Neslican'ın ölümü Rizeli hemşehrilerini üzdü

Vefat 21.09.2019 - 15:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2867+ kez okundu.
 

Neslican'ın ölümü Rizeli hemşehrilerini üzdü

RİZE'de, sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele azmi ile tanınan ve sosyal medya fenomeni haline gelen Neslican Tay'ın (21), hayatını kaybetmesi Türkiye'yi olduğu gibi hemşehrileri ve komşularını derinden etkiledi.   Komşuları, hayat dolu bir kız olan Neslican'ın ölümüne çok üzüldüklerini söyledi.  Rize’nin Gülbahar Mahallesi’nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede 1 milyonu aşan takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanarak eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul’da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Genç kız dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.   MAHALLESİNDE ÜZÜNTÜ HAKİM   Neslican Tay'ın yaşadığı Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde ölümüyle birlikte hüzün hakim oldu.   Neslican Tay’ın komşusu ve okul arkadaşı Tolga Şahin, ölüm haberine çok üzüldüğünü belirterek "Aynı okuldan mezun olduk. O yıllarda kanser olduğunu bilmiyordu. Kanser sonucu ayağının kesilmesine rağmen o bunu hiç saklamadı. İnsanların bakışlarına rağmen o etek giyerek bacağını göstermekten çekinmedi. O sanki hiç kanser olmamış gibi büyük bir yaşam enerjisi ile hayatına devam ederdi. Ölmesine çok üzüldüm. Onu kanserden öldüğü için değil, kansere karşı verdiği mücadele ile hatırlayacağız’’ dedi. Neslican’ın komşusu Songül Sadıkoğlu da, ‘’Kendisi çok neşeli, kıpır kıpır, hayat dolu bir genç kızdı. Dün akşam ölüm haberini aldığımda inanamadım. En son izlediğim videoları beni çok derinden etkiledi. Onun verdiği mücadeleri kolay kolay kimse veremez. Ben verdiği mücadeleyi takdir ediyorum. Çok üzgünüm melek olup aramızdan uçtu gitti’’ diye konuştu. Celal Koç ise, "Rize adına çok üzüldük. Hemşehrimiz için ağlıyoruz" dedi. Nuran Dursun da, "Sosyal medyadan takip ediyordum. Ölüm haberine çok üzüldüm. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Mücadelesi herkese örnek oldu" diye konuştu. Neslican Tay'ın yarın Rize Sahil Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenazı namazı sonrası Pehlivan Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi. 

RİZE'de, sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele azmi ile tanınan ve sosyal medya fenomeni haline gelen Neslican Tay'ın (21), hayatını kaybetmesi Türkiye'yi olduğu gibi hemşehrileri ve komşularını derinden etkiledi.

 

Komşuları, hayat dolu bir kız olan Neslican'ın ölümüne çok üzüldüklerini söyledi.  Rize’nin Gülbahar Mahallesi’nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede 1 milyonu aşan takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanarak eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul’da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Genç kız dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

 

MAHALLESİNDE ÜZÜNTÜ HAKİM

 

Neslican Tay'ın yaşadığı Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde ölümüyle birlikte hüzün hakim oldu.   Neslican Tay’ın komşusu ve okul arkadaşı Tolga Şahin, ölüm haberine çok üzüldüğünü belirterek "Aynı okuldan mezun olduk. O yıllarda kanser olduğunu bilmiyordu. Kanser sonucu ayağının kesilmesine rağmen o bunu hiç saklamadı. İnsanların bakışlarına rağmen o etek giyerek bacağını göstermekten çekinmedi. O sanki hiç kanser olmamış gibi büyük bir yaşam enerjisi ile hayatına devam ederdi. Ölmesine çok üzüldüm. Onu kanserden öldüğü için değil, kansere karşı verdiği mücadele ile hatırlayacağız’’ dedi. Neslican’ın komşusu Songül Sadıkoğlu da, ‘’Kendisi çok neşeli, kıpır kıpır, hayat dolu bir genç kızdı. Dün akşam ölüm haberini aldığımda inanamadım. En son izlediğim videoları beni çok derinden etkiledi. Onun verdiği mücadeleri kolay kolay kimse veremez. Ben verdiği mücadeleyi takdir ediyorum. Çok üzgünüm melek olup aramızdan uçtu gitti’’ diye konuştu. Celal Koç ise, "Rize adına çok üzüldük. Hemşehrimiz için ağlıyoruz" dedi. Nuran Dursun da, "Sosyal medyadan takip ediyordum. Ölüm haberine çok üzüldüm. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Mücadelesi herkese örnek oldu" diye konuştu. Neslican Tay'ın yarın Rize Sahil Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenazı namazı sonrası Pehlivan Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi