Rize'de İstenmeyen Görüntüler.

Rize 08.10.2019 - 16:04, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2131+ kez okundu.
 

Rize'de İstenmeyen Görüntüler.

Hastanenin  acil servis hasta kabül bölümünde  görevli memur  olmayınca polis görev üslenerek gelen acil hastalara yardımcı olmaya çalışıyor.Hasta yakınları ise olaya tepki gösteriyor. Rize devlet hastanesinde yaşanan olay,  ülkemizde sağlık hizmetlerinin ne durumda olduğunun açık bir göstergesi. Rize Devlet hastanesi acil servis ünitesinde öğlen saatlerinde giden hastalar muayene olmak için görevli memur bulamayınca dakikalarca beklemek zorunda kalıyor.Hastaların tepkileri gören hastane de görevli polis memuru imdada yetişiyor. Bir hasta yakınının yaşadığı olayı fotoğraflayarak haber editörümüze aktardı. Hasta yakını ; “Yeni Rize Devlet hastanesi acil servisine gittik saat tam 12 ve bir tek görevli banko masasında yok. Hastalar ne yapacağını şaşırmış durumda yakınmalar olunca oradaki hastane görevli polis memuru bankonun arkasına geçerek hastane personelinin yaptığı işi yapmak zorunda kalıyor. Polis memuru muayene olacakların TC kimlik numaralarını alarak hastaların muayene kayıtlarını yaparak onları yönlendiriyor. Polis memurunun bu insanı davranışı tabii ki yeterli olmuyor, burada acil de ilk muayene bölümünde tartışmalar yaşanıyor ve burada önüne gelen sırası gelmeden içeriye girip çıkıyor dolayısıyla hastalar burada yardımcı olan Polis memuruna yöneliyor Polis memuru ise doğal olarak  ‘ hastane görevlilerini bekleyin derdinizi ona anlatın’ diyor. Tam bir rezalettik yaşanıyor. Öğlen dinlenme saati olsa bile acil de görevli bir memur hastalarla ilgilenmesi için bulundurulmaz mı? Bu nasıl bir anlayış? Hastanede görevli personel yerine emniyetin görevli Polis memuru bizlere hizmet vermeye çalışıyor bu kadar ciddiyetsizlik olur mu? İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Sorumlular bu sorununun çözümü için bir an evvel gereğini yapmalı” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Diğer yandan bazı hastalar kendilerine ait bazı evrakları bulmak için görevli memurun bulunduğu alana girerek kendi işlerini kendileri çözmeye çalışması dikkat çekti. İşte o fotoğraf! (rizenabiz)

Hastanenin  acil servis hasta kabül bölümünde  görevli memur  olmayınca polis görev üslenerek gelen acil hastalara yardımcı olmaya çalışıyor.Hasta yakınları ise olaya tepki gösteriyor.


Rize devlet hastanesinde yaşanan olay,  ülkemizde sağlık hizmetlerinin ne durumda olduğunun açık bir göstergesi.


Rize Devlet hastanesi acil servis ünitesinde öğlen saatlerinde giden hastalar muayene olmak için görevli memur bulamayınca dakikalarca beklemek zorunda kalıyor.Hastaların tepkileri gören hastane de görevli polis memuru imdada yetişiyor.


Bir hasta yakınının yaşadığı olayı fotoğraflayarak haber editörümüze aktardı.


Hasta yakını ; “Yeni Rize Devlet hastanesi acil servisine gittik saat tam 12 ve bir tek görevli banko masasında yok. Hastalar ne yapacağını şaşırmış durumda yakınmalar olunca oradaki hastane görevli polis memuru bankonun arkasına geçerek hastane personelinin yaptığı işi yapmak zorunda kalıyor.


Polis memuru muayene olacakların TC kimlik numaralarını alarak hastaların muayene kayıtlarını yaparak onları yönlendiriyor. Polis memurunun bu insanı davranışı tabii ki yeterli olmuyor, burada acil de ilk muayene bölümünde tartışmalar yaşanıyor ve burada önüne gelen sırası gelmeden içeriye girip çıkıyor dolayısıyla hastalar burada yardımcı olan Polis memuruna yöneliyor Polis memuru ise doğal olarak  ‘ hastane görevlilerini bekleyin derdinizi ona anlatın’ diyor. Tam bir rezalettik yaşanıyor.


Öğlen dinlenme saati olsa bile acil de görevli bir memur hastalarla ilgilenmesi için bulundurulmaz mı? Bu nasıl bir anlayış? Hastanede görevli personel yerine emniyetin görevli Polis memuru bizlere hizmet vermeye çalışıyor bu kadar ciddiyetsizlik olur mu? İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Sorumlular bu sorununun çözümü için bir an evvel gereğini yapmalı” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.


Diğer yandan bazı hastalar kendilerine ait bazı evrakları bulmak için görevli memurun bulunduğu alana girerek kendi işlerini kendileri çözmeye çalışması dikkat çekti.

İşte o fotoğraf!

(rizenabiz)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi