Rize’de Aile Hekimlerine ve ASE ÇPGD Eğitimi

Sağlık 11.09.2019 - 11:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2180+ kez okundu.
 

Rize’de Aile Hekimlerine ve ASE ÇPGD Eğitimi

Rize’de Aile Hekimlerine ve ASE ÇPGD Eğitimi    Rize’de, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarına Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi (ÇPGD) verildi.    İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı kapsamında sağlık çalışanlarına eğitim verildi.    ÇPGD programının tanıtılması, gebelik dönemi ve 0-6 yaş çocuğun sağlıklı gelişimini destekleyecek bilgi ve becerilerin kazandırılması, amacıyla aile hekimlerine ve aile sağlığı elamanlarına yönelik hizmet içi eğitim gerçekleştirildi.    Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından 2019 yılının ikinci grup eğitimi 14 kişinin katılımıyla düzenlendi.    İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitimde, ÇPGD programının amacı, beyin gelişimi ve sağlık, çocuk ihmal-istismarı, sosyal destek alınabilecek kurum ve kuruluşlar, ÇPGD programında yer alan risk faktörleri ve müdahale yöntemleri ele alındı.    Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme yöntemlerini birinci basamak sağlık hizmetleri içine entegre ederek, gelişimin en hızlı olduğu gebelik ve 0-6 yaş döneminde çocuğun gelişimini desteklemeyi, gelişimi etkileyebilecek risk etmenlerini erken belirleyip, erken müdahale etmeyi amaçlamaktadır” dedi.    Eğitim sonunda başarılı olan sağlık personellerine Halk Sağlığı Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu tarafından katılım sertifikaları verildi. 

Rize’de Aile Hekimlerine ve ASE ÇPGD Eğitimi 

 

Rize’de, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarına Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Eğitimi (ÇPGD) verildi. 

 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı kapsamında sağlık çalışanlarına eğitim verildi. 

 

ÇPGD programının tanıtılması, gebelik dönemi ve 0-6 yaş çocuğun sağlıklı gelişimini destekleyecek bilgi ve becerilerin kazandırılması, amacıyla aile hekimlerine ve aile sağlığı elamanlarına yönelik hizmet içi eğitim gerçekleştirildi. 

 

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından 2019 yılının ikinci grup eğitimi 14 kişinin katılımıyla düzenlendi. 

 

İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitimde, ÇPGD programının amacı, beyin gelişimi ve sağlık, çocuk ihmal-istismarı, sosyal destek alınabilecek kurum ve kuruluşlar, ÇPGD programında yer alan risk faktörleri ve müdahale yöntemleri ele alındı. 

 

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme yöntemlerini birinci basamak sağlık hizmetleri içine entegre ederek, gelişimin en hızlı olduğu gebelik ve 0-6 yaş döneminde çocuğun gelişimini desteklemeyi, gelişimi etkileyebilecek risk etmenlerini erken belirleyip, erken müdahale etmeyi amaçlamaktadır” dedi. 

 

Eğitim sonunda başarılı olan sağlık personellerine Halk Sağlığı Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu tarafından katılım sertifikaları verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi