ÖZEL SEKTÖR İLK GÜNDEN DARBEYİ VURDU

Siyaset 15.05.2020 - 16:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1544+ kez okundu.
 

ÖZEL SEKTÖR İLK GÜNDEN DARBEYİ VURDU

GELİN ÖZEL SEKTÖRÜN AÇIKLANAN FİYATIN ALTINDA ÇAY ALIMI YAPMASINI YASAKLAYALIM. Rize’nin Milletvekilleri Partimizin 2019 yılında vermiş olduğu ”Özel sektör Çaykur’un açıkladığı fiyatın altında alım yapamasın. Yaparsa cezalandırılsın” Kanun teklifine destek versinler hep birlikte Meclisten yasa çıkartarak Özel Sektörün Devletin açıklamış oldukları fiyatın altında alım yapmasını yasaklayalım.  Özel Sektörün “açıklanan fiyatın altında çay almayacakları “ balonu patladı. Özel sektörün devlerinden olan firma Çay Yaprağını 3,00 TL den alacağını açıkladı.  Daha Çay sezonu açılmadan piyasadaki en büyük çay fabrikalarından biri 14 Mayıs günü Çay üreticilerine çekmiş olduğu mesajla 3,00 TL’den Çay alımı yapacaklarını duyurdu. Buna göre özel sektör bu sene sadece 10 krş. Zam yapmış olacak. Tabi ki bu Mayıs ayı ve ilk günler için.  Eğer başlangıç böyle olursa ilerleyen günlerde Özel sektörün geçen senenin altında fiyatla çay alacağını göreceğiz. Hükümet tarafından açıklanan 2020 yılı Yaş Çay Alım Fiyatı Özel sektör gözetilerek verilmiş olmasına rağmen yapılan bu uygulama kabul edilebilir değildir. Rize’nin Milletvekilleri konuyu hükümetin gündemine taşımalı ve geçen sene CHP Genel Başkan Yardımcımız Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın meclise kanun teklifi olarak sunduğu “  Özel sektör, ÇAY-KUR’un belirlediği fiyatı kabullenecek ve bunun altında çay üreticimize fiyat veremeyecek. Taban fiyatın altında alım yapması durumunda da Bakanlık tarafından cezai yaptırıma tabii olacak”  metne destek versinler ve hep birlikte gerekli düzenlemeyi yaparak özel sektörün Çaykur'un açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapmasını yasaklayalım SALTUK DENİZ CHP RİZE İL BAŞKANI

GELİN ÖZEL SEKTÖRÜN AÇIKLANAN FİYATIN ALTINDA ÇAY ALIMI YAPMASINI YASAKLAYALIM.

Rize’nin Milletvekilleri Partimizin 2019 yılında vermiş olduğu ”Özel sektör Çaykur’un açıkladığı fiyatın altında alım yapamasın. Yaparsa cezalandırılsın” Kanun teklifine destek versinler hep birlikte Meclisten yasa çıkartarak Özel Sektörün Devletin açıklamış oldukları fiyatın altında alım yapmasını yasaklayalım. 

Özel Sektörün “açıklanan fiyatın altında çay almayacakları “ balonu patladı. Özel sektörün devlerinden olan firma Çay Yaprağını 3,00 TL den alacağını açıkladı. 

Daha Çay sezonu açılmadan piyasadaki en büyük çay fabrikalarından biri 14 Mayıs günü Çay üreticilerine çekmiş olduğu mesajla 3,00 TL’den Çay alımı yapacaklarını duyurdu.

Buna göre özel sektör bu sene sadece 10 krş. Zam yapmış olacak. Tabi ki bu Mayıs ayı ve ilk günler için. 

Eğer başlangıç böyle olursa ilerleyen günlerde Özel sektörün geçen senenin altında fiyatla çay alacağını göreceğiz.

Hükümet tarafından açıklanan 2020 yılı Yaş Çay Alım Fiyatı Özel sektör gözetilerek verilmiş olmasına rağmen yapılan bu uygulama kabul edilebilir değildir.

Rize’nin Milletvekilleri konuyu hükümetin gündemine taşımalı ve geçen sene CHP Genel Başkan Yardımcımız Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın meclise kanun teklifi olarak sunduğu “  Özel sektör, ÇAY-KUR’un belirlediği fiyatı kabullenecek ve bunun altında çay üreticimize fiyat veremeyecek. Taban fiyatın altında alım yapması durumunda da Bakanlık tarafından cezai yaptırıma tabii olacak”  metne destek versinler ve hep birlikte gerekli düzenlemeyi yaparak özel sektörün Çaykur'un açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapmasını yasaklayalım


SALTUK DENİZ
CHP RİZE İL BAŞKANI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi