OKULLARIN COVİD 19 TATİLİ UZATILDI

Eğitim 29.04.2020 - 10:52, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1904+ kez okundu.
 

OKULLARIN COVİD 19 TATİLİ UZATILDI

OKULLARDA TATİL 31 MAYIS'A KADAR UZATILDI..   Uzaktan eğitim için belirlenen yeni takvimini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Mayıs'a kadar kapalı kalacağını ve uzaktan eğitimin EBA üzerinden devam edeceğini açıkladı. Selçuk, sınıf geçme ile ilgili soruya da "Sınıf geçmede 1. dönem alınan notlar geçerli olacak. Ayrıca notu ne olursa olsun bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçecek" diye yanıt verdi. Bakan Selçuk, LGS ile ilgili takvimin ise hafta başında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde görüşüleceğini ifade etti. 2019-2020 eğitim yılının ikinci dönemi corona virüsü salgının nedeniyle 23 Mart’tan bu yana EBA TV üzerinden uzaktan eğitimle devam ediyor. Daha önce okulların açılış tarihi olarak 30 Nisan belirlenmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu tarihin Bilim Kurulu tavsiyeleri ve mevcut koşullar göz önünde bulundurularak uzatılabileceğine işaret etmişti. Milyonlarca öğrenci ve velinin aklındaki sorular ise, ‘Okullar ne zaman açılacak?’, ‘Sınıf geçme nasıl olacak?’, ‘Sınavlar yapılacak mı?’ Bu sorulara yanıt vermesi beklenen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim için belirlenen yeni takvimi açıkladı. Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları: Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Her türlü hazırlığımız tamamlanmıştır. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitim üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili tedbirler hayata geçti. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz en hassas konumuz. Tüm hazırlıklarımızı etraflıca yapıyoruz. 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin EBA Akademik Destek Platformu’na yoğun talebinin farkındayız. Son birkaç gün içinde kayıt olan öğrenci sayısının da 1 milyona yaklaştığını da söyleyebiliriz. EBA’da ilk 15 günde ders sayısı 650 bine yaklaştı. Öğrencilerimiz EBA ile zaman kavramından bağımsız olarak çalışmalarını sürdürebiliyorlar. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu zorlu süreçte yanlarında olmak için psikososyal desteklerimiz de devreye giriyor. Sınıf geçmede 1. dönem alınan notlar geçerli olacak. Ayrıca notu ne olursa olsun bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçecek.

OKULLARDA TATİL 31 MAYIS'A KADAR UZATILDI..

 

Uzaktan eğitim için belirlenen yeni takvimini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Mayıs'a kadar kapalı kalacağını ve uzaktan eğitimin EBA üzerinden devam edeceğini açıkladı. Selçuk, sınıf geçme ile ilgili soruya da "Sınıf geçmede 1. dönem alınan notlar geçerli olacak. Ayrıca notu ne olursa olsun bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçecek" diye yanıt verdi. Bakan Selçuk, LGS ile ilgili takvimin ise hafta başında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde görüşüleceğini ifade etti.


2019-2020 eğitim yılının ikinci dönemi corona virüsü salgının nedeniyle 23 Mart’tan bu yana EBA TV üzerinden uzaktan eğitimle devam ediyor.


Daha önce okulların açılış tarihi olarak 30 Nisan belirlenmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu tarihin Bilim Kurulu tavsiyeleri ve mevcut koşullar göz önünde bulundurularak uzatılabileceğine işaret etmişti.


Milyonlarca öğrenci ve velinin aklındaki sorular ise, ‘Okullar ne zaman açılacak?’, ‘Sınıf geçme nasıl olacak?’, ‘Sınavlar yapılacak mı?’


Bu sorulara yanıt vermesi beklenen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim için belirlenen yeni takvimi açıkladı.


Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları:


Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Her türlü hazırlığımız tamamlanmıştır.


Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitim üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili tedbirler hayata geçti.


Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz en hassas konumuz. Tüm hazırlıklarımızı etraflıca yapıyoruz. 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin EBA Akademik Destek Platformu’na yoğun talebinin farkındayız. Son birkaç gün içinde kayıt olan öğrenci sayısının da 1 milyona yaklaştığını da söyleyebiliriz.


EBA’da ilk 15 günde ders sayısı 650 bine yaklaştı. Öğrencilerimiz EBA ile zaman kavramından bağımsız olarak çalışmalarını sürdürebiliyorlar.


Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu zorlu süreçte yanlarında olmak için psikososyal desteklerimiz de devreye giriyor.


Sınıf geçmede 1. dönem alınan notlar geçerli olacak. Ayrıca notu ne olursa olsun bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi