Rize’de “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri

Sağlık 15.11.2019 - 10:49, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2567+ kez okundu.
 

Rize’de “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında il ve ilçe merkezlerinde stant açılarak kan şekeri ölçümü, boy-kilo ölçümleri, tansiyon ölçümü, hizmet içi ve halk eğitimleri yapıldı.  Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi koordinasyonuyla Şehirler Arası Otobüs Terminali, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Çayeli Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu ve tüm ilçelerde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında stant açılarak kan şekeri ölçümü, boy-kilo ölçümleri, tansiyon ölçümü, hizmet içi ve halk eğitimleri yapılmıştır.  Diyabet Her Aileyi İlgilendirir  Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Bu bireylerin çoğu; düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir.  Ailelerin, Tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörlerini önlemede kilit rolü vardır ve sağlıklı bir yaşam tarzını yaşamak için eğitim, kaynaklar veuygun ortamlarla desteklenmelidirler.  Hala diyabetle yaşayan 2 kişiden 1 ‘i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti, semptom ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir.  Ayrıca diyabet bireyler ve aile için pahalı olabilmektedir. Birçok ülkede, insülin enjeksiyonu ve günlük izlemenin maliyeti, bir ailenin ortalama gelirinin yarısını tüketmektedir ve temel diyabet ilaçlarına düzenli ve ekonomik erişim yeterli değildir. Bireyler ve aile için artan maliyeti engellemek için uygun fiyatlı diyabet ilaçlarına ve bakımına erişimin iyileştirilmesi acilen gerekmektedir.  Her 4 aile üyesinden 1'inden azı diyabet eğitim programlarına erişebilmektedir. Diyabet bakımında aile desteğinin, diyabetli insanlar için sağlık sonuçlarının iyileştirilmesinde önemli bir etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle diyabetli bireyler ve aileleri için yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek bu hastalığın duygusal yöndeki olumsuz etkisini azaltmak amacıylasürekli diyabet tedavisi ve desteğinin erişilebilir olması önemlidir. 

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce “Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında il ve ilçe merkezlerinde stant açılarak kan şekeri ölçümü, boy-kilo ölçümleri, tansiyon ölçümü, hizmet içi ve halk eğitimleri yapıldı. 


Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi koordinasyonuyla Şehirler Arası Otobüs Terminali, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Çayeli Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu ve tüm ilçelerde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında stant açılarak kan şekeri ölçümü, boy-kilo ölçümleri, tansiyon ölçümü, hizmet içi ve halk eğitimleri yapılmıştır. 


Diyabet Her Aileyi İlgilendirir 


Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Bu bireylerin çoğu; düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir. 


Ailelerin, Tip 2 diyabet için değiştirilebilir risk faktörlerini önlemede kilit rolü vardır ve sağlıklı bir yaşam tarzını yaşamak için eğitim, kaynaklar veuygun ortamlarla desteklenmelidirler. 


Hala diyabetle yaşayan 2 kişiden 1 ‘i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti, semptom ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir. 


Ayrıca diyabet bireyler ve aile için pahalı olabilmektedir. Birçok ülkede, insülin enjeksiyonu ve günlük izlemenin maliyeti, bir ailenin ortalama gelirinin yarısını tüketmektedir ve temel diyabet ilaçlarına düzenli ve ekonomik erişim yeterli değildir. Bireyler ve aile için artan maliyeti engellemek için uygun fiyatlı diyabet ilaçlarına ve bakımına erişimin iyileştirilmesi acilen gerekmektedir. 


Her 4 aile üyesinden 1'inden azı diyabet eğitim programlarına erişebilmektedir. Diyabet bakımında aile desteğinin, diyabetli insanlar için sağlık sonuçlarının iyileştirilmesinde önemli bir etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle diyabetli bireyler ve aileleri için yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek bu hastalığın duygusal yöndeki olumsuz etkisini azaltmak amacıylasürekli diyabet tedavisi ve desteğinin erişilebilir olması önemlidir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi