RİZE'DE HERKESİ ŞAŞIRTAN BİR SÜRPRİZ.

Siyaset 09.03.2020 - 22:48, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1603+ kez okundu.
 

RİZE'DE HERKESİ ŞAŞIRTAN BİR SÜRPRİZ.

Babacan’ın partisinde Hasan Karal sürprizi. Hasan Karal, ilk gençlik yıllarından itibaren siyasete yakın ilgi duymuş, milli görüş çizgisinde olan siyasi faaliyetlere katılmış, İmam Hatiplileri bir araya toplamak için Rimder’i kurmuş, dernek faaliyetleri çerçevesinde yaptığı konuşmalar nedeniyle yargılanmış, Ensar derneğinin Rize kurucuları arasında yer almış, din görevlisi olarak görev yapmaktayken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Akpartinin Rize il kurucu başkanı yapılmış bir isimdi. Akparti genel başkanı R.T.Erdoğan’ın baba ocağından olması da onun artılarından biriydi. Çok kısa zamanda Erdoğan’ın en önem verdiği genç isimler arasında yer alan Karal, il başkanları arasında özel izinle milletvekili yapılanlardan biri oldu. 2 tam, bir kısa dönemde Rize milletvekili olarak Ak partide milletvekilliği yaptı. Son genel seçimde yeniden aday gösterilmedi ve onun yerine ihtilaf içinde olduğu il başkanı Muhammet Avcı milletvekili adayı yapıldı ve Karal gibi merkezden milletvekili seçildi. Avcı’nın milletvekili olmasının ardından her siyasi parti içerisinde olabilecek türden kadrolaşmalar sonucu HASAN Karal’a yakın olan bazı isimler partideki etkin görevlerinden geriye alındı. Bu durum Karal ve ona destek verenlerin tepkisine yol açsa da bir kopuşa yol açmadı. Karal’ın vaktiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığını dikkate alanlar, bu yakınlık nedeniyle Karal’ın önemli bir makamla değerlendirileceğini düşündü. Karal bu süre içerisinde yurdun çeşitli yerlerine ziyaret yaparak Akpartilerle buluştu. Ankara’da açtığı bürosunda da partili dostlarının adresi oldu. Ancak geçen sürede beklentilerin hiçbiri gerçekleşmedi ve Hasan Karal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hiçbir yerde görevlendirilmedi. Yeni partilerin kuruluş aşamalarında bazı çevreler Karal’ın bu partilere geçebileceğini söyleyince Karal’ın en yakınları, danışmanı hatta kardeşi dahi bu söylentilere Facebook sayfalarında sık sık cevaplar vererek, Hasan Karal’ın liderini yarıda bırakacak, menfaati için saf değiştirecek biri olmadığına vurgular yaptı. Son saate kadar Babacan’ın partisine geçeceği yönünde hiçbir işaret vermeyen HASAN Karal’ın kurucular kurulunda yer alması herkesi şaşırtan önemli bir sürpriz oldu..

Babacan’ın partisinde Hasan Karal sürprizi.


Hasan Karal, ilk gençlik yıllarından itibaren siyasete yakın ilgi duymuş, milli görüş çizgisinde olan siyasi faaliyetlere katılmış, İmam Hatiplileri bir araya toplamak için Rimder’i kurmuş, dernek faaliyetleri çerçevesinde yaptığı konuşmalar nedeniyle yargılanmış, Ensar derneğinin Rize kurucuları arasında yer almış, din görevlisi olarak görev yapmaktayken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Akpartinin Rize il kurucu başkanı yapılmış bir isimdi.


Akparti genel başkanı R.T.Erdoğan’ın baba ocağından olması da onun artılarından biriydi.


Çok kısa zamanda Erdoğan’ın en önem verdiği genç isimler arasında yer alan Karal, il başkanları arasında özel izinle milletvekili yapılanlardan biri oldu.


2 tam, bir kısa dönemde Rize milletvekili olarak Ak partide milletvekilliği yaptı. Son genel seçimde yeniden aday gösterilmedi ve onun yerine ihtilaf içinde olduğu il başkanı Muhammet Avcı milletvekili adayı yapıldı ve Karal gibi merkezden milletvekili seçildi.


Avcı’nın milletvekili olmasının ardından her siyasi parti içerisinde olabilecek türden kadrolaşmalar sonucu HASAN Karal’a yakın olan bazı isimler partideki etkin görevlerinden geriye alındı. Bu durum Karal ve ona destek verenlerin tepkisine yol açsa da bir kopuşa yol açmadı.


Karal’ın vaktiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığını dikkate alanlar, bu yakınlık nedeniyle Karal’ın önemli bir makamla değerlendirileceğini düşündü. Karal bu süre içerisinde yurdun çeşitli yerlerine ziyaret yaparak Akpartilerle buluştu. Ankara’da açtığı bürosunda da partili dostlarının adresi oldu.


Ancak geçen sürede beklentilerin hiçbiri gerçekleşmedi ve Hasan Karal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hiçbir yerde görevlendirilmedi.


Yeni partilerin kuruluş aşamalarında bazı çevreler Karal’ın bu partilere geçebileceğini söyleyince Karal’ın en yakınları, danışmanı hatta kardeşi dahi bu söylentilere Facebook sayfalarında sık sık cevaplar vererek, Hasan Karal’ın liderini yarıda bırakacak, menfaati için saf değiştirecek biri olmadığına vurgular yaptı.


Son saate kadar Babacan’ın partisine geçeceği yönünde hiçbir işaret vermeyen HASAN Karal’ın kurucular kurulunda yer alması herkesi şaşırtan önemli bir sürpriz oldu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi