Okudukları kitapların ses kayıtlarını görme engelli öğrencilere hediye ettiler

Eğitim 15.05.2019 - 14:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2451+ kez okundu.
 

Okudukları kitapların ses kayıtlarını görme engelli öğrencilere hediye ettiler

SAMSUN’da İlkadım Atatürk Ortaokulu öğrencileri okudukları kitapların ses kaydını CD’lere yükleyerek görme engelli öğrencilere hediye etti.   Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu öğrencileri Türkçe öğretmenleri Fatma Karataş ve Nurcan Güngör sorumluluğunda 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında ‘Sesimden Gelen Işık’ projesi kapsamında müzik eşliğinde sesli okudukları hikaye, roman, masal, şiir gibi kitapların ses kayıtlarını ayrı ayrı bir CD’ye yükleyip İlkadım Kazım Orbay ilkokulu’nda eğitim gören görme engelli öğrencilere hediye etti.   Proje hakkında bilgi veren İlkadım Atatürk Ortaokulu Müdürü Rasim Nerse, “Küçük Prens kitabında 'Hakikati en iyi kalp gözüyle görebilir insan. Gözler asıl görülmesi gerekeni göremez' cümlesi öğrencilerimizin dikkatini çekmişti. Bu cümle üzerine yorum yaparken gönül gözü ile görüp akıl terazisiyle tartarak yaşamını devam ettiren öğrencilerle onları tanıştırmayı düşündük. Öğrencilerimizle yapabileceklerimizi tartışırken hem engelli insanların hayatına bir parça dokunmak hem de hepimizin bir engelli adayı olduğunu hatırlatmaktı amacımız.   Bu amaçtan hareketle çocuklarımız ve görme engelli arkadaşları için müzik eşliğinde masallar seslendirerek ‘Sesimden Gelen Işık' projesini oluşturdu. Hazırladıkları CD'leri İlkadım Kazım Orbay İlkokulu’nda eğitim gören görme engelli kardeşlerine hediye ettiler. Ve bir kez daha anladık ki gönül bağı kurabilmenin engeli yoktur” dedi.  

SAMSUN’da İlkadım Atatürk Ortaokulu öğrencileri okudukları kitapların ses kaydını CD’lere yükleyerek görme engelli öğrencilere hediye etti.

 

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu öğrencileri Türkçe öğretmenleri Fatma Karataş ve Nurcan Güngör sorumluluğunda 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında ‘Sesimden Gelen Işık’ projesi kapsamında müzik eşliğinde sesli okudukları hikaye, roman, masal, şiir gibi kitapların ses kayıtlarını ayrı ayrı bir CD’ye yükleyip İlkadım Kazım Orbay ilkokulu’nda eğitim gören görme engelli öğrencilere hediye etti.

 

Proje hakkında bilgi veren İlkadım Atatürk Ortaokulu Müdürü Rasim Nerse, “Küçük Prens kitabında 'Hakikati en iyi kalp gözüyle görebilir insan. Gözler asıl görülmesi gerekeni göremez' cümlesi öğrencilerimizin dikkatini çekmişti. Bu cümle üzerine yorum yaparken gönül gözü ile görüp akıl terazisiyle tartarak yaşamını devam ettiren öğrencilerle onları tanıştırmayı düşündük. Öğrencilerimizle yapabileceklerimizi tartışırken hem engelli insanların hayatına bir parça dokunmak hem de hepimizin bir engelli adayı olduğunu hatırlatmaktı amacımız.

 

Bu amaçtan hareketle çocuklarımız ve görme engelli arkadaşları için müzik eşliğinde masallar seslendirerek ‘Sesimden Gelen Işık' projesini oluşturdu. Hazırladıkları CD'leri İlkadım Kazım Orbay İlkokulu’nda eğitim gören görme engelli kardeşlerine hediye ettiler. Ve bir kez daha anladık ki gönül bağı kurabilmenin engeli yoktur” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi