Rize’de 150 yeni MOTORLU yatak hastaların hizmetine sunuldu

Sağlık 03.12.2019 - 16:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2769+ kez okundu.
 

Rize’de 150 yeni MOTORLU yatak hastaların hizmetine sunuldu

Rize’de 150 yeni yatak hastaların hizmetine sunuldu Sağlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 150 adet üç motorlu hasta yatağı, 150 adet hasta yemek masası ve 150 adet hasta başı etejer tahsis edildi. Hastane tarafından öncelikli ihtiyaca göre hasta yatak ve diğer ekipmanların hastaların kullanımı için servislere dağıtımına başlandı. Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada,  tüm hasta odalarındaki hasta yataklarını otomatik motorlu ve hareketli yeni yataklarla değiştirerek, hastaların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti. Malum Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 2005 yılından beri çok yoğun olarak sadece Rize’ye değil tüm bölgeye hizmet veren bir hastane olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Hastanemiz günde en az 6-7 bin kişinin hizmet aldığı bir hastanedir. Zamanında 250 yataklı devlet hastanesi standardında yapılmış olup, şuan için 530 yatakla hizmet vermektedir. Yani artık fiziki mekân anlamında standartları zorlamaktayız. Halen daha kapasite arttırma ihtiyacımız olduğu halde artık genişleyeceğimiz hastane içi ve çevresinde alan kalmadığından bunu sağlamamız mümkün olmamaktadır.” Tepe, “İlimiz diğer hastanesi olan Rize Devlet Hastanesi neredeyse maksimum kapasite dolu olduğu düşünüldüğünde yeni büyük ve modern bir hastanenin ilimiz için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Ama bu hastane yapılana dek mevcut olanakları sonuna kadar zorlayarak var olanı ve yıprananı en şekilde iyileştirmek en önemli amacımızdır ve bunun gayretindeyiz.” diye belirtti. Bu amaca hizmetle son gelen yatak ve diğer mefruşatlar ile neredeyse Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tama yakını bu anlamda yenilenme işini tamamlayacaklarını belirten Tepe, şöyle devam etti: “Yine eskimiş olan  ve ilimiz hatta bölgemiz için son derece önemli Kalp ve Damar Cerrahisi Servisini tümüyle yeniden modernizasyonu bitmek üzeredir. Ayrıca hastane poliklinik katlarında lavaboların büyük kısmının tadilatı tüm hızıyla devam etmekte olup, yakın zamanda temiz ve yeni bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.” Tıbbi cihaz, malzeme ve uzman hekim tedariği açısında Bakanlığımız ile sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Tepe, “Ülke genelinde son derece az sayıda olan çocuk nöroloji, çocuk nefroloji ve çocuk kardiyoloji gibi ihtiyaç duyduğumuz uzman alanları dışında çok fazlaca bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Bu uzmanlık alanlarıyla ilgili de ülke genelinde planlama da en ön sıradayız. Çok yakın bir süreçte uzun zamandır beklediğimiz ve ihtiyacımız olan bu uzmanlara kavuşmayı planlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Hastanelerimize yeni gelen yatakların servislere dağıtım işlemi tamamladıktan sonra buradan çıkacak olan eski karyolalar evlerdeki yatalak hastalarımıza dağıtılacağını söyleyen Tepe, bu sebeple karyola ihtiyacı olan yatalak hastalarımızı aile hekimlerden alacakları karyola talep formu ile müdürlüğümüze başvurmaya davet etti.

Rize’de 150 yeni yatak hastaların hizmetine sunuldu


Sağlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 150 adet üç motorlu hasta yatağı, 150 adet hasta yemek masası ve 150 adet hasta başı etejer tahsis edildi.


Hastane tarafından öncelikli ihtiyaca göre hasta yatak ve diğer ekipmanların hastaların kullanımı için servislere dağıtımına başlandı.


Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada,  tüm hasta odalarındaki hasta yataklarını otomatik motorlu ve hareketli yeni yataklarla değiştirerek, hastaların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti.


Malum Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 2005 yılından beri çok yoğun olarak sadece Rize’ye değil tüm bölgeye hizmet veren bir hastane olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


“Hastanemiz günde en az 6-7 bin kişinin hizmet aldığı bir hastanedir. Zamanında 250 yataklı devlet hastanesi standardında yapılmış olup, şuan için 530 yatakla hizmet vermektedir. Yani artık fiziki mekân anlamında standartları zorlamaktayız. Halen daha kapasite arttırma ihtiyacımız olduğu halde artık genişleyeceğimiz hastane içi ve çevresinde alan kalmadığından bunu sağlamamız mümkün olmamaktadır.”


Tepe, “İlimiz diğer hastanesi olan Rize Devlet Hastanesi neredeyse maksimum kapasite dolu olduğu düşünüldüğünde yeni büyük ve modern bir hastanenin ilimiz için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Ama bu hastane yapılana dek mevcut olanakları sonuna kadar zorlayarak var olanı ve yıprananı en şekilde iyileştirmek en önemli amacımızdır ve bunun gayretindeyiz.” diye belirtti.


Bu amaca hizmetle son gelen yatak ve diğer mefruşatlar ile neredeyse Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tama yakını bu anlamda yenilenme işini tamamlayacaklarını belirten Tepe, şöyle devam etti:


“Yine eskimiş olan  ve ilimiz hatta bölgemiz için son derece önemli Kalp ve Damar Cerrahisi Servisini tümüyle yeniden modernizasyonu bitmek üzeredir. Ayrıca hastane poliklinik katlarında lavaboların büyük kısmının tadilatı tüm hızıyla devam etmekte olup, yakın zamanda temiz ve yeni bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.”


Tıbbi cihaz, malzeme ve uzman hekim tedariği açısında Bakanlığımız ile sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Tepe, “Ülke genelinde son derece az sayıda olan çocuk nöroloji, çocuk nefroloji ve çocuk kardiyoloji gibi ihtiyaç duyduğumuz uzman alanları dışında çok fazlaca bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Bu uzmanlık alanlarıyla ilgili de ülke genelinde planlama da en ön sıradayız. Çok yakın bir süreçte uzun zamandır beklediğimiz ve ihtiyacımız olan bu uzmanlara kavuşmayı planlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


Hastanelerimize yeni gelen yatakların servislere dağıtım işlemi tamamladıktan sonra buradan çıkacak olan eski karyolalar evlerdeki yatalak hastalarımıza dağıtılacağını söyleyen Tepe, bu sebeple karyola ihtiyacı olan yatalak hastalarımızı aile hekimlerden alacakları karyola talep formu ile müdürlüğümüze başvurmaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi