RİZE'DE ESNAF VE VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ

Rize 31.08.2020 - 18:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1690+ kez okundu.
 

RİZE'DE ESNAF VE VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ

YAPILAN TERSİP BENDİYLE SU TAŞKINLARI ÖNLENİYOR Paşakuyu Deresi üzerinde Rize Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından yapılan tersip bendi yaşanabilecek olası su taşkınlarını önlüyor. Yapılan tersip bendiyle birlikte geçtiğimiz günlerde Rize’de meydana gelen aşırı yağışlarda toprak, ağaç ve rüsubatın, taşan dereyle birlikte şehir merkezine inmesinin önüne geçildi. Yağan son yağmurlarda Paşakuyu deresinin üst kesimindeki tersip bendinde yaklaşık 70 kamyonluk rüsubat birikti. Biriken rüsubat  ekipler tarafından temizlenip bir sonraki yağmurlara hazır hale getirilecek. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle başlatılan tersip bendi yapımları diğer mahallelerde bulunan dere yataklarına da yapılacak. ESNAF VE VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ Aşırı yağışların görüldüğü Rize’de, dere yataklarının rüsubatla dolması dolayısıyla yaşanan su baskınları esnaf ve vatandaşların maddi zarara uğramalarına neden olmaktaydı. İlk etapta Paşakuyu deresinde yapılan tersip bendi ile Atatürk Caddesi üzerinde daha önceki yağmurlarda mağdur olan vatandaş ve esnafların mağduriyetleri giderildi. VATANDAŞLAR MEMNUN Yapılan tersip bendi çalışmasının şehirde yaşanan su baskınlarının önüne geçtiğini ifade eden vatandaşlar yapılan çalışmadan memnun kaldıklarını, diğer derelere de  aynı çalışmanın yapılması gerektiğini söylediler. MENZEFLER DE GENİŞLETİLİYOR Tersip bendi çalışmasıyla birlikte şehir merkezindeki dere menfezleri de genişletiliyor. Menfezler içlerinde iş makinelerinin çalışabileceği boyutta yapılarak temizliklerinin de kolaylıkla yapılması hedefleniyor. Çalışmalarımız esnasında çevreye ve vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

YAPILAN TERSİP BENDİYLE SU TAŞKINLARI ÖNLENİYOR


Paşakuyu Deresi üzerinde Rize Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından yapılan tersip bendi yaşanabilecek olası su taşkınlarını önlüyor. Yapılan tersip bendiyle birlikte geçtiğimiz günlerde Rize’de meydana gelen aşırı yağışlarda toprak, ağaç ve rüsubatın, taşan dereyle birlikte şehir merkezine inmesinin önüne geçildi. Yağan son yağmurlarda Paşakuyu deresinin üst kesimindeki tersip bendinde yaklaşık 70 kamyonluk rüsubat birikti. Biriken rüsubat  ekipler tarafından temizlenip bir sonraki yağmurlara hazır hale getirilecek.


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle başlatılan tersip bendi yapımları diğer mahallelerde bulunan dere yataklarına da yapılacak.


ESNAF VE VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ


Aşırı yağışların görüldüğü Rize’de, dere yataklarının rüsubatla dolması dolayısıyla yaşanan su baskınları esnaf ve vatandaşların maddi zarara uğramalarına neden olmaktaydı. İlk etapta Paşakuyu deresinde yapılan tersip bendi ile Atatürk Caddesi üzerinde daha önceki yağmurlarda mağdur olan vatandaş ve esnafların mağduriyetleri giderildi.


VATANDAŞLAR MEMNUN


Yapılan tersip bendi çalışmasının şehirde yaşanan su baskınlarının önüne geçtiğini ifade eden vatandaşlar yapılan çalışmadan memnun kaldıklarını, diğer derelere de  aynı çalışmanın yapılması gerektiğini söylediler.


MENZEFLER DE GENİŞLETİLİYOR


Tersip bendi çalışmasıyla birlikte şehir merkezindeki dere menfezleri de genişletiliyor. Menfezler içlerinde iş makinelerinin çalışabileceği boyutta yapılarak temizliklerinin de kolaylıkla yapılması hedefleniyor.


Çalışmalarımız esnasında çevreye ve vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi