Rize'de artık kaçak inşaatlara geçit yok

Rize 20.09.2019 - 10:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2053+ kez okundu.
 

Rize'de artık kaçak inşaatlara geçit yok

İkizdere’nin yaylalarında izinsiz beton yapılaşmayı önlemek için çalışmalara başlandı.  Rize Valiliğinin son yayınladığı bir genelgeye göre yaylalarda izinsiz yapılan ve yapılacak beton binaların engellenmesi istendi. İkizdere Kaymakamlığı tarafından Valilik genelgesi doğrultusunda İkizdere’nin Çamlık Köyü MEHULE Yaylasında hafriyat çalışması yapılmış 5 ev inşaatına dur denildi. İlçe Jandarma ekiplerinin desteğiyle İlçe Özel İdare araçlarıyla başlatılan çalışmada hafriyatı izinsiz kaçak olarak açılmış 5 yayla evinin temeli yine toprakla doldurularak eski durumuna getirildi.  İkizdere Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada izinsiz kaçak yapılaşmaya yaylalarda izin verilmeyeceği ve açılmış olan veya açılacak olan ev temellerinin tespit edildiği anda yapılacak müdahale ile hemen önleneceğini ve konuya dur denileceğini açıkladı. 

İkizdere’nin yaylalarında izinsiz beton yapılaşmayı önlemek için çalışmalara başlandı. 


Rize Valiliğinin son yayınladığı bir genelgeye göre yaylalarda izinsiz yapılan ve yapılacak beton binaların engellenmesi istendi. İkizdere Kaymakamlığı tarafından Valilik genelgesi doğrultusunda İkizdere’nin Çamlık Köyü MEHULE Yaylasında hafriyat çalışması yapılmış 5 ev inşaatına dur denildi. İlçe Jandarma ekiplerinin desteğiyle İlçe Özel İdare araçlarıyla başlatılan çalışmada hafriyatı izinsiz kaçak olarak açılmış 5 yayla evinin temeli yine toprakla doldurularak eski durumuna getirildi. 


İkizdere Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada izinsiz kaçak yapılaşmaya yaylalarda izin verilmeyeceği ve açılmış olan veya açılacak olan ev temellerinin tespit edildiği anda yapılacak müdahale ile hemen önleneceğini ve konuya dur denileceğini açıkladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi