ÖĞRENCİLERİN ETEK BOYU İLE UĞRAŞAN MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Eğitim 06.12.2019 - 12:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2556+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLERİN ETEK BOYU İLE UĞRAŞAN MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Siirt’te Kurtalan Anadolu Lisesi müdür ve idarecilerinin, kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek hakaret ettiği iddia edilen ses kaydında; idarecinin, “Burası pavyon değil, gösteri alanı değil! Edepsizlik yapıyorsunuz. Sen kimsin bir öğrencisin burada. Kızlar uyarmadım mı sizi” demesi sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti.   Gazeteci Metin Cihan da olayla ilgili paylaşım yaparak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mesaj gönderdi. Cihan, Twitter hesabından, “öğrencilere kesintisiz hakaretler savuran, onlara cevap hakkı tanımayan, öğrencileri dersten alıkoyup pantolon boyu ölçen, kızların bilekleri görünüyor mu diye derde düşen, diğer öğretmenleri de bu işe alet eden bu şahıs (Fersende Karataş) nasıl okul müdürü olabilir?” diye yazdı. Cihan devamında ise şu ifadeleri kullandı: “Müdürle birlikte o odada bu korkunç uygulamaya ortak olan bir de müdür yardımcısı (Melek Misal Ceylan) olduğunu unutmayalım. Belki başka idareci ve öğretmenler de vardır. O öğrenciler umarım bu eziyetten ve bu zihniyetten kurtulurlar. Boyun eğmeyen, sözünü söyleyen, ‘şu an derste olmamız gerekir’ diyen, insan gibi muamele görmedikleri halde müdüre insan gibi davranan, hak arayan, bu eziyet bitsin diye ses kaydını planlayan, uygulayan ve paylaşan o öğrencilere büyük saygı duydum. Helal olsun yolları açık olsun.” Siirt Kurtalan'da öğrencilere hakaret eden Okul Müdürü Milli Eğitim bakanlığı tarafından açığa alındı. MEB'den konuyla ilgili yapılan açıklama Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye "psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği" iddiasıyla ilgili, bahse konu olan Okul Müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Siirt’te Kurtalan Anadolu Lisesi müdür ve idarecilerinin, kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek hakaret ettiği iddia edilen ses kaydında; idarecinin, “Burası pavyon değil, gösteri alanı değil! Edepsizlik yapıyorsunuz. Sen kimsin bir öğrencisin burada. Kızlar uyarmadım mı sizi” demesi sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekti.
 

Gazeteci Metin Cihan da olayla ilgili paylaşım yaparak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mesaj gönderdi.


Cihan, Twitter hesabından, “öğrencilere kesintisiz hakaretler savuran, onlara cevap hakkı tanımayan, öğrencileri dersten alıkoyup pantolon boyu ölçen, kızların bilekleri görünüyor mu diye derde düşen, diğer öğretmenleri de bu işe alet eden bu şahıs (Fersende Karataş) nasıl okul müdürü olabilir?” diye yazdı.


Cihan devamında ise şu ifadeleri kullandı:


“Müdürle birlikte o odada bu korkunç uygulamaya ortak olan bir de müdür yardımcısı (Melek Misal Ceylan) olduğunu unutmayalım. Belki başka idareci ve öğretmenler de vardır. O öğrenciler umarım bu eziyetten ve bu zihniyetten kurtulurlar.


Boyun eğmeyen, sözünü söyleyen, ‘şu an derste olmamız gerekir’ diyen, insan gibi muamele görmedikleri halde müdüre insan gibi davranan, hak arayan, bu eziyet bitsin diye ses kaydını planlayan, uygulayan ve paylaşan o öğrencilere büyük saygı duydum. Helal olsun yolları açık olsun.”


Siirt Kurtalan'da öğrencilere hakaret eden Okul Müdürü Milli Eğitim bakanlığı tarafından açığa alındı.


MEB'den konuyla ilgili yapılan açıklama


Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye "psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği" iddiasıyla ilgili, bahse konu olan Okul Müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi