ÖMÜR BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Eğitim 01.12.2019 - 11:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1647+ kez okundu.
 

ÖMÜR BOYU ÖĞRENME ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ

Halk Eğitim Merkezinin 2019-2020 Öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme şenliği için düzenlenen sergi yoğun bir katılımla açıldı. 2019-2020 Eğitim Ve Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Şenliği, farklı öğrenim ve yaş guruplarındaki vatandaşların sosyo kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla Rize7İkizdere Halk Eğitimi Müdürlüğünce tüm okulların katılımı ile İkizdere Kültür Merkezinde yapıldı. Folklor gösterisi ve açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle öğrenme şenliği başladı. Öğrencilerin ve kursiyerlerin çok farklı becerileriyle yaptıkları eserler beğeniyle gezildi. Yerinde uygulama ve gösterim yapılarak misafirlerde farkındalık oluşturulma çalışması yapıldı. Öğrenme Şenlikleri; Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal-kültürel gösteriler içeren, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler bütünüdür.      Hayat Boyu Öğrenme Şenliğine İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kibaroğlu, İkizdere Milli Eğitim Müdürü Âdem Gündüz, İkizdere Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Öner,  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatma Kalemci, Daire Amirleri ve misafirler olmak üzere katılım yoğun oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Gündüz Bu şenliğin ilçemizdeki okul ve kurumların birlikte neleri başarabileceğinin göstergesi olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış konuşması yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdiresi Fatma Kalemci, “Öğrenme Şenliği, bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır” dedi. Şenlik kapsamında katılanlar tarafından kurdele kesiminin ardından açılan stantları tek tek gezen Kaymakam Cafer Kaymakçı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak öğreticilerden bilgi aldı. Kaymakam Cafer Kaymakçı, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Halk Eğitim Merkezinin 2019-2020 Öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme şenliği için düzenlenen sergi yoğun bir katılımla açıldı.


2019-2020 Eğitim Ve Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Şenliği, farklı öğrenim ve yaş guruplarındaki vatandaşların sosyo kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla Rize7İkizdere Halk Eğitimi Müdürlüğünce tüm okulların katılımı ile İkizdere Kültür Merkezinde yapıldı. Folklor gösterisi ve açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle öğrenme şenliği başladı. Öğrencilerin ve kursiyerlerin çok farklı becerileriyle yaptıkları eserler beğeniyle gezildi. Yerinde uygulama ve gösterim yapılarak misafirlerde farkındalık oluşturulma çalışması yapıldı. Öğrenme Şenlikleri; Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal-kültürel gösteriler içeren, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler bütünüdür.

    
Hayat Boyu Öğrenme Şenliğine İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kibaroğlu, İkizdere Milli Eğitim Müdürü Âdem Gündüz, İkizdere Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Öner,  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatma Kalemci, Daire Amirleri ve misafirler olmak üzere katılım yoğun oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Gündüz Bu şenliğin ilçemizdeki okul ve kurumların birlikte neleri başarabileceğinin göstergesi olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Açılış konuşması yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdiresi Fatma Kalemci, “Öğrenme Şenliği, bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır” dedi.


Şenlik kapsamında katılanlar tarafından kurdele kesiminin ardından açılan stantları tek tek gezen Kaymakam Cafer Kaymakçı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak öğreticilerden bilgi aldı. Kaymakam Cafer Kaymakçı, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi