RİZE'DE 40 DÖNÜM ARAZİ 19 YILDIR BEKLİYOR

Rize 05.08.2019 - 19:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2269+ kez okundu.
 

RİZE'DE 40 DÖNÜM ARAZİ 19 YILDIR BEKLİYOR

Rize İl Özel İdaresine ait 40 dönümlük arazide 19 yıldır tesis yapılamıyor.        2000 yılında Rize İl Özle İdaresine turistik tatil köyü yapılmak amacıyla dönemin Çifteköprü Köyü Muhtarı Muzaffer Kalça’nın girişimleri sonucu köy merasından temin edilen 40 dönüm araziye bugüne kadar yatırım yapılmaması tepki çekiyor. Rize'nin İkizdere ilçesindeki en güzel köylerden birisi olan bakir ve orman içi köyde tapusu Özel İdareye ait 40 dönüm arazinin küçük olduğu gerekçesiyle yatırım için yeterli olmadığı iddiasında olan yetkililere tepki gösteren vatandaşlar’40 dönüm arazi Rize’nin hangi köyünde toplu bir yerde bulunur. Tapulu yer hazır. Eğer bu arazi 200 dönüme çıkarılmak istenirse de bitişi arazi Orman İşletmesinindi. Orman işletmesinden turistik amaçlı arazi uzun vadede kiralanır.200 dönüm istenirse Ormandan arazi kiralansın ve burada turistik yatırım yapılsın. Orman Dağ ve Su bütünleşen bu muhteşem arazi unutulan cennettir. Çifteköprü köyü bu değerinin kıymetini bilenlerin elinde tesise kavuşur.  

Rize İl Özel İdaresine ait 40 dönümlük arazide 19 yıldır tesis yapılamıyor. 

     
2000 yılında Rize İl Özle İdaresine turistik tatil köyü yapılmak amacıyla dönemin Çifteköprü Köyü Muhtarı Muzaffer Kalça’nın girişimleri sonucu köy merasından temin edilen 40 dönüm araziye bugüne kadar yatırım yapılmaması tepki çekiyor.

Rize'nin İkizdere ilçesindeki en güzel köylerden birisi olan bakir ve orman içi köyde tapusu Özel İdareye ait 40 dönüm arazinin küçük olduğu gerekçesiyle yatırım için yeterli olmadığı iddiasında olan yetkililere tepki gösteren vatandaşlar’40 dönüm arazi Rize’nin hangi köyünde toplu bir yerde bulunur. Tapulu yer hazır. Eğer bu arazi 200 dönüme çıkarılmak istenirse de bitişi arazi Orman İşletmesinindi. Orman işletmesinden turistik amaçlı arazi uzun vadede kiralanır.200 dönüm istenirse Ormandan arazi kiralansın ve burada turistik yatırım yapılsın. Orman Dağ ve Su bütünleşen bu muhteşem arazi unutulan cennettir. Çifteköprü köyü bu değerinin kıymetini bilenlerin elinde tesise kavuşur.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi