ÖZ GIDA İŞ RİZE'DE İŞÇİLER İÇİN EYLEM YAPTI

Sendika 05.06.2020 - 17:09, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2426+ kez okundu.
 

ÖZ GIDA İŞ RİZE'DE İŞÇİLER İÇİN EYLEM YAPTI

Öz gıda İşçiler İçin Eylem yaptı 2020 yaş çay sezonu 19 Mayıs’ ta açılmasına rağmen hala 11 eski işçisini iş başı yaptırmayan Ofçay Pazar Hamidiye Mahallesinde bulunan çay Fabrikası önünde Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Şubesi eylem yaptı Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren çay fabrikası Ofçay' da çalışan 11 mevsimlik işçi ise sendika üyesi oldukları için işe davet edilmediğini iddia etti. Pazar ilçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan Ofçay’ a ait Fabrika önündeki eylemde konuşan Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, “Öz Gıda- İş Sendikası olarak Karadeniz Bölgemizde faaliyet gösteren, eski adı OF ÇAYSAN Gıda yeni adı JACOBS işletmesinde sendikalaşma süreci sürdürmekte olduğumuzu sizlerle paylaşmıştık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 21.01.2020 tarih 10864794-103.02 E.244190 sayılı karar ile çoğunluk tespitimiz olumlu olarak ilgili her tarafa gönderilmişti. Konu yargıdadır ve hukuki süreç kısa bir süre daha devam edecektir” dedi. Bursalı, “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklamamızda sizlerle de paylaştığımız ve asla müsamaha göstereceğimiz bir takım uygulamalar JACOBS işvereni tarafından maalesef yapılmakta, gerek sözlü gerek yazılı tüm ikazlarımıza rağmen bu haksız ve hukuksuz uygulamalara ısrarla devam edilmektedir. Bölge çalışanları ve bölgede faaliyet gösteren işverenler bilirler ki sendika olarak misyonumuz; Çalışanlarımızın ve üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyup kollamak olduğu kadar işverenlerimizin de hukukları ve haklarında özenli ve iyi niyetli koruyup hareket etmektir. İşçi, işveren ve sendikanın partner olarak güç birliği yaptığı her işletme bunun olumlu karşılığını yaşayarak görmüştür. Dünyanın sayılı şirketlerinden olan JACOBS’ un çalışanlarının Anayasal bir hak olan sendika hakkına saygılı olduklarını düşünmek ve uygulamalarda da bunu bizzat görmek tek temennimizdir. Çay mevsiminin açılmasına ve mevsimlik çalışanların işlerine çağrılmasına rağmen halen davet edilmeyen arkadaşlarımızın acilen ve ivedilikle işe çağrılmaları talebimizdir. Görev değişikliği yapıyorum denilerek, yıllardır aynı işi yapan kişilere başka görevler tevdi edip peşinden başka türlü düşünceler içerisinde olunarak yapılmak istenen hamleler bize göre art niyetli ve tehlikeli hamlelerdir. Bu yol ve yöntemlere yeltenen işveren en iyimser tahminimizle Öz Gıda-İş Sendikasını hiç tanımıyor diye düşünüyoruz. Bir kez daha söylüyoruz ki: Memlekete lazım olan çalışmak ve üretmek, İş yerlerine lazım olan barış ve huzurdur. Bunu birlikte başarırız. Taleplerimiz en kısa sürede yerine getirilsin. Kimse de Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda-İş Sendikamızın sabrını da gücünü de test etmeye kalkmasın. Aksi takdirde JACOBS’ un İstanbul Genel Merkezi başta olmak üzere her işletmesinin olduğu yerlerde, yapılmaya çalışılan bu hukuksuzluklar en yüksek perdeden anlatılmaya başlanacaktır” dedi.

Öz gıda İşçiler İçin Eylem yaptı


2020 yaş çay sezonu 19 Mayıs’ ta açılmasına rağmen hala 11 eski işçisini iş başı yaptırmayan Ofçay Pazar Hamidiye Mahallesinde bulunan çay Fabrikası önünde Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Şubesi eylem yaptı


Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren çay fabrikası Ofçay' da çalışan 11 mevsimlik işçi ise sendika üyesi oldukları için işe davet edilmediğini iddia etti.


Pazar ilçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan Ofçay’ a ait Fabrika önündeki eylemde konuşan Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, “Öz Gıda- İş Sendikası olarak Karadeniz Bölgemizde faaliyet gösteren, eski adı OF ÇAYSAN Gıda yeni adı JACOBS işletmesinde sendikalaşma süreci sürdürmekte olduğumuzu sizlerle paylaşmıştık. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 21.01.2020 tarih 10864794-103.02 E.244190 sayılı karar ile çoğunluk tespitimiz olumlu olarak ilgili her tarafa gönderilmişti. Konu yargıdadır ve hukuki süreç kısa bir süre daha devam edecektir” dedi.


Bursalı, “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklamamızda sizlerle de paylaştığımız ve asla müsamaha göstereceğimiz bir takım uygulamalar JACOBS işvereni tarafından maalesef yapılmakta, gerek sözlü gerek yazılı tüm ikazlarımıza rağmen bu haksız ve hukuksuz uygulamalara ısrarla devam edilmektedir. Bölge çalışanları ve bölgede faaliyet gösteren işverenler bilirler ki sendika olarak misyonumuz; Çalışanlarımızın ve üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyup kollamak olduğu kadar işverenlerimizin de hukukları ve haklarında özenli ve iyi niyetli koruyup hareket etmektir. İşçi, işveren ve sendikanın partner olarak güç birliği yaptığı her işletme bunun olumlu karşılığını yaşayarak görmüştür. Dünyanın sayılı şirketlerinden olan JACOBS’ un çalışanlarının Anayasal bir hak olan sendika hakkına saygılı olduklarını düşünmek ve uygulamalarda da bunu bizzat görmek tek temennimizdir. Çay mevsiminin açılmasına ve mevsimlik çalışanların işlerine çağrılmasına rağmen halen davet edilmeyen arkadaşlarımızın acilen ve ivedilikle işe çağrılmaları talebimizdir. Görev değişikliği yapıyorum denilerek, yıllardır aynı işi yapan kişilere başka görevler tevdi edip peşinden başka türlü düşünceler içerisinde olunarak yapılmak istenen hamleler bize göre art niyetli ve tehlikeli hamlelerdir. Bu yol ve yöntemlere yeltenen işveren en iyimser tahminimizle Öz Gıda-İş Sendikasını hiç tanımıyor diye düşünüyoruz. Bir kez daha söylüyoruz ki: Memlekete lazım olan çalışmak ve üretmek, İş yerlerine lazım olan barış ve huzurdur. Bunu birlikte başarırız. Taleplerimiz en kısa sürede yerine getirilsin. Kimse de Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda-İş Sendikamızın sabrını da gücünü de test etmeye kalkmasın. Aksi takdirde JACOBS’ un İstanbul Genel Merkezi başta olmak üzere her işletmesinin olduğu yerlerde, yapılmaya çalışılan bu hukuksuzluklar en yüksek perdeden anlatılmaya başlanacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi