RİZE'DE EKMEK ZAMLANDI

Rize 23.01.2020 - 19:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3107+ kez okundu.
 

RİZE'DE EKMEK ZAMLANDI

Ekmek yapımı maaliyetlerinin artması sonucu Rize Fırıncılar Odası tarafından talep edilen zam oranı, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylandı.   Onaylanan yüzde 19'luk zam sonucunda bugüne kadar 1 Lira 50 Kuruş olarak satılan ekmeğin yeni fiyatı 2 TL olarak belirlendi. Yeni zamlı ekmeğin gramajı ise 250 gramdan 280 grama yükseltildi.   Yeni fiyat 24 Ocak Cuma gününden itibaren geçerli olacak    Yapılan fiyat değişikliği ile ilgili bir açıklama yapan Rize Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Refik Kumbasar, bir yıl önce 250 gram ekmeği o zamanın şartlarında 1 lira 50 kuruştan satmaya başladıklarını belirterek, “Aradan geçen bir yıllık sürede ekmeğin maliyetine tesir eden unsurların tamamına yüzde 20 ile 50 oranında zam yapıldı. Elektrik ve doğalgaz zammının yanında mayanın fiyatı 40 liradan 90 liraya yükseldi. Total olarak baktığımızda maliyetlerin yüzde 30-35 oranında artığını görünüyor. Uzun çalışmaların ardından hazırladığımız maliyet belgelerini ilgili kurumlara sunduk. Bunun sonucunda bir hesap maliyeti oluşturduk. Çıkan sonuçlara göre bizim ortalama yüzde 25 oranında zam yapmamız gerektiği görünüyordu. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur etmemek adına gramajı artırdık. Gramajı 30 gram artırarak 280 grama, fiyatını ise 2 liraya çıkardık” dedi.   BU KARAR RİZE'NİN TAMAMINI KAPSAMAKTIR”   Kurulan komisyon çalışmasının ardından Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayıyla bu kararın alındığına belirten Kumbasar, “Yüzde 30 civarında bir zam yapıldığı gibi bir algının oluşmaması lazım. 250 gramda 1 lira 50 kuruşken kilosu 6 liraya geliyordu şimdi ise 7 lira 10 kuruş civarına geliyor. Aradaki farkı çıkardığımız zaman yüzde 19 civarında bir artış yapıldığı görünüyor. Diğer türlü yüzde 25'lik zam yapmamız gerekiyordu. Bu karar Rize'nin tamamını kapsamaktır. Halkımız da özellikle yüksek gramajlı ekmeği tercih ediyor. 250-300 gramaj arasında ekmeğin vatandaşlar tarafından tercih edildiğini gözlemledik. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki; biz hiçbir zaman zamdan yana değiliz. Her zamdan sonra kar oranında biz geriye düşüyoruz. Biz en uygun neyse onu yapıyoruz. Bütün şartları zorlayarak, halkımıza ucuz ekmek sunmanın hesaplarını yapıyoruz” diye konuştu.

Ekmek yapımı maaliyetlerinin artması sonucu Rize Fırıncılar Odası tarafından talep edilen zam oranı, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından onaylandı.

 

Onaylanan yüzde 19'luk zam sonucunda bugüne kadar 1 Lira 50 Kuruş olarak satılan ekmeğin yeni fiyatı 2 TL olarak belirlendi. Yeni zamlı ekmeğin gramajı ise 250 gramdan 280 grama yükseltildi.

 

Yeni fiyat 24 Ocak Cuma gününden itibaren geçerli olacak 

 

Yapılan fiyat değişikliği ile ilgili bir açıklama yapan Rize Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Refik Kumbasar, bir yıl önce 250 gram ekmeği o zamanın şartlarında 1 lira 50 kuruştan satmaya başladıklarını belirterek, “Aradan geçen bir yıllık sürede ekmeğin maliyetine tesir eden unsurların tamamına yüzde 20 ile 50 oranında zam yapıldı. Elektrik ve doğalgaz zammının yanında mayanın fiyatı 40 liradan 90 liraya yükseldi. Total olarak baktığımızda maliyetlerin yüzde 30-35 oranında artığını görünüyor. Uzun çalışmaların ardından hazırladığımız maliyet belgelerini ilgili kurumlara sunduk. Bunun sonucunda bir hesap maliyeti oluşturduk. Çıkan sonuçlara göre bizim ortalama yüzde 25 oranında zam yapmamız gerektiği görünüyordu. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur etmemek adına gramajı artırdık. Gramajı 30 gram artırarak 280 grama, fiyatını ise 2 liraya çıkardık” dedi.

 

BU KARAR RİZE'NİN TAMAMINI KAPSAMAKTIR”

 

Kurulan komisyon çalışmasının ardından Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayıyla bu kararın alındığına belirten Kumbasar, “Yüzde 30 civarında bir zam yapıldığı gibi bir algının oluşmaması lazım. 250 gramda 1 lira 50 kuruşken kilosu 6 liraya geliyordu şimdi ise 7 lira 10 kuruş civarına geliyor. Aradaki farkı çıkardığımız zaman yüzde 19 civarında bir artış yapıldığı görünüyor. Diğer türlü yüzde 25'lik zam yapmamız gerekiyordu. Bu karar Rize'nin tamamını kapsamaktır. Halkımız da özellikle yüksek gramajlı ekmeği tercih ediyor. 250-300 gramaj arasında ekmeğin vatandaşlar tarafından tercih edildiğini gözlemledik. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki; biz hiçbir zaman zamdan yana değiliz. Her zamdan sonra kar oranında biz geriye düşüyoruz. Biz en uygun neyse onu yapıyoruz. Bütün şartları zorlayarak, halkımıza ucuz ekmek sunmanın hesaplarını yapıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi