RİZE BELEDİYESİ, “İKLİM İÇİN KENTLER DEKLARASYONU”NU İMZALADI

Rize 10.12.2019 - 16:32, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2261+ kez okundu.
 

RİZE BELEDİYESİ, “İKLİM İÇİN KENTLER DEKLARASYONU”NU İMZALADI

RİZE BELEDİYESİ, “İKLİM İÇİN KENTLER DEKLARASYONU”NU İMZALADI   Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerini asgari seviyeye indirebilmek amacıyla hazırlanan “İklim İçin Kentler Deklarasyonu”nu Rize Belediyesi de imzaladı.   Deklarasyonda belediyeler iklim değişikliği eylem planları hazırlama, sürdürülebilir ulaşım, yenilenebilir enerji ve ekolojik tarım uygulamalarına öncelik verme, iklim değişikliği ile mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını ve kurumları destekleme, imar planlama süreçlerinde iklim krizinin etkilerini önceliklendirme sözü veriyor.   Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen İklim için Kentler Çalıştayı’nda belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Rize Belediyesi’nin de arasında bulunduğu toplam 24 belediye deklarasyona imza atarak iklim değişikliğiyle mücadele için yerel anlamda katkı sağladılar.   Deklarasyonda belediyelerin taahhütlerine şu şekilde yer verildi; “Bilimsel veriler ışığında, uluslararası standartlara uygun veri toplama yöntemleri kullanarak karbon salımlarını azaltmak ve krize karşı uyum politikalarını hayata geçirmek için İklim Değişikliği Eylem Planlarımızı hazırlayacağımızı,   Yaşanabilir bir gelecek için kentlerimizde sürdürülebilir ulaşım, yenilenebilir enerji ve ekolojik tarım uygulamalarına öncelik vereceğimizi,   İklim değişikliği ile mücadele eden yerel, ulusal ve uluslararası kurumları, girişimcileri, kooperatifleri ve sivil toplum örgütlerini destekleyeceğimizi, işbirliklerine dahil olacağımızı,   Hem kentimizde risk altında bulunan yurttaşlarımızı hem de kentlerimizin altyapısını korumak için imar planlama süreçlerinde iklim krizi ve etkilerini önlemeyi önceliklendireceğimizi taahhüt etmekteyiz.”

RİZE BELEDİYESİ, “İKLİM İÇİN KENTLER DEKLARASYONU”NU İMZALADI

 

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerini asgari seviyeye indirebilmek amacıyla hazırlanan “İklim İçin Kentler Deklarasyonu”nu Rize Belediyesi de imzaladı.

 

Deklarasyonda belediyeler iklim değişikliği eylem planları hazırlama, sürdürülebilir ulaşım, yenilenebilir enerji ve ekolojik tarım uygulamalarına öncelik verme, iklim değişikliği ile mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını ve kurumları destekleme, imar planlama süreçlerinde iklim krizinin etkilerini önceliklendirme sözü veriyor.

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen İklim için Kentler Çalıştayı’nda belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Rize Belediyesi’nin de arasında bulunduğu toplam 24 belediye deklarasyona imza atarak iklim değişikliğiyle mücadele için yerel anlamda katkı sağladılar.

 

Deklarasyonda belediyelerin taahhütlerine şu şekilde yer verildi; “Bilimsel veriler ışığında, uluslararası standartlara uygun veri toplama yöntemleri kullanarak karbon salımlarını azaltmak ve krize karşı uyum politikalarını hayata geçirmek için İklim Değişikliği Eylem Planlarımızı hazırlayacağımızı,

 

Yaşanabilir bir gelecek için kentlerimizde sürdürülebilir ulaşım, yenilenebilir enerji ve ekolojik tarım uygulamalarına öncelik vereceğimizi,

 

İklim değişikliği ile mücadele eden yerel, ulusal ve uluslararası kurumları, girişimcileri, kooperatifleri ve sivil toplum örgütlerini destekleyeceğimizi, işbirliklerine dahil olacağımızı,

 

Hem kentimizde risk altında bulunan yurttaşlarımızı hem de kentlerimizin altyapısını korumak için imar planlama süreçlerinde iklim krizi ve etkilerini önlemeyi önceliklendireceğimizi taahhüt etmekteyiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi