybettirse dahi kendilerine ulaşacaklardır. Bu amaçla başta kar ambulanslarımız ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz (UMKE) olmak üzere, ilgili birimlerimiz tümü aktif olarak çalışmaktadır. Ayrıca alanında en iyi eğitim almış gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan bünyesinde dağcılardan İtfaiye, Sivil Savunma ve sağlık personellerine kadar geniş yelpazede bir çok birimi barındıran RİKE (Rize Kurtarma Ekibi) olası bir mahsur kalmada etkin müdahaleye hazır durumdadır. 


Hastalarımızın lüzumu halinde 112 acil hattından yardım istenilmesi durumunda, elden geldiğince kendilerine yardımcı olunacaktır. Kış şartlarının hastalarımızın mağduriyetine neden olmaması için gereken çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi