RİZE DAHİL 4 İL İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Rize 19.06.2020 - 21:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1549+ kez okundu.
 

RİZE DAHİL 4 İL İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’den 4 il için için şiddetli yağış uyarısı!   Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); Giresun, Rize, Artvin ile Trabzon’un batı ve doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulundu. Rize’de yağışın başlama zamanı 19 Haziran saat 19.30, bitiş zamanı ise 20 Haziran saat 19.00 olarak verildi. Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya’nın doğusu, Hatay, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük, Ordu, Trabzon, Elazığ, Bingöl çevreleri ile Malatya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli, Giresun, Rize, Artvin ile Trabzon'un batı ve doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağmur uyarısında bulundu.   “ÜLKEMİZİN GENELİ PARÇALI VE ÇOK BULUTLU”   Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:   * Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Göller yöresi, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.   * Yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya’nın doğusu, Hatay, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük, Ordu, Trabzon, Elazığ, Bingöl çevreleri ile Malatya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun, Rize, Artvin ile Trabzon'un batı ve doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.   İÇ VE BATI KESİMLERDE SICAKLIKLAR ARTARKEN, DOĞU BÖLGELERDE AZALIYOR   Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını belirten MGM, “Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.” açıklamasında bulundu.   SEL, SU BASKINI VE HEYELAN UYARISI   MGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ve gece saatleri ile yarın (Cumartesi) Rize çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji’den 4 il için için şiddetli yağış uyarısı!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); Giresun, Rize, Artvin ile Trabzon’un batı ve doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulundu. Rize’de yağışın başlama zamanı 19 Haziran saat 19.30, bitiş zamanı ise 20 Haziran saat 19.00 olarak verildi. Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya’nın doğusu, Hatay, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük, Ordu, Trabzon, Elazığ, Bingöl çevreleri ile Malatya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli, Giresun, Rize, Artvin ile Trabzon'un batı ve doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağmur uyarısında bulundu.

 

“ÜLKEMİZİN GENELİ PARÇALI VE ÇOK BULUTLU”

 

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

* Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Göller yöresi, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

* Yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya’nın doğusu, Hatay, Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük, Ordu, Trabzon, Elazığ, Bingöl çevreleri ile Malatya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun, Rize, Artvin ile Trabzon'un batı ve doğu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

 

İÇ VE BATI KESİMLERDE SICAKLIKLAR ARTARKEN, DOĞU BÖLGELERDE AZALIYOR

 

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını belirten MGM, “Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.” açıklamasında bulundu.

 

SEL, SU BASKINI VE HEYELAN UYARISI

 

MGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ve gece saatleri ile yarın (Cumartesi) Rize çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi