MEMURLAR ARASINDA MAAŞ HUZURSUZLUĞU.

Sendika 22.02.2020 - 18:57, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2841+ kez okundu.
 

MEMURLAR ARASINDA MAAŞ HUZURSUZLUĞU.

DENGE TAZMİNATI KAMUDA DENGİZLİK YARATIYOR Kamuda görev yapan 657 Sayılı devlet Memurları Kanunu'na tabii personelin maaşları genelde Genel bütçeden ve Bütçe Kanunu esaslarına göre belirlenen katsayı ve göstergeler eas alınarak ödeniyor. Ancak yıllar önce Yerel yönetimlerde çalışan (Belediyeler ve İl Özel idareleri) memurların maaşları  DENGE TAZMİNATI adı altında ödenen bir ücretle DİĞER KURUMLARDAKİ memur maaşlarını neredeyse 2 ye katladı. Özellikle Büyük Şehir'lerde  Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan memurlara maaşlarının yansıra 3.000 TL. yi bulan yüksek bir rakam denge tazminatı adı altında ödenmektedir.    Örnek olarak Büyükşehirde  Belediyelerde çalışan şef kadrosundaki bir memur ile Milli Eğitim, Tarım Bakanlığı veya bir başka Bakanlıkta aynı kadroda çalışan bir şefin bordro maaşları (1/4) ortalama 5.200 TL. iken belediyede çalışan şef kadrosundaki personele ödenen 3.000 TL civarındaki DENGE TAZMİNATI maaşını 8.200 TL ye çıkarıyor. DENGE BUNUN neresinde ? Belediye veya Özel İdarelerde çalışanlar niye bu ücreti alıyor demiyoruz. Şayet imkn ve kaynak varsa tüm çalışanlara bu ücret ödensin. Örnek olarak  YEREL YÖNETİMDE DÜZ MEMUR VEYA ŞEF diğer kurumlardaki  Şube Müdürü ve ilçe Müdürlerinin  çok üzerinde maaş alırken neredeyse bir İl Müdürü kadar maaş almaktadır. Burada DENGE' den bahsetmenin doğru olmadığı çok açıktır.  Yerel yönetim kurumlarında çalışan memurların diğer kamu kuruluşlarındaki memurlardan daha fazla çalıştığını kimse iddia edemez. Nasıl bir adalet getireceği düşünüşlerek verilen bu denge tazminatı artık Dengizsizliğe sebep oluyor. Özellikle de Büyükşehir Belediyeleri sanki yağma hasanın böreği bu rakamı çok yüksek tutuyor. Diğer memurlar üvey evlatmı. Ya DENGE TAZMİNATI  herkese verilsin  ya da  bu acayip sisteme birileri son versin.   Memur Sendikaları bu işe ne diyecek çok merak ediyoruz. 

DENGE TAZMİNATI KAMUDA DENGİZLİK YARATIYOR


Kamuda görev yapan 657 Sayılı devlet Memurları Kanunu'na tabii personelin maaşları genelde Genel bütçeden ve Bütçe Kanunu esaslarına göre belirlenen katsayı ve göstergeler eas alınarak ödeniyor.


Ancak yıllar önce Yerel yönetimlerde çalışan (Belediyeler ve İl Özel idareleri) memurların maaşları  DENGE TAZMİNATI adı altında ödenen bir ücretle DİĞER KURUMLARDAKİ memur maaşlarını neredeyse 2 ye katladı.


Özellikle Büyük Şehir'lerde  Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan memurlara maaşlarının yansıra 3.000 TL. yi bulan yüksek bir rakam denge tazminatı adı altında ödenmektedir.   


Örnek olarak Büyükşehirde  Belediyelerde çalışan şef kadrosundaki bir memur ile Milli Eğitim, Tarım Bakanlığı veya bir başka Bakanlıkta aynı kadroda çalışan bir şefin bordro maaşları (1/4) ortalama 5.200 TL. iken belediyede çalışan şef kadrosundaki personele ödenen 3.000 TL civarındaki DENGE TAZMİNATI maaşını 8.200 TL ye çıkarıyor.


DENGE BUNUN neresinde ? Belediye veya Özel İdarelerde çalışanlar niye bu ücreti alıyor demiyoruz. Şayet imkn ve kaynak varsa tüm çalışanlara bu ücret ödensin. Örnek olarak  YEREL YÖNETİMDE DÜZ MEMUR VEYA ŞEF diğer kurumlardaki  Şube Müdürü ve ilçe Müdürlerinin  çok üzerinde maaş alırken neredeyse bir İl Müdürü kadar maaş almaktadır.


Burada DENGE' den bahsetmenin doğru olmadığı çok açıktır.  Yerel yönetim kurumlarında çalışan memurların diğer kamu kuruluşlarındaki memurlardan daha fazla çalıştığını kimse iddia edemez. Nasıl bir adalet getireceği düşünüşlerek verilen bu denge tazminatı artık Dengizsizliğe sebep oluyor. Özellikle de Büyükşehir Belediyeleri sanki yağma hasanın böreği bu rakamı çok yüksek tutuyor. Diğer memurlar üvey evlatmı. Ya DENGE TAZMİNATI  herkese verilsin  ya da  bu acayip sisteme birileri son versin.
 

Memur Sendikaları bu işe ne diyecek çok merak ediyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi