Rize'de Fahri Trafik Müfettişi görevlendirilecek

Rize 15.07.2019 - 15:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2281+ kez okundu.
 

Rize'de Fahri Trafik Müfettişi görevlendirilecek

RİZE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ ALACAĞINI DUYURDU..  Rize Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak Fahri Trafik Müfettiş sayısının artırılacağını, bu konuda başvuru yapmak isteyenlerin istenen evraklarla birlikte müracaat etmeleri gerektiğini duyurdu.  Rize Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik kanunu ve ilgili yönetmeliğin 12. Maddesi ‘’Her ilin Müfettiş sayısı, o ildeki merkez ve ilçe trafik kuruluşlarına kayıtlı toplam motorlu  araç sayısının binde ikisi oranında tespit edilir’’ hükmü doğrultusunda; Rize’de belli sayıda müfettiş alınacağını duyurdu.  Yapılan açıklamada Fahri Trafik Müfettişliği için başvuru yapacakların iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgesi ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösteren belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek Valilik makamından havaleli olarak şahsen 23.08.2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Trafik denetleme Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri istendi.  Trafik Müfettişleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin aranacak şartları şöyle:  a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.  b) En az 40 yaşında olmak..  c) En az yüksek okul mezunu olmak.  d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak.  e) Asli kusurlu olarak ölümlü yada yaralamak trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak.  f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında yüz ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması.  g) Kamu hizmetlerinde yasaklı olmamak..  Alınacak Fahri Trafik Müfettişlerine belli bir eğitim verilerek, bilgilendirildikten sonra belgeleri verilecektir.   

RİZE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ ALACAĞINI DUYURDU.. 


Rize Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak Fahri Trafik Müfettiş sayısının artırılacağını, bu konuda başvuru yapmak isteyenlerin istenen evraklarla birlikte müracaat etmeleri gerektiğini duyurdu. 


Rize Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Trafik kanunu ve ilgili yönetmeliğin 12. Maddesi ‘’Her ilin Müfettiş sayısı, o ildeki merkez ve ilçe trafik kuruluşlarına kayıtlı toplam motorlu  araç sayısının binde ikisi oranında tespit edilir’’ hükmü doğrultusunda; Rize’de belli sayıda müfettiş alınacağını duyurdu. 


Yapılan açıklamada Fahri Trafik Müfettişliği için başvuru yapacakların iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgesi ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösteren belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek Valilik makamından havaleli olarak şahsen 23.08.2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Trafik denetleme Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri istendi. 


Trafik Müfettişleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin aranacak şartları şöyle: 


a) Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak. 

b) En az 40 yaşında olmak.. 

c) En az yüksek okul mezunu olmak. 

d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak. 

e) Asli kusurlu olarak ölümlü yada yaralamak trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak. 

f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında yüz ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması. 

g) Kamu hizmetlerinde yasaklı olmamak.. 

Alınacak Fahri Trafik Müfettişlerine belli bir eğitim verilerek, bilgilendirildikten sonra belgeleri verilecektir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi