PKK’NIN ELİNDEKİ ASKERLER

Türkiye 09.11.2019 - 14:53, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3870+ kez okundu.
 

PKK’NIN ELİNDEKİ ASKERLER

Milletvekili, Lütfü Türkkan’ın Mecliste açıkladığına göre şu anda12 asker 2 MİT görevlisi 4 yıldır bölücü eşkıya elinde, aileleri perişan durumda.   Güneydoğuda kaçırılan askerlerimiz niye unutulmuş.  Kaçırılan askerlerimizi İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan unutmayarak Mecliste gündeme taşıdı. Hükümetin olduğu kadar kamuoyu ve basın da unuttu gibi benzeri açıklamada bulundu.  Kaçırılan askerler 4 yıldır bölücü eşkıyanın elinde.  Kaçırılan askerlerin bir tanesi Rize’de görev yapıyordu, memleketi Malatya’ya giderken yoldan kaçırılmış. Askerler birileriyle ailelerine gönderdikleri mektupta ve bazı televizyon programlarında iyi olduklarını söylemişlerdi. Bu haberler ailelerin içini rahatlatmıyor. Çocuklarının bir an önce serbest bırakılmasını istiyorlar.  4 yıl önce Rize'den memleketi Malatya'ya gittiği sırada yolunu kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan Astsubay Semih Özbey, yıllar sonra ailesine gönderdiği mektupta "İyiyim" mesajı vererek siyasi parti liderlerine çağrıda bulunmuştu.  Bu konuları sık sık gündeme getiren usta Gazeteci Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk, 17 Eylül 2015'te memleketine giderken, PKK'lılar tarafından kaçırılan Astsubay Özbey'in ailesine yazdığı mektubu okurlarıyla paylaşmıştı.  Öztürk, "4 yıl önce kaçırılan askerden mektup var" başlıklı yazısında "Semih Özbey, Ferdi Polat, Müslim Altıntaş, Adil Kavak, Sedat Yabalak, Sedat Vardar, Vedat Kaya, Sedat Sungur'un yıllardır bölücü terör örgütün elinde olduğunu belki bilenimiz azdır. Onların dışında isimlerini öğrenemediğim 4 askerimizin daha teröristler tarafından tutulduğunu öğrendim" ifadelerini kullandı.  Yıllardır evlat yolu gözlemenin ne demek olduğunu yaşamayan bilmez.12 Asker ailesi her gün ağlıyor. Rize’de görevli Astsubayın ailesi yol gözlüyor. Hükümetten daha duyarlı olması ve çözüm bulması isteniyor.  2005 yılında şahit olduğum olaydan bahsetmek istiyorum.  Trabzonlu Coşkun Kırandi 18 Temmuz 2005 tarihinde Tunceli-Erzincan karayolunu akşam saatlerinde kesen PKK’lılar, kontrol sırasında izne giden jandarma komando er Trabzonlu Coşkun Kırandi’yi alıkoydu. Coşkun Kırandi, 4 Ağustos 2005 tarihinde Tunceli’nin Kutu Deresi bölgesindeki Güleç Köyü kırsalında kendisini almaya giden sivil heyete teslim edildi. Dün gibi hatırlıyorum. Coşkun Kırandi’nin teslim edildiği gün bende Tuncel’inde Emniyet Müdürü Osman Öztürk’ün misafiriydim. Tunceli Polis evinde gelişen teslim olayını yakından takip ederek hareketliliği sıcağı sıcağına yaşamıştım.  Endişe dolu günler aylar ve yılların bir daha yaşanmamasını istiyoruz.  Eşkıyanın elinde tutulan asker ve diğer görevlilerin bir an önce ailelerine kavuşturulması gerekir. Sosyal devletin görevi bunu yerine getirmek olmalı. 

Milletvekili, Lütfü Türkkan’ın Mecliste açıkladığına göre şu anda12 asker 2 MİT görevlisi 4 yıldır bölücü eşkıya elinde, aileleri perişan durumda.  


Güneydoğuda kaçırılan askerlerimiz niye unutulmuş. 


Kaçırılan askerlerimizi İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan unutmayarak Mecliste gündeme taşıdı. Hükümetin olduğu kadar kamuoyu ve basın da unuttu gibi benzeri açıklamada bulundu. 


Kaçırılan askerler 4 yıldır bölücü eşkıyanın elinde.  Kaçırılan askerlerin bir tanesi Rize’de görev yapıyordu, memleketi Malatya’ya giderken yoldan kaçırılmış. Askerler birileriyle ailelerine gönderdikleri mektupta ve bazı televizyon programlarında iyi olduklarını söylemişlerdi. Bu haberler ailelerin içini rahatlatmıyor. Çocuklarının bir an önce serbest bırakılmasını istiyorlar. 


4 yıl önce Rize'den memleketi Malatya'ya gittiği sırada yolunu kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan Astsubay Semih Özbey, yıllar sonra ailesine gönderdiği mektupta "İyiyim" mesajı vererek siyasi parti liderlerine çağrıda bulunmuştu. 


Bu konuları sık sık gündeme getiren usta Gazeteci Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk, 17 Eylül 2015'te memleketine giderken, PKK'lılar tarafından kaçırılan Astsubay Özbey'in ailesine yazdığı mektubu okurlarıyla paylaşmıştı. 


Öztürk, "4 yıl önce kaçırılan askerden mektup var" başlıklı yazısında "Semih Özbey, Ferdi Polat, Müslim Altıntaş, Adil Kavak, Sedat Yabalak, Sedat Vardar, Vedat Kaya, Sedat Sungur'un yıllardır bölücü terör örgütün elinde olduğunu belki bilenimiz azdır. Onların dışında isimlerini öğrenemediğim 4 askerimizin daha teröristler tarafından tutulduğunu öğrendim" ifadelerini kullandı. 


Yıllardır evlat yolu gözlemenin ne demek olduğunu yaşamayan bilmez.12 Asker ailesi her gün ağlıyor. Rize’de görevli Astsubayın ailesi yol gözlüyor. Hükümetten daha duyarlı olması ve çözüm bulması isteniyor. 


2005 yılında şahit olduğum olaydan bahsetmek istiyorum. 


Trabzonlu Coşkun Kırandi 18 Temmuz 2005 tarihinde Tunceli-Erzincan karayolunu akşam saatlerinde kesen PKK’lılar, kontrol sırasında izne giden jandarma komando er Trabzonlu Coşkun Kırandi’yi alıkoydu. Coşkun Kırandi, 4 Ağustos 2005 tarihinde Tunceli’nin Kutu Deresi bölgesindeki Güleç Köyü kırsalında kendisini almaya giden sivil heyete teslim edildi. Dün gibi hatırlıyorum. Coşkun Kırandi’nin teslim edildiği gün bende Tuncel’inde Emniyet Müdürü Osman Öztürk’ün misafiriydim. Tunceli Polis evinde gelişen teslim olayını yakından takip ederek hareketliliği sıcağı sıcağına yaşamıştım. 


Endişe dolu günler aylar ve yılların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. 


Eşkıyanın elinde tutulan asker ve diğer görevlilerin bir an önce ailelerine kavuşturulması gerekir. Sosyal devletin görevi bunu yerine getirmek olmalı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi