RİZE'DE KALMAK İSTEYEN DOKTOR SAYISI ÇOK AZ

Sağlık 17.09.2020 - 10:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1796+ kez okundu.
 

RİZE'DE KALMAK İSTEYEN DOKTOR SAYISI ÇOK AZ

RİZE ONKOLOG İSTİYOR     Her şeyin başı sağlık.     Yazımı fazla uzatmayacağım. Rize’de Onkoloji Doktorlarına acilen ihtiyacımız var. Hastalarımız yine komşu kapılarına giderek sefalet çekiyor.     Kanser hastalarımızın tedavi edildiği Onkoloji Hastanemiz doktor eksikliği çekiyor.    Sağlık ordusunun önemini, değerini hastaneye düşmeyince bilmiyoruz maalesef.     Rize’de görev yapan hekimlerimiz mecburi görevleri sona erince gidiyor. Rize’de kalmak isteyen doktor sayısı çok az. Sebebini kurcalamak istemiyorum ama gitmek isteyene de zoraki kal diyemezsiniz.    Bir süredir denizde mi yapılsın karada mı yapılsın tartışmalarıyla gündemi ve siyaseti çok meşgul eden yeni Hastaneden çok daha önemli eksiklerimiz var.    Sağlık mensubu değilim ama sağlıkçıların eline herkes gibi her an düşebilecek hasta adayıyım. Doktor hemşire velhasıl bütün sağlıkçıların daha iyi şartlar altında çalışmalarını isteriz. Doktor ne kadar rahat olursa hastalara daha iyi hizmet gider.      Rize’de önemli bir ihtiyaca cevap veren Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimiz var. İlk hizmete girdiğinde araç gereçleri ile mükemmel hizmet ve tedavi teşhis için yeterli hekim kadrosuda vardı.      O dönemde illet hastalığa kapılanlar çok şükür komşu illerin kapılarına gitmekten kurtulmuştu.     Son zamanlarda Onkoloji Hekim eksikliği yine hissediliyor ki hasta sahipleri hemşerilerimiz bana da ulaşarak ne olur bu eksiği ilgililere iletiniz, sesimizi duysunlar diye haklı bir sitemde bulundular.     Rize Onkoloji merkezi hizmete girdiğinde yalnız Rize’ye değil bölgeye çok önemli hizmetler verdi.      Artvin, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon’dan gelen hastalarımız modern teknik araçlarla yapılan tedaileri sonrası büyük oranda sağlıklarına da kavuşmuştu.     Rize dışardan hasta alan bir şehir durumunda olmuşken yeniden dışarı gitmek hasta ve hasta sahipleri için ıstıraptır, büyük bir mali külfettir.     Rize Onkoloji Hastanemizde eksik olan Doktor ihtiyacı acilen giderilmelidir. Biliyorum bir Onkolog çok kolay yetişmiyor ama giden canlarda geri gelmiyor.     Rize’yi Sağlık çalışanları için cazip İl konumuna getirmek Siyasetçilerimizin görevidir. Bu görev bilinciyle çalışmalarını bekliyoruz.     Rize’den Cumhurbaşkanı, Bakan, milletvekili çıkıyor ve bu ekip Onkolog Hekim barındıramıyorsa suçu başkasında aramamalıyız.     En yetkili bu kadronun Rize’den Hekim kaçırmak için değil barındırmak için çözüm yolları üretmeleri lazım.

RİZE ONKOLOG İSTİYOR

   
Her şeyin başı sağlık.

   
Yazımı fazla uzatmayacağım. Rize’de Onkoloji Doktorlarına acilen ihtiyacımız var. Hastalarımız yine komşu kapılarına giderek sefalet çekiyor.

   
Kanser hastalarımızın tedavi edildiği Onkoloji Hastanemiz doktor eksikliği çekiyor.

  
Sağlık ordusunun önemini, değerini hastaneye düşmeyince bilmiyoruz maalesef.

   
Rize’de görev yapan hekimlerimiz mecburi görevleri sona erince gidiyor. Rize’de kalmak isteyen doktor sayısı çok az. Sebebini kurcalamak istemiyorum ama gitmek isteyene de zoraki kal diyemezsiniz.

  
Bir süredir denizde mi yapılsın karada mı yapılsın tartışmalarıyla gündemi ve siyaseti çok meşgul eden yeni Hastaneden çok daha önemli eksiklerimiz var.

  
Sağlık mensubu değilim ama sağlıkçıların eline herkes gibi her an düşebilecek hasta adayıyım. Doktor hemşire velhasıl bütün sağlıkçıların daha iyi şartlar altında çalışmalarını isteriz. Doktor ne kadar rahat olursa hastalara daha iyi hizmet gider.

    
Rize’de önemli bir ihtiyaca cevap veren Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimiz var. İlk hizmete girdiğinde araç gereçleri ile mükemmel hizmet ve tedavi teşhis için yeterli hekim kadrosuda vardı.

    
O dönemde illet hastalığa kapılanlar çok şükür komşu illerin kapılarına gitmekten kurtulmuştu.

   
Son zamanlarda Onkoloji Hekim eksikliği yine hissediliyor ki hasta sahipleri hemşerilerimiz bana da ulaşarak ne olur bu eksiği ilgililere iletiniz, sesimizi duysunlar diye haklı bir sitemde bulundular.

   
Rize Onkoloji merkezi hizmete girdiğinde yalnız Rize’ye değil bölgeye çok önemli hizmetler verdi.

    
Artvin, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon’dan gelen hastalarımız modern teknik araçlarla yapılan tedaileri sonrası büyük oranda sağlıklarına da kavuşmuştu.

   
Rize dışardan hasta alan bir şehir durumunda olmuşken yeniden dışarı gitmek hasta ve hasta sahipleri için ıstıraptır, büyük bir mali külfettir.

   
Rize Onkoloji Hastanemizde eksik olan Doktor ihtiyacı acilen giderilmelidir. Biliyorum bir Onkolog çok kolay yetişmiyor ama giden canlarda geri gelmiyor.

   
Rize’yi Sağlık çalışanları için cazip İl konumuna getirmek Siyasetçilerimizin görevidir. Bu görev bilinciyle çalışmalarını bekliyoruz.

   
Rize’den Cumhurbaşkanı, Bakan, milletvekili çıkıyor ve bu ekip Onkolog Hekim barındıramıyorsa suçu başkasında aramamalıyız.

   
En yetkili bu kadronun Rize’den Hekim kaçırmak için değil barındırmak için çözüm yolları üretmeleri lazım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi