Rize'de İlki gerçekleştiriliyor. 11 sanatçı Rize'de

Kültür 19.08.2019 - 12:36, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2415+ kez okundu.
 

Rize'de İlki gerçekleştiriliyor. 11 sanatçı Rize'de

ÇAYELİ ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI  Rize’nin Çayeli ilçesinde Şimal Outdoor Dağcılık ve Fotoğraf Derneği öncülüğünde, Çayeli Kaymakamlığı, Çayeli Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Çayelispor ve Neşe Çay’ın destekleriyle bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı start aldı.  TİMYA Sanat Grubu kurucusu Zeynep DALKILIÇ’ın  koordinatörlüğünde düzenlenen Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı yurtiçi ve yurt dışından 11 sanatçının katılımıyla başladı.  Çalıştay süresince Türkiye’nin değişik şehirlerinden ve Azerbaycan’dan gelerek Çayeli’nde misafir olan; Havva ÖZKIR, Hülya BAYRAKLI, Murad KERİMOV, Murat KÜLCÜOĞLU, Münire KAPLAN, Nemat SÜLEYMAN, Özlem AKINCI, Perihan ÇAPAR, Selahattin DEMİR, Serpil KEBAPÇI ve Şule TATAROĞLU Çayeli’nin yaylalarını, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel değerlerini inceleyerek tuvallerine işleyecekler.     Modern ve geleneksel sanatların ışığında farklı kültürlerin bir araya gelmesini sağlayan resim çalıştayı ile ilçe tanıtımına katkı yapılmasının yanı sıra; Çayeli’nin muhteşem doğal güzelliklerinin sanat dokusu ile harmanlandığı, gelecek nesillere ışık tutacak bir koleksiyon oluşturulması hedefleniyor.    Çalıştay kapsamında Çayeli Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK ve Çayeli belediye başkanı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ’yi ziyaret eden sanatçılar; Çayeli ile ilgili bilgiler alıp, ilçede turizm ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundular.   Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı;  21 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 15:00’da Çayeli Kaymakamlık Binasında düzenlenecek sergi ile sona erecek. 

ÇAYELİ ULUSLARARASI RESİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI 


Rize’nin Çayeli ilçesinde Şimal Outdoor Dağcılık ve Fotoğraf Derneği öncülüğünde, Çayeli Kaymakamlığı, Çayeli Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Çayelispor ve Neşe Çay’ın destekleriyle bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı start aldı. 


TİMYA Sanat Grubu kurucusu Zeynep DALKILIÇ’ın  koordinatörlüğünde düzenlenen Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı yurtiçi ve yurt dışından 11 sanatçının katılımıyla başladı. 


Çalıştay süresince Türkiye’nin değişik şehirlerinden ve Azerbaycan’dan gelerek Çayeli’nde misafir olan; Havva ÖZKIR, Hülya BAYRAKLI, Murad KERİMOV, Murat KÜLCÜOĞLU, Münire KAPLAN, Nemat SÜLEYMAN, Özlem AKINCI, Perihan ÇAPAR, Selahattin DEMİR, Serpil KEBAPÇI ve Şule TATAROĞLU Çayeli’nin yaylalarını, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel değerlerini inceleyerek tuvallerine işleyecekler.  
 

Modern ve geleneksel sanatların ışığında farklı kültürlerin bir araya gelmesini sağlayan resim çalıştayı ile ilçe tanıtımına katkı yapılmasının yanı sıra; Çayeli’nin muhteşem doğal güzelliklerinin sanat dokusu ile harmanlandığı, gelecek nesillere ışık tutacak bir koleksiyon oluşturulması hedefleniyor. 
 

Çalıştay kapsamında Çayeli Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK ve Çayeli belediye başkanı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ’yi ziyaret eden sanatçılar; Çayeli ile ilgili bilgiler alıp, ilçede turizm ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundular.  


Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı;  21 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 15:00’da Çayeli Kaymakamlık Binasında düzenlenecek sergi ile sona erecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi