ONLAR RİZE'NİN YILDIZLARI

Eğitim 26.09.2020 - 18:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2215+ kez okundu.
 

ONLAR RİZE'NİN YILDIZLARI

TEKNOFEST 2020'de İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Goshawk Side takımı Türkiye birincisi oldu.   Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020’de İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında ilimiz Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Goshawk Side (Atmaca Tarafı) takımı Türkiye birincisi oldu. 370 takımın katıldığı ve fen liseleri, bilim ve sanat merkezleri ve özel okulların daha çok ön plana çıktığı Teknofest’te Türkiye birinciliği elde eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu başarısıyla meslek liselerinin öğrencilerine güvendiği zaman neler başarabileceğine güzel bir örnek oluşturdu. 1 danışman öğretmen (Murat KORKUT)  ve 3 öğrenciden (Ergün Anıl Aydın, Ahmet Yiğit Cihan, Rıdvan Can Saruhan) oluşan yarışma ekibimize ödülleri, 26 Eylül Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek ödül töreninde verilecektir. Rize Valisi Kemal Çeber, Teknofest’te Türkiye birinciliği elde eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini telefonla arayarak tebrik etti. Vali Çeber, öğrencilerle telefonla konuşmasında " Elde ettiğiniz bu başarı bizleri çok mutlu etti. Sizin elde ettiğiniz her başarı bizleri gururlandırıyor. Geleceğimizin teminatı olan sizler ilerde çok büyük başarılara imza atacaksınız. Burda elde ettiğiniz bu başarı da bunun en güzel örneği.   Bu vesile ile ilimize bu gururu yaşatan okulumuzu, siz değerli öğrencilerimizi, sizleri yetiştiren öğretmen ve ailelerinizi gönülden tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. 
TEKNOFEST 2020'de İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Goshawk Side takımı Türkiye birincisi oldu.
 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle 24-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020’de İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında ilimiz Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Goshawk Side (Atmaca Tarafı) takımı Türkiye birincisi oldu.


370 takımın katıldığı ve fen liseleri, bilim ve sanat merkezleri ve özel okulların daha çok ön plana çıktığı Teknofest’te Türkiye birinciliği elde eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu başarısıyla meslek liselerinin öğrencilerine güvendiği zaman neler başarabileceğine güzel bir örnek oluşturdu.


1 danışman öğretmen (Murat KORKUT)  ve 3 öğrenciden (Ergün Anıl Aydın, Ahmet Yiğit Cihan, Rıdvan Can Saruhan) oluşan yarışma ekibimize ödülleri, 26 Eylül Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek ödül töreninde verilecektir.


Rize Valisi Kemal Çeber, Teknofest’te Türkiye birinciliği elde eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini telefonla arayarak tebrik etti. Vali Çeber, öğrencilerle telefonla konuşmasında " Elde ettiğiniz bu başarı bizleri çok mutlu etti. Sizin elde ettiğiniz her başarı bizleri gururlandırıyor. Geleceğimizin teminatı olan sizler ilerde çok büyük başarılara imza atacaksınız. Burda elde ettiğiniz bu başarı da bunun en güzel örneği.
 

Bu vesile ile ilimize bu gururu yaşatan okulumuzu, siz değerli öğrencilerimizi, sizleri yetiştiren öğretmen ve ailelerinizi gönülden tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi