RİZE'DE BIÇAKLAR BİLENİYOR.

Rize 21.07.2020 - 09:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2200+ kez okundu.
 

RİZE'DE BIÇAKLAR BİLENİYOR.

BAYRAM ÖNCESİNDE BIÇAK BİLEME MESAİSİ BAŞLADI... Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık kesecek olan vatandaşlar; bıçaklar, satırlar ve baltalarını bilemek için bileyicilere gitmeye başladı. Rize Yeniköy Mahallesi Eski Orta Camii arkasında; "Libir Bileme" adıyla Dr. Fahrettin Kopuz her zaman olduğu gibi bileme işlemlerine yoğun bir şekilde başladı. Bayram öncesinde eski bıçaklarını bilemek için bıçak bileme ustalarının yolunu tutan vatandaşlar, getirdikleri bıçak ve et satırlarını keskinleştiriyor. Yoğun mesaiye başlayan bıçak bileme ustaları, vatandaşlardan bıçaklarını keskinleştirmek isteyenlerin bileme işini son günlere bırakılmamasını istediler. Bıçak bileme ustası Dr. Rahrettin Kopuz; "Bıçak bileme işinin hakkıyla yapılması gerektiğini belirterek, "Yaklaşan Kurban Bayramı’na son 1 hafta  kala yoğunluk başlar. Aslında daha önce gelseler,  bizlerde fazla sıkışmadan bileme işlemlerimizi daha verimli ve de daha rahat yaparız. Bu günlerde yoğunluklar artmaya başladı. Getirilen bıçakları önce keskin hale getiriyor ve daha sonra taşlarla siliyoruz. Son olarak ise bileme işleminin ardından bıçaklar bir A4 kağıdını ya da kolumuzda ki kılları bir ustura gibi kesecek duruma getiriyoruz. Anlayacağınız; jilet gibi oluyor. Ve sahibine teslim ediyoruz" dedi.

BAYRAM ÖNCESİNDE BIÇAK BİLEME MESAİSİ BAŞLADI...


Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık kesecek olan vatandaşlar; bıçaklar, satırlar ve baltalarını bilemek için bileyicilere gitmeye başladı.


Rize Yeniköy Mahallesi Eski Orta Camii arkasında; "Libir Bileme" adıyla Dr. Fahrettin Kopuz her zaman olduğu gibi bileme işlemlerine yoğun bir şekilde başladı.


Bayram öncesinde eski bıçaklarını bilemek için bıçak bileme ustalarının yolunu tutan vatandaşlar, getirdikleri bıçak ve et satırlarını keskinleştiriyor. Yoğun mesaiye başlayan bıçak bileme ustaları, vatandaşlardan bıçaklarını keskinleştirmek isteyenlerin bileme işini son günlere bırakılmamasını istediler.


Bıçak bileme ustası Dr. Rahrettin Kopuz; "Bıçak bileme işinin hakkıyla yapılması gerektiğini belirterek, "Yaklaşan Kurban Bayramı’na son 1 hafta  kala yoğunluk başlar. Aslında daha önce gelseler,  bizlerde fazla sıkışmadan bileme işlemlerimizi daha verimli ve de daha rahat yaparız. Bu günlerde yoğunluklar artmaya başladı. Getirilen bıçakları önce keskin hale getiriyor ve daha sonra taşlarla siliyoruz. Son olarak ise bileme işleminin ardından bıçaklar bir A4 kağıdını ya da kolumuzda ki kılları bir ustura gibi kesecek duruma getiriyoruz. Anlayacağınız; jilet gibi oluyor. Ve sahibine teslim ediyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi