Osman Öztürk’ten çocuklar için yeni bir kitap

Eğitim 10.07.2020 - 17:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1658+ kez okundu.
 

Osman Öztürk’ten çocuklar için yeni bir kitap

Güvenli Okul projesinin mimarı olan emekli emniyet müdürü Osman Öztürk’ün, çocuklar için kaleme aldığı ‘Dünyanın Kalbi’ isimli yeni kitabı çıktı. Osman Öztürk’ün, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında hazırladığı ‘Dünyanın Kalbi’ isimli yeni kitabında açlık, yoksulluk, sağlık, iklim ve çevre konuları kapsamlı bir şekilde işlendi. Öztürk, kitapta çocuklara dünyanın yaşanabilir bir yer olması için neler yapabileceklerini şiir dili ile anlattığını ifade etti.   ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYI ŞİMDİDEN ÖĞRENECEKLER’   Sürdürülebilir kalkınma bilincinin önemine dikkat çeken Öztürk, “Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının ülkemizde de içselleştirilmesi ve yerelleştirilmesi, ancak dünyada kat edilen ilerlemelerin eğitim yoluyla çocuklarımıza da aktarılmasıyla olabilir. Bu konuda bireysel ve toplumsal bilincin oluşturulması önemlidir. Şiirlerle çocukların akıl ve yüreklerine bu evrensel duyguları işleyerek geleceğimizin aydınlık çiçekleri olan çocuklarımıza sürdürülebilir kalkınma bilincini kazandırmak istedik. Şiirin duygusal ve eğitici gücüyle bu küresel çabaya katkıda bulunmak umut verici bir dünyanın kapılarını aralayacaktır. Bu kitap, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının çocuklar tarafından öğrenilerek benimsenmesi ve içselleştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Çocuklar bugünü ve geleceği ilgilendiren sorunlu alanlarla ilgili şiirlerle duygusal bir yolculuğa çıkarak sürdürülebilir kalkınma amaçlarını şimdiden öğreneceklerdir. Çocukların bu ilkeler çerçevesinde farkındalık kazanması daha yaşanabilir bir dünyanın temellerini inşa etmeyi kolaylaştıracaktır” dedi.

Güvenli Okul projesinin mimarı olan emekli emniyet müdürü Osman Öztürk’ün, çocuklar için kaleme aldığı ‘Dünyanın Kalbi’ isimli yeni kitabı çıktı. Osman Öztürk’ün, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında hazırladığı ‘Dünyanın Kalbi’ isimli yeni kitabında açlık, yoksulluk, sağlık, iklim ve çevre konuları kapsamlı bir şekilde işlendi. Öztürk, kitapta çocuklara dünyanın yaşanabilir bir yer olması için neler yapabileceklerini şiir dili ile anlattığını ifade etti.

 

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYI ŞİMDİDEN ÖĞRENECEKLER’

 

Sürdürülebilir kalkınma bilincinin önemine dikkat çeken Öztürk, “Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının ülkemizde de içselleştirilmesi ve yerelleştirilmesi, ancak dünyada kat edilen ilerlemelerin eğitim yoluyla çocuklarımıza da aktarılmasıyla olabilir. Bu konuda bireysel ve toplumsal bilincin oluşturulması önemlidir. Şiirlerle çocukların akıl ve yüreklerine bu evrensel duyguları işleyerek geleceğimizin aydınlık çiçekleri olan çocuklarımıza sürdürülebilir kalkınma bilincini kazandırmak istedik. Şiirin duygusal ve eğitici gücüyle bu küresel çabaya katkıda bulunmak umut verici bir dünyanın kapılarını aralayacaktır. Bu kitap, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının çocuklar tarafından öğrenilerek benimsenmesi ve içselleştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Çocuklar bugünü ve geleceği ilgilendiren sorunlu alanlarla ilgili şiirlerle duygusal bir yolculuğa çıkarak sürdürülebilir kalkınma amaçlarını şimdiden öğreneceklerdir. Çocukların bu ilkeler çerçevesinde farkındalık kazanması daha yaşanabilir bir dünyanın temellerini inşa etmeyi kolaylaştıracaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi