Rize'de bir dram yaşanıyor

Rize 17.05.2019 - 11:28, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2064+ kez okundu.
 

Rize'de bir dram yaşanıyor

RİZE’nin İkizdere İlçesi’nde yaşayan Ali (49) ve Hayriye Avcı (37) çifti, 4 çocukları ile tek odalı bakımsız haldeki evde yaşam mücadelesi veriyor.   Hastalığı nedeniyle baba Ali Avcı çalışamazken aile yardımlarla geçimini sağlamaya çalışıyor. İkizdere ilçesi Yağcılar köyünde tek odalı harabe evlerinde yaşam mücadelesi veren Avcı ailesinin dramı, Ali Avcı'nın 2,5 yıl önce kalp krizi geçirmesi sonucu çalışamaz hale gelmesi ile başladı. Ali ve Hayriye Avcı çifti biri engelli 4 çocuklarının bakımını sağlamakta zorlanıyor. Soğuk gecelerde sobanın bulunduğu mutfakta yatan aile, kendilerine ulaştırılan yardımlarla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ailenin durumundan haberdar olan bir grup hayırsever ise sosyal medya üzerinden kampanya başlatarak aileye gıda ve giyecek yardımında bulundu.    SOĞUK OLDUĞU İÇİN MUTFAKTA KALIYORLAR   Eşinin çalışamaması nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlatan Hayriye Avcı, "2,5 yıldır zor günler geçiriyoruz. 4 çocuğumla bu eve sığmaya çalışıyoruz ama sığamıyoruz. Evim kötü. Bir oda içerisinde yatıp, kalkıyoruz. Diğer oda çok soğuk oluyor, o yüzden çocuklarla soba kurduğumuz mutfakta kalıyoruz. Hayırsever insanlardan yardım bekliyoruz" dedi. Sosyal medya sayesinde ailenin içinde bulunduğu durumdan haberdar olduklarını anlatan  Gülhan Topal ise "Ailenin içinde bulunduğu durumu görünce kayıtsız kalamadım.   Esnaftan, arkadaşlardan yardım topladım. Ailenin gıda ve çocukların ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yaparak onlara ulaştırdık. Bu aileye daha fazla yardım yapılabilmesi içinde yetkililere ve duyarlı vatandaşlara sesleniyorum. Öncelikle evin onarılması ve tüm ihtiyaçların karşılanarak ailenin huzurlu bir ortamda yaşaması için harekete geçmeliyiz" diye konuştu. Ailenin yaşadığı durumu görünce yapılan yardımın çok doğru bir yere gittiğini gördüğünü belirten Hasan Topal da "Yardıma ihtiyacı olan bu ailemizi geldik, gördük. Bu ailenin acil olarak bir eve ihtiyaçları var. Evin durumu ve ailenin yaşam koşulları belli, destek bekliyoruz" dedi.  

RİZE’nin İkizdere İlçesi’nde yaşayan Ali (49) ve Hayriye Avcı (37) çifti, 4 çocukları ile tek odalı bakımsız haldeki evde yaşam mücadelesi veriyor.

 

Hastalığı nedeniyle baba Ali Avcı çalışamazken aile yardımlarla geçimini sağlamaya çalışıyor. İkizdere ilçesi Yağcılar köyünde tek odalı harabe evlerinde yaşam mücadelesi veren Avcı ailesinin dramı, Ali Avcı'nın 2,5 yıl önce kalp krizi geçirmesi sonucu çalışamaz hale gelmesi ile başladı. Ali ve Hayriye Avcı çifti biri engelli 4 çocuklarının bakımını sağlamakta zorlanıyor. Soğuk gecelerde sobanın bulunduğu mutfakta yatan aile, kendilerine ulaştırılan yardımlarla geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Ailenin durumundan haberdar olan bir grup hayırsever ise sosyal medya üzerinden kampanya başlatarak aileye gıda ve giyecek yardımında bulundu. 

 

SOĞUK OLDUĞU İÇİN MUTFAKTA KALIYORLAR

 

Eşinin çalışamaması nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlatan Hayriye Avcı, "2,5 yıldır zor günler geçiriyoruz. 4 çocuğumla bu eve sığmaya çalışıyoruz ama sığamıyoruz. Evim kötü. Bir oda içerisinde yatıp, kalkıyoruz. Diğer oda çok soğuk oluyor, o yüzden çocuklarla soba kurduğumuz mutfakta kalıyoruz. Hayırsever insanlardan yardım bekliyoruz" dedi. Sosyal medya sayesinde ailenin içinde bulunduğu durumdan haberdar olduklarını anlatan  Gülhan Topal ise "Ailenin içinde bulunduğu durumu görünce kayıtsız kalamadım.

 

Esnaftan, arkadaşlardan yardım topladım. Ailenin gıda ve çocukların ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yaparak onlara ulaştırdık. Bu aileye daha fazla yardım yapılabilmesi içinde yetkililere ve duyarlı vatandaşlara sesleniyorum. Öncelikle evin onarılması ve tüm ihtiyaçların karşılanarak ailenin huzurlu bir ortamda yaşaması için harekete geçmeliyiz" diye konuştu. Ailenin yaşadığı durumu görünce yapılan yardımın çok doğru bir yere gittiğini gördüğünü belirten Hasan Topal da "Yardıma ihtiyacı olan bu ailemizi geldik, gördük. Bu ailenin acil olarak bir eve ihtiyaçları var. Evin durumu ve ailenin yaşam koşulları belli, destek bekliyoruz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi