Memur ve Emekliye güzel haber! Zam + fark...

Ekonomi 26.08.2019 - 10:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2164+ kez okundu.
 

Memur ve Emekliye güzel haber! Zam + fark...

Memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammını hakem kurulu belirleyecek. Enflasyon tahminlerine göre ayrıca yüzde 3.46 fark söz konusu olabilecek. Yaklaşık 5.2 milyon memur ve memur emeklisi için yürütülen toplu sözleşme süreci uzlaşmazlıkla sonuçlanırken, gözler hakem kurulunun vereceği karara çevrildi. Karar ay sonuna kadar açıklanacak, memur ve memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarında alacağı zam oranları belli olacak. YÜZDE 5'İ GEÇERSE Memurlar ve memur emeklilerine Ocak'ta hakem kurulunun belirleyeceği zam oranı yansıtılırken, ayrıca enflasyon farkı da söz konusu olabilecek. Memurların ve memur emeklilerinin Ocak'ta enflasyon farkı alması için yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 5'i aşması gerekiyor. Merkez Bankası'nın yüzde 13.9 olan 2019 enflasyon tahminine göre, ikinci 6 aylık TÜFE yüzde 8.46 olarak gerçekleşebilecek. Bu durumda memurlara ve emeklilerine yüzde 3.46 enflasyon farkı söz konusu olacak. Yani maaşlara Ocak'ta hakem kurulunun belirleyeceği oranda zam ve yüzde 3.46 enflasyon farkı yansıtılacak.   (Takvim)

Memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammını hakem kurulu belirleyecek. Enflasyon tahminlerine göre ayrıca yüzde 3.46 fark söz konusu olabilecek.


Yaklaşık 5.2 milyon memur ve memur emeklisi için yürütülen toplu sözleşme süreci uzlaşmazlıkla sonuçlanırken, gözler hakem kurulunun vereceği karara çevrildi.


Karar ay sonuna kadar açıklanacak, memur ve memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarında alacağı zam oranları belli olacak.


YÜZDE 5'İ GEÇERSE


Memurlar ve memur emeklilerine Ocak'ta hakem kurulunun belirleyeceği zam oranı yansıtılırken, ayrıca enflasyon farkı da söz konusu olabilecek.


Memurların ve memur emeklilerinin Ocak'ta enflasyon farkı alması için yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 5'i aşması gerekiyor.


Merkez Bankası'nın yüzde 13.9 olan 2019 enflasyon tahminine göre, ikinci 6 aylık TÜFE yüzde 8.46 olarak gerçekleşebilecek.


Bu durumda memurlara ve emeklilerine yüzde 3.46 enflasyon farkı söz konusu olacak.


Yani maaşlara Ocak'ta hakem kurulunun belirleyeceği oranda zam ve yüzde 3.46 enflasyon farkı yansıtılacak.

 

(Takvim)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi