Memurlara güzel haber!

Sendika 04.05.2019 - 22:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2341+ kez okundu.
 

Memurlara güzel haber!

Türkiye'de 3 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi toplu sözleşmeye girecek. Yeni mali ve sosyal haklar gelecek. Memurlara 1 derece verilmesi de gündemde. Böylece maaşlara zam da gelmiş olacak. Kamuda görev yapan toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının konuşulacağı bu görüşmelerde birçok yeni talep de gündeme gelecek. Bu taleplere ve 2019'daki yeniliklere, ilişkin Sabah gazetesinden Faruk Erdem'in yazısı... 4 AYRI ZAM ORANI Toplu sözleşmelerde öncelikle 2020 (Ocak-Temmuz) ve 2021 (Ocak- Temmuz) ayları olmak üzere memur ve memur emeklilerinin alacağı 4 ayrı zam oranı açıklanacak. Böylece emekliler ve memurlar enflasyon farkı hariç alacakları zamları önceden bilecek. EMEKLİYE AİLE PARASI Memurların aldıkları aile yardımlarının emekli olduklarında da devam etmesi sağlanacak. Böylece, emekliye aile yardımı gündeme gelecek. HER AY ENFLASYON FARKI Memurlara ve emeklilere zam dönemlerinde ödenen 6 aylık enflasyon farkının aylık ya da 3 aylık olarak ödenmesi de masada olacak. Bu gerçekleşirse memurların maaşları her ay enflasyon oranında artabilecek. DERECE MAAŞA YANSIR Memurlara 1 derece verilmesi konusu da toplu sözleşmede masa da olacak. Böylece maaşlar da yükselecek. BAYRAM İKRAMİYESİ Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere verilen ikramiyenin memurlar için de uygulanması talebi yine masada çözüm bekleyen talepler arasında olacak. İZİNLERE İŞ GÜNÜ AYARI Memurların yıllık izinlerinin iş günü olarak hesaplanması da karara bağlanacak. Buna göre artık hafta sonları yıllık izin süresinden sayılmayacak. Bu gerçekleşirse izin süresi hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (on yıl dahil) 20 iş günü, 10 yıldan fazla olanlar için 30 iş günü olacak. İMAMLARA FAZLA ÇALIŞMA Din görevlilerinin dini bayramlardaki çalışmalarının fazla çalışma sayılması da gündemde. İŞÇİYE TAYİN VE 4B HAKKI TAŞERON olarak çalışırken kamuda sürekli işçi kadrosuna geçenlerin eş durumu vesağlık gibi mazeret ile il değişikliği yapma hakkıyla ilgili talepler de masada bulunuyor. 4D'li sürekli işçiler için özellikle üniversite mezunu olanların 4B'li olmaları konusundaki talepler de değerlendiriliyor. MASADAKİ DİĞER TALEPLER 3600 ek göstergede kapsam genişletilsin. 4 Emeklilik ikramiyesinin hesabında 1 tam yıldan eksik olan süreler hesaba dahil edilsin. 4 4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarına verilen kadro hakkı, diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele de verilsin. 4 Özel hizmet tazminatı emekli keseneğinin hesabına dahil edilsin. 4 Göreve giden personele ilave konaklama ücreti ödemesindeki 10 gün sınırlaması kaldırılsın. 4 KİT kurumlarının lojmanlarında kira bedelinden KDV kaldırılsın.   Sabah

Türkiye'de 3 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi toplu sözleşmeye girecek. Yeni mali ve sosyal haklar gelecek. Memurlara 1 derece verilmesi de gündemde. Böylece maaşlara zam da gelmiş olacak.


Kamuda görev yapan toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının konuşulacağı bu görüşmelerde birçok yeni talep de gündeme gelecek. Bu taleplere ve 2019'daki yeniliklere, ilişkin Sabah gazetesinden Faruk Erdem'in yazısı...


4 AYRI ZAM ORANI


Toplu sözleşmelerde öncelikle 2020 (Ocak-Temmuz) ve 2021 (Ocak- Temmuz) ayları olmak üzere memur ve memur emeklilerinin alacağı 4 ayrı zam oranı açıklanacak.
Böylece emekliler ve memurlar enflasyon farkı hariç alacakları zamları önceden bilecek.


EMEKLİYE AİLE PARASI


Memurların aldıkları aile yardımlarının emekli olduklarında da devam etmesi sağlanacak. Böylece, emekliye aile yardımı gündeme gelecek.


HER AY ENFLASYON FARKI


Memurlara ve emeklilere zam dönemlerinde ödenen 6 aylık enflasyon farkının aylık ya da 3 aylık olarak ödenmesi de masada olacak.


Bu gerçekleşirse memurların maaşları her ay enflasyon oranında artabilecek.


DERECE MAAŞA YANSIR

Memurlara 1 derece verilmesi konusu da toplu sözleşmede masa da olacak. Böylece maaşlar da yükselecek.


BAYRAM İKRAMİYESİ


Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere verilen ikramiyenin memurlar için de uygulanması talebi yine masada çözüm bekleyen talepler arasında olacak.


İZİNLERE İŞ GÜNÜ AYARI


Memurların yıllık izinlerinin iş günü olarak hesaplanması da karara bağlanacak. Buna göre artık hafta sonları yıllık izin süresinden sayılmayacak. Bu gerçekleşirse izin süresi hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (on yıl dahil) 20 iş günü, 10 yıldan fazla olanlar için 30 iş günü olacak.


İMAMLARA FAZLA ÇALIŞMA


Din görevlilerinin dini bayramlardaki çalışmalarının fazla çalışma sayılması da gündemde.


İŞÇİYE TAYİN VE 4B HAKKI


TAŞERON olarak çalışırken kamuda sürekli işçi kadrosuna geçenlerin eş durumu vesağlık gibi mazeret ile il değişikliği yapma hakkıyla ilgili talepler de masada bulunuyor. 4D'li sürekli işçiler için özellikle üniversite mezunu olanların 4B'li olmaları konusundaki talepler de değerlendiriliyor.


MASADAKİ DİĞER TALEPLER


3600 ek göstergede kapsam genişletilsin. 4 Emeklilik ikramiyesinin hesabında 1 tam yıldan eksik olan süreler hesaba dahil edilsin. 4 4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarına verilen kadro hakkı, diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele de verilsin. 4 Özel hizmet tazminatı emekli keseneğinin hesabına dahil edilsin. 4 Göreve giden personele ilave konaklama ücreti ödemesindeki 10 gün sınırlaması kaldırılsın. 4 KİT kurumlarının lojmanlarında kira bedelinden KDV kaldırılsın.

 

Sabah

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi