Öğretmen ve Çalışanlar Huzursuz, Veliler Şaşkın.

Eğitim 16.04.2019 - 15:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2416+ kez okundu.
 

Öğretmen ve Çalışanlar Huzursuz, Veliler Şaşkın.

Yaklaşık 3 yıl önce Rize'de  Eğitime başlayan özel bir Eğitim kurumunda sorunlar had safhaya ulaştı. 6 -7 aydan beri okulda görev yapan öğretmenlerin, hatta diğer personelin yaklaşık 1 yıldan beri ücretlerini alamaması üzerine okulda büyük bir huzursuzluk çıktığı belirtildi. Bunun üzerine  öğretmenlerin derslere girmemesi ve Eğitim döneminin sonuna yaklaşıldığı şu günlerde, hem çocuklar Eğitimden mahrum kaldılar, hem de  veliler bu sorun dolayısı ile ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar!. Birçok veli bu sorunlardan dolayı okula giderek sorunun halledilmesi için girişimlerde bulundu, ancak henüz somut bir adım atılmış değil.  İlçe Milli Eğitim Müdürü olaya müdahil olup okulda  öğrencilerin ve gerekse velilerin mağduriyetlerinin giderilmesi yolunda girişimlerde bulunduğu öğrenildi.. Konuyla ilgili görüştüğümüz velilerin açıklamasına göre: Biz çocuklarımızın daha iyi bir Eğitim görmesi için özel eğitim kurumu olduğundan dolayı 2018-2019 eğitim yılı için 10 bin lira ücret ödedik. Hatta 2019-2020 yılında eğitim için de bir çoğumuz  6000 lira civarında  ücret ödedik. Ama şu anda geldiğimiz nokta hiç iç acıcı değil ,hem paralarımız gitti hem çocuklarımız eğitimden yoksun kaldılar ve geleceğimiz belirsiz . Biz şu anda bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini bekliyoruz ve en kısa sürede  Eğitimin son aylarına girdiğimiz bu dönemde, çocuklarımızın devlet okullarına TEOG puanlarına bakılmaksızın okulların aynı bölümlerine yerleştirilip bu mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz diyerek sözlerini tamamladı. Ayrıca edinilen bilgiye göre okul yöneticilerinin okul inşaatını yaptırdıkları müteahitlerle ayrıca alacak-verecek sorunlarının oldugu bilgisine ulaşıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce Rize'de  Eğitime başlayan özel bir Eğitim kurumunda sorunlar had safhaya ulaştı.


6 -7 aydan beri okulda görev yapan öğretmenlerin, hatta diğer personelin yaklaşık 1 yıldan beri ücretlerini alamaması üzerine okulda büyük bir huzursuzluk çıktığı belirtildi.


Bunun üzerine  öğretmenlerin derslere girmemesi ve Eğitim döneminin sonuna yaklaşıldığı şu günlerde, hem çocuklar Eğitimden mahrum kaldılar, hem de  veliler bu sorun dolayısı ile ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar!.


Birçok veli bu sorunlardan dolayı okula giderek sorunun halledilmesi için girişimlerde bulundu, ancak henüz somut bir adım atılmış değil. 


İlçe Milli Eğitim Müdürü olaya müdahil olup okulda  öğrencilerin ve gerekse velilerin mağduriyetlerinin giderilmesi yolunda girişimlerde bulunduğu öğrenildi..


Konuyla ilgili görüştüğümüz velilerin açıklamasına göre: Biz çocuklarımızın daha iyi bir Eğitim görmesi için özel eğitim kurumu olduğundan dolayı 2018-2019 eğitim yılı için 10 bin lira ücret ödedik. Hatta 2019-2020 yılında eğitim için de bir çoğumuz  6000 lira civarında  ücret ödedik.


Ama şu anda geldiğimiz nokta hiç iç acıcı değil ,hem paralarımız gitti hem çocuklarımız eğitimden yoksun kaldılar ve geleceğimiz belirsiz .


Biz şu anda bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini bekliyoruz ve en kısa sürede  Eğitimin son aylarına girdiğimiz bu dönemde, çocuklarımızın devlet okullarına TEOG puanlarına bakılmaksızın okulların aynı bölümlerine yerleştirilip bu mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz diyerek sözlerini tamamladı.


Ayrıca edinilen bilgiye göre okul yöneticilerinin okul inşaatını yaptırdıkları müteahitlerle ayrıca alacak-verecek sorunlarının oldugu bilgisine ulaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi