RİZE'DE İL MÜDÜRÜNDEN KORKUTAN UYARI

Sağlık 08.05.2020 - 13:51, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2117+ kez okundu.
 

RİZE'DE İL MÜDÜRÜNDEN KORKUTAN UYARI

Son günlerde ülkemiz ve ilimiz genelinde pandemi sürecinde olumlu gelişmeler izlenmektedir. Vaka sayıları düşmeye başlamış, yoğun bakım ve entübe hasta sayısı gibi önemli parametrelerde de iyileşme sürecine girilmiştir. Tüm bu olumlu hava öncesinde gergin ve kaygılı olan, iyi haber beklentisi ile umutlarını biriktiren ama hep sabreden halkımızda bir anda ciddi bir gevşemeye, özgüvene ve ne yazık ki beraberinde de rehavete sebep olmuştur. Sanki tehlike tamamıyla atlatılmış veya virüs tamamen yok oluyormuş gibi yanlış bir inanç toplumun geneline hâkim olmaya başlamıştır. Bu bağlamda hiç olmadığı kadar rahat ve korkusuzca gereksiz yere sokaklara inmeye başlanılmış, haftalarca anlatılan sosyal mesafe, kişisel izolasyon gibi kurullar ne yazık ki hiçe sayılmaya başlandığı görülmüştür.   Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, iftar yemeklerinde yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurullara uyulmaksızın bulunulmuştur. Önceleri sadece zaruri ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kısıtlı zamanda markette, bankada, sokakta bulunan vatandaşlarımız artık rahatlamak, stres atmak, hatta zaman geçirmek için ihtiyaç gözetmeksizin sokaklarda bulunur hale gelmiştir. Sonuçta Rize'mizde son günlerde ciddi anlamda düşen vaka sayılarında yeniden artışlar yaşanmaya başlanmıştır. Tehlike asla geçmiş, virüs etkisini kaybetmiş değildir. Virüs tedbiri elden bıraktığımız anda kapımızdan içeri girecek kadar yakınımızdadır. Hiç kimsenin haftalarca evinden dışarı çıkmayan, kurallara uyan, sevdiklerini dahi görmeyen insanlarımızın ve sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere yoğun emek sarf eden tüm çalışanların, hatta sokaklarda oyunlar oynamayan çocuklarımızın emeğini ve özverisini ziyan etmeye, boşa çıkarmaya hakkı yoktur. Özetle gereksiz yere sokakları doldurmayla asla alınmayacak hayati bir riski kabul etmiş oluyoruz. Her sokağa çıktığımızda, her kalabalıklaştığımızda görüyoruz ki virüs de kıpırdamaya başlamaktadır. Bu durum yok etmeye çalıştığımız, uykusu da gelen canavarı tekrar uyandırmaya benzer. Lütfen rehavete kapılmayalım. Halen kalabalıklaştıkça virüsün yayılım hızı artmaktadır. Şuan bütün kontrol elimizdedir. Ama bunu kaybederek, asla geri dönmeyelim.   Mustafa TEPE RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ

Son günlerde ülkemiz ve ilimiz genelinde pandemi sürecinde olumlu gelişmeler izlenmektedir. Vaka sayıları düşmeye başlamış, yoğun bakım ve entübe hasta sayısı gibi önemli parametrelerde de iyileşme sürecine girilmiştir.


Tüm bu olumlu hava öncesinde gergin ve kaygılı olan, iyi haber beklentisi ile umutlarını biriktiren ama hep sabreden halkımızda bir anda ciddi bir gevşemeye, özgüvene ve ne yazık ki beraberinde de rehavete sebep olmuştur. Sanki tehlike tamamıyla atlatılmış veya virüs tamamen yok oluyormuş gibi yanlış bir inanç toplumun geneline hâkim olmaya başlamıştır.


Bu bağlamda hiç olmadığı kadar rahat ve korkusuzca gereksiz yere sokaklara inmeye başlanılmış, haftalarca anlatılan sosyal mesafe, kişisel izolasyon gibi kurullar ne yazık ki hiçe sayılmaya başlandığı görülmüştür.  


Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, iftar yemeklerinde yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurullara uyulmaksızın bulunulmuştur.


Önceleri sadece zaruri ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kısıtlı zamanda markette, bankada, sokakta bulunan vatandaşlarımız artık rahatlamak, stres atmak, hatta zaman geçirmek için ihtiyaç gözetmeksizin sokaklarda bulunur hale gelmiştir.


Sonuçta Rize'mizde son günlerde ciddi anlamda düşen vaka sayılarında yeniden artışlar yaşanmaya başlanmıştır. Tehlike asla geçmiş, virüs etkisini kaybetmiş değildir. Virüs tedbiri elden bıraktığımız anda kapımızdan içeri girecek kadar yakınımızdadır.


Hiç kimsenin haftalarca evinden dışarı çıkmayan, kurallara uyan, sevdiklerini dahi görmeyen insanlarımızın ve sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere yoğun emek sarf eden tüm çalışanların, hatta sokaklarda oyunlar oynamayan çocuklarımızın emeğini ve özverisini ziyan etmeye, boşa çıkarmaya hakkı yoktur.


Özetle gereksiz yere sokakları doldurmayla asla alınmayacak hayati bir riski kabul etmiş oluyoruz. Her sokağa çıktığımızda, her kalabalıklaştığımızda görüyoruz ki virüs de kıpırdamaya başlamaktadır. Bu durum yok etmeye çalıştığımız, uykusu da gelen canavarı tekrar uyandırmaya benzer.


Lütfen rehavete kapılmayalım. Halen kalabalıklaştıkça virüsün yayılım hızı artmaktadır. Şuan bütün kontrol elimizdedir. Ama bunu kaybederek, asla geri dönmeyelim.

 

Mustafa TEPE
RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi