Memur ve emeklinin kader günü. Nefesler tutuldu

Sendika 16.08.2019 - 09:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2618+ kez okundu.
 

Memur ve emeklinin kader günü. Nefesler tutuldu

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi. Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hükümet bugün zam teklifini sunacak. Süreç 20 Ağustos'ta sona erecek.  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu İşveren Heyeti'nin bizim için müzakere edilebilir, kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini temenni ediyoruz" dedi. Hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile  2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal  haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında bugün tekrar toplanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile sendika temsilcilerinin katılacağı Reşat Moralı Salonu'nda saat 14.30'da gerçekleşecek toplantıda hükümet zam teklifini sunacak. SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? Hükümet ve Memur-Sen tarafındaki pazarlıkların son tarihi 20 Ağustos olarak belirlendi. 20 Ağustos’ta zam oranına ilişkin mutabakata varılmazsa hakem kuruluna başvurulacak ve hakem kurulu 5 gün içinde zamma ilişkin kararını açıklayacak. MEMUR-SEN NE KADAR ZAM İSTİYOR? Memur-Sen taban aylığına 200 lira seyyanen zam, 2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 yılı için 6+6 zam ve 2020 yılı için yüzde 3, 2021 yılı için ise yüzde 2 oranında refah payı talebinde bulundu. 'KABUL EDİLEBİLİR TEKLİF BEKLİYORUZ' Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün yaptığı açıklamada  bugünkü toplantıya Kamu İşveren Heyeti'nin zam teklifiyle geleceğini  belirterek " Kamu İşveren Heyeti'nin  bizim için müzakere edilebilir, kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini  temenni ediyoruz" demişti. 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi. Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hükümet bugün zam teklifini sunacak. Süreç 20 Ağustos'ta sona erecek. 


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu İşveren Heyeti'nin bizim için müzakere edilebilir, kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini temenni ediyoruz" dedi.

Hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile  2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal  haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında bugün tekrar toplanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile sendika temsilcilerinin katılacağı Reşat Moralı Salonu'nda saat 14.30'da gerçekleşecek toplantıda hükümet zam teklifini sunacak.


SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?


Hükümet ve Memur-Sen tarafındaki pazarlıkların son tarihi 20 Ağustos olarak belirlendi. 20 Ağustos’ta zam oranına ilişkin mutabakata varılmazsa hakem kuruluna başvurulacak ve hakem kurulu 5 gün içinde zamma ilişkin kararını açıklayacak.


MEMUR-SEN NE KADAR ZAM İSTİYOR?


Memur-Sen taban aylığına 200 lira seyyanen zam, 2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 yılı için 6+6 zam ve 2020 yılı için yüzde 3, 2021 yılı için ise yüzde 2 oranında refah payı talebinde bulundu.


'KABUL EDİLEBİLİR TEKLİF BEKLİYORUZ'


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün yaptığı açıklamada  bugünkü toplantıya Kamu İşveren Heyeti'nin zam teklifiyle geleceğini  belirterek " Kamu İşveren Heyeti'nin  bizim için müzakere edilebilir, kabul edilebilir bir teklifle masaya gelmesini  temenni ediyoruz" demişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi