ÖZEL İŞ MAKİNALARINI TAHSİS ETTİ. Ovit Dağı'na artık kesintisiz ulaşılacak

Rize 04.12.2019 - 11:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2069+ kez okundu.
 

ÖZEL İŞ MAKİNALARINI TAHSİS ETTİ. Ovit Dağı'na artık kesintisiz ulaşılacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın doğa turizmi için yapı yoğunluğunun sınırlı tutulacağı, yöre mimarisine uygun doğa dostu işletme modellerinin yer alacağı örnek yayla modellerini oluşturacağı İkizdere Vadisi'nde önemli yaz ve kış turizm destinasyon alanı olan Ovit Yaylası'nda bundan böyle kış aylarında ulaşım sağlanabilecek. İkizdereli genç işadamı Ruşen Ekşi, satın aldığı iş makinesini kardan dolayı kapanan Ovit Dağı yolunu ulaşıma açmak için tahsis etti.    Türkiye'nin önemli yaz ve kış turizm destinasyon alanlarından biri haline gelmesi için işadamları ile girişimcilerin çalışma başlattığı Rize'nin ünlü Ovit Yaylası'nda kış aylarında yaşanan ulaşım engeli artık aşılıyor. İkizdereli genç işadamı Ruşen Ekşi, satın aldığı iş makinesini kardan dolayı kapanan Ovit Dağı yolunu ulaşıma açmak için tahsis etti.  Türkiye'nin 14.3 kilometre ile en uzun tünelinin yapıldığı Ovit Dağı'nda ulaşım kesintisiz sağlanırken, her yıl 6 ay kapanan yayla yolu için de İkizdereli genç iş adamı Ruşen Ekşi devreye girdi. Önceki hafta sonunu misafirleri ile Ovit Yaylası'ndaki konutunda geçiren Ekşi, kış turizmi için bölgede yapılabilecek yatırımlar ve aktivite alanlarını yerinde inceledi. Ekşi ve beraberindekiler yağan kar nedeniyle yolu kapanan yaylada mahsur kaldı. AFAD, İkizdere Belediyesi ve karayolları ekiplerince yolu açılan yayladan alınan Ekşi ve beraberindekiler ilçeye indirildi.    OVİT İÇİN İŞ MAKİNESİ SATIN ALDI   Ovit Dağı'nda kış turizmi için yatırımlar ve aktiviteler planlayan iş adamı Ruşen Ekşi, kardan dolayı yolun kapanmasına çözüm bulmak için harekete geçti. Ekşi, 18 tonluk Cat 966 H marka iş makinesini Ovit için tahsis etti. Ovit Tüneli geçildikten sonra dağ yolu kullanılarak 5 kilometre sonra yaylaya ulaşılabilecek. Kış aylarında ilk etapta kullanım durumuna göre ulaşım açılacak. Ovit Dağı'nda kış turizmi için çeşitli organizasyon ve aktiviteler düzenlenebilecek.  

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın doğa turizmi için yapı yoğunluğunun sınırlı tutulacağı, yöre mimarisine uygun doğa dostu işletme modellerinin yer alacağı örnek yayla modellerini oluşturacağı İkizdere Vadisi'nde önemli yaz ve kış turizm destinasyon alanı olan Ovit Yaylası'nda bundan böyle kış aylarında ulaşım sağlanabilecek. İkizdereli genç işadamı Ruşen Ekşi, satın aldığı iş makinesini kardan dolayı kapanan Ovit Dağı yolunu ulaşıma açmak için tahsis etti. 

 

Türkiye'nin önemli yaz ve kış turizm destinasyon alanlarından biri haline gelmesi için işadamları ile girişimcilerin çalışma başlattığı Rize'nin ünlü Ovit Yaylası'nda kış aylarında yaşanan ulaşım engeli artık aşılıyor. İkizdereli genç işadamı Ruşen Ekşi, satın aldığı iş makinesini kardan dolayı kapanan Ovit Dağı yolunu ulaşıma açmak için tahsis etti.  Türkiye'nin 14.3 kilometre ile en uzun tünelinin yapıldığı Ovit Dağı'nda ulaşım kesintisiz sağlanırken, her yıl 6 ay kapanan yayla yolu için de İkizdereli genç iş adamı Ruşen Ekşi devreye girdi. Önceki hafta sonunu misafirleri ile Ovit Yaylası'ndaki konutunda geçiren Ekşi, kış turizmi için bölgede yapılabilecek yatırımlar ve aktivite alanlarını yerinde inceledi. Ekşi ve beraberindekiler yağan kar nedeniyle yolu kapanan yaylada mahsur kaldı. AFAD, İkizdere Belediyesi ve karayolları ekiplerince yolu açılan yayladan alınan Ekşi ve beraberindekiler ilçeye indirildi. 

 

OVİT İÇİN İŞ MAKİNESİ SATIN ALDI

 

Ovit Dağı'nda kış turizmi için yatırımlar ve aktiviteler planlayan iş adamı Ruşen Ekşi, kardan dolayı yolun kapanmasına çözüm bulmak için harekete geçti. Ekşi, 18 tonluk Cat 966 H marka iş makinesini Ovit için tahsis etti. Ovit Tüneli geçildikten sonra dağ yolu kullanılarak 5 kilometre sonra yaylaya ulaşılabilecek. Kış aylarında ilk etapta kullanım durumuna göre ulaşım açılacak. Ovit Dağı'nda kış turizmi için çeşitli organizasyon ve aktiviteler düzenlenebilecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi