Rize'de işe çağrılmayan mevsimlik işçilere, sendika desteği

Sendika 05.06.2020 - 19:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2070+ kez okundu.
 

Rize'de işe çağrılmayan mevsimlik işçilere, sendika desteği

RİZE’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren özel bir çay fabrikasının önüne gelen Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi üyeleri, çay sezonu başlamasına rağmen işe çağrılmayan 11 mevsimlik işçi için açıklama yaptı. Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi, 2020 yaş çay sezonu açılmasına rağmen 11 mevsimlik işçinin işbaşı yapmamasına tepki gösterdi. Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren özel bir çay fabrikasının önüne gelen sendika üyeleri, 11 işçi için açıklama yaptı. Fabrika önünde basın açıklaması yapan Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, 11 mevsimlik işçinin sendika üyesi olduğu için işbaşı yaptırılmadığını iddia ederek, taleplerin en kısa sürede yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.   ‘İŞ YERLERİNE LAZIM OLAN ŞEY BARIŞ VE HUZURDUR’   Haksız ve hukuksuz uygulamaların devam ettiğini ifade eden Başkan Bursalı, “Çay mevsiminin açılmasına ve mevsimlik çalışanların, işlerine çağrılmasına rağmen halen davet edilmeyen arkadaşlarımızın var.  Bu arkadaşlarımızın da acilen ve ivedilikle işe çağrılmaları talep ediyoruz. ‘Görev değişikliği yapıyorum’ denilerek, yıllardır aynı işi yapan kişilere başka görevler tevdi ediliyor.  Bu hamleler bize göre art niyetli ve tehlikeli hamlelerdir.  Bu yöntemlere yeltenen işveren, en iyimser tahminimizle Öz Gıda-İş Sendikası’nı hiç tanımıyor. Bir kez daha söylüyoruz: Memlekete lazım olan çalışmak ve üretmek, iş yerlerine lazım olan ise barış ve huzurdur. Bunu birlikte başarırız. Taleplerimiz en kısa sürede yerine getirilsin. Kimse de Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda-İş Sendikası’nın, sabrını da, gücünü de test etmeye kalkmasın” dedi. 

RİZE’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren özel bir çay fabrikasının önüne gelen Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi üyeleri, çay sezonu başlamasına rağmen işe çağrılmayan 11 mevsimlik işçi için açıklama yaptı. Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi, 2020 yaş çay sezonu açılmasına rağmen 11 mevsimlik işçinin işbaşı yapmamasına tepki gösterdi. Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren özel bir çay fabrikasının önüne gelen sendika üyeleri, 11 işçi için açıklama yaptı. Fabrika önünde basın açıklaması yapan Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, 11 mevsimlik işçinin sendika üyesi olduğu için işbaşı yaptırılmadığını iddia ederek, taleplerin en kısa sürede yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

 

‘İŞ YERLERİNE LAZIM OLAN ŞEY BARIŞ VE HUZURDUR’

 

Haksız ve hukuksuz uygulamaların devam ettiğini ifade eden Başkan Bursalı, “Çay mevsiminin açılmasına ve mevsimlik çalışanların, işlerine çağrılmasına rağmen halen davet edilmeyen arkadaşlarımızın var.  Bu arkadaşlarımızın da acilen ve ivedilikle işe çağrılmaları talep ediyoruz. ‘Görev değişikliği yapıyorum’ denilerek, yıllardır aynı işi yapan kişilere başka görevler tevdi ediliyor.  Bu hamleler bize göre art niyetli ve tehlikeli hamlelerdir.  Bu yöntemlere yeltenen işveren, en iyimser tahminimizle Öz Gıda-İş Sendikası’nı hiç tanımıyor. Bir kez daha söylüyoruz: Memlekete lazım olan çalışmak ve üretmek, iş yerlerine lazım olan ise barış ve huzurdur. Bunu birlikte başarırız. Taleplerimiz en kısa sürede yerine getirilsin. Kimse de Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda-İş Sendikası’nın, sabrını da, gücünü de test etmeye kalkmasın” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi