Ne zaman tamamlanacağı muçhul

Rize 05.05.2019 - 21:47, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1608+ kez okundu.
 

Ne zaman tamamlanacağı muçhul

2016 yılında açılmaya başlanılan Kırık Tünelinde sıkıntı mı var. Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapımı devam eden tüneller zinciri tamamlandığında yol 40 km. kısalmış olacak.  Erzurum tarafında bulunan 2380 metre rakımlı Hortik Dağını(Gölyurt Geçidi) daha güzel bir güzergâhla aşmak için2016 yılında  delinmeye başlayan 7200 metre uzunluğundaki çift tüplü KIRIK Tünelinde çalışmaların çok yavaş gittiğini söyleyen Erzurum eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ‘Kırık Tünelinde işler çok yavaş gidiyor. 14300 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli çift tüp olarak 6 yılda tamamlanarak hizmete açıldı.7200 metrelik Kırık Tünel, istenilen hızla delinemediği için ne zaman tamamlanacağı da meçhul. Ovit Tünelinin sahibi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırık Tüneline de sahip çıkmasını istiyoruz. Tünelde çalışmalar durma aşamasında. Kırık ’tüneli olmadan Ovit yapılmış hiçbir anlamı yoktur. Gölyurt Geçidi kışın bilhassa ağır vasıtalar için çok zor geçit vermekte. Hortik dağını aşmamız için KIRIK Tünelinin hemen yapılması lazımdır’ dedi.  Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini birbirine bağlayacak olan Ovit Tüneli’nin devamı niteliğinde 7,2 kilometre uzunluğunda olan Kırık Tüneli’nde ki çalışmaların tamamlanamaması bölge insanını da bıktırdı. Erzurum-İspir arasındaki Dallıkavak ve Kırık tünellerinin yapımının tamamlanmasıyla normalde 4 saat süren Erzurum-Rize arası bu proje tamamlandığında 2 saate düşecek. Şu anda 255 kilometre olan bu güzergâh, tünel inşaatı bitince toplam 14 kilometre kısalmış olacak. 

2016 yılında açılmaya başlanılan Kırık Tünelinde sıkıntı mı var. Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapımı devam eden tüneller zinciri tamamlandığında yol 40 km. kısalmış olacak. 


Erzurum tarafında bulunan 2380 metre rakımlı Hortik Dağını(Gölyurt Geçidi) daha güzel bir güzergâhla aşmak için2016 yılında  delinmeye başlayan 7200 metre uzunluğundaki çift tüplü KIRIK Tünelinde çalışmaların çok yavaş gittiğini söyleyen Erzurum eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ‘Kırık Tünelinde işler çok yavaş gidiyor. 14300 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli çift tüp olarak 6 yılda tamamlanarak hizmete açıldı.7200 metrelik Kırık Tünel, istenilen hızla delinemediği için ne zaman tamamlanacağı da meçhul. Ovit Tünelinin sahibi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırık Tüneline de sahip çıkmasını istiyoruz. Tünelde çalışmalar durma aşamasında. Kırık ’tüneli olmadan Ovit yapılmış hiçbir anlamı yoktur. Gölyurt Geçidi kışın bilhassa ağır vasıtalar için çok zor geçit vermekte. Hortik dağını aşmamız için KIRIK Tünelinin hemen yapılması lazımdır’ dedi. 


Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini birbirine bağlayacak olan Ovit Tüneli’nin devamı niteliğinde 7,2 kilometre uzunluğunda olan Kırık Tüneli’nde ki çalışmaların tamamlanamaması bölge insanını da bıktırdı. Erzurum-İspir arasındaki Dallıkavak ve Kırık tünellerinin yapımının tamamlanmasıyla normalde 4 saat süren Erzurum-Rize arası bu proje tamamlandığında 2 saate düşecek. Şu anda 255 kilometre olan bu güzergâh, tünel inşaatı bitince toplam 14 kilometre kısalmış olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi