Ordu'da kadınlar evlerinde maske üretiyor

Karadeniz 12.05.2020 - 12:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2280+ kez okundu.
 

Ordu'da kadınlar evlerinde maske üretiyor

ORDU'nun Mesudiye ilçesinde ev kadınları, belediyenin desteği ile maske ihtiyacının karşılanması için evlerinde üretime başladı. Koronavirüsle mücadele kapsamında Mesudiye Belediyesi, maske üretimi için harekete geçti. Evinde dikiş makinesi olan 20 kadına önce eğitim verildi. Eğitim ardından kadınlar, belediyenin temin ettiği ürünlerle, evlerinde maske üretmeye başladı. Üretilen maskeler, belediye ekiplerince toplanıyor ve karşılığında kadınlara ücret veriliyor. Günlük kişi başı 150 maske üreten kadınlar, ev ekonomisine katkı sağlıyor.   ‘20 BİNİN ÜZERİNE MASKE DAĞITILDI’   Koronavirüsle mücadelede maske kullanımının çok önemli olduğunu ifade eden Mesudiye Belediye Başkan Başkanı İsa Gül, vatandaşların maskesiz kalmaması için ilk olarak 20 binin üzerinde maske dağıtımı yapıldığını belirtti. Başkan Gül, “Daha sonra evinde dikiş makinesi olan kadınların, ev ekonomilerine de katkı sunmak amacıyla maske yapımına başladık. Kadınlar, maskeleri yapıyor ve karşılığında bir ücret alıyorlar. Hazırlanan maskeleri bizler de ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Mesudiye Belediyesi olarak virüsle mücadelede tüm gücümüzü ortaya koyduk. Bu süreçte herkesin kurallara uyması da gerekiyor. Özellikle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın, gençlerimizin evden çıkmamaları gerekiyor. Devletimiz, sağlık çalışanlarıyla birlikte ciddi bir mücadele veriyor” dedi. 

ORDU'nun Mesudiye ilçesinde ev kadınları, belediyenin desteği ile maske ihtiyacının karşılanması için evlerinde üretime başladı. Koronavirüsle mücadele kapsamında Mesudiye Belediyesi, maske üretimi için harekete geçti. Evinde dikiş makinesi olan 20 kadına önce eğitim verildi. Eğitim ardından kadınlar, belediyenin temin ettiği ürünlerle, evlerinde maske üretmeye başladı. Üretilen maskeler, belediye ekiplerince toplanıyor ve karşılığında kadınlara ücret veriliyor. Günlük kişi başı 150 maske üreten kadınlar, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

 

‘20 BİNİN ÜZERİNE MASKE DAĞITILDI’

 

Koronavirüsle mücadelede maske kullanımının çok önemli olduğunu ifade eden Mesudiye Belediye Başkan Başkanı İsa Gül, vatandaşların maskesiz kalmaması için ilk olarak 20 binin üzerinde maske dağıtımı yapıldığını belirtti. Başkan Gül, “Daha sonra evinde dikiş makinesi olan kadınların, ev ekonomilerine de katkı sunmak amacıyla maske yapımına başladık. Kadınlar, maskeleri yapıyor ve karşılığında bir ücret alıyorlar. Hazırlanan maskeleri bizler de ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Mesudiye Belediyesi olarak virüsle mücadelede tüm gücümüzü ortaya koyduk. Bu süreçte herkesin kurallara uyması da gerekiyor. Özellikle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın, gençlerimizin evden çıkmamaları gerekiyor. Devletimiz, sağlık çalışanlarıyla birlikte ciddi bir mücadele veriyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi