MEMUR SEN COŞTU. HÜKÜMETE ZAM TEPKİSİ

Sendika 02.10.2019 - 20:21, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2559+ kez okundu.
 

MEMUR SEN COŞTU. HÜKÜMETE ZAM TEPKİSİ

MEMUR SEN'DEN HÜKÜMETE ZAM TEPKİSİ MEMURSEN’den Hükümete ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’a sert eleştiriler gelmeye devam ediyor ... En son elektriğe yapılan yüzde 15 zamdan sonra Memursen yöneticileri ve şube başkanları eleştirinin dozajını artırdı ... Memur Maaş Zammına Güncelleme İstiyoruz! Milletin Sırtından Doyan Doyana! Ana/Sol-Me Günlerine mi Döndük! Durdurun Şu Damadı! El İnsaf  Ve’l Vicdan! MemurSen’den son birkaç günde hükümete yönelik yapılan sert eleştiriler dikkatlerden kaçmadı ! Bugüne kadar hükümetin politikalarına payanda olmakla suçlanan MemurSen diğer sendikaların kullanmaya cesaret edemediği ifadelerle hükümetin son zamlarını eleştirdi.  Bununla da yetinmeyen MemurSen Toplu Sözleşme Masasındaki dosyayı kapatmadığını göstererek memur maaşlarına zam güncellemesi istedi. MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın son yapılan elektrik zammı üzerine sosyal medya hesaplarından hükümete yönelik eleştirilerine teşkilatı da kayıtsız kalmayarak destek verdi.  İşte Ali Yalçın’ın tweeter hesabında yaptığı açıklama: ‘’Kamu İşveren Heyeti’nden ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’ndan toplu sözleşme maaş ve ücretlerde artış yerine güncelleme istemek gerekirmiş. Yeniden değerleme oranı ya da en azından gelen zamlar oranında güncelleme. Elektrik fiyatları 35 güncellendi… Fiyat güncellemeleri için kullanılan hesap makinesi gibi cömert bir hesap makinesi olsaydı masada keşke. Maaş ve ücret artışı için uzlaşmayı sağlayacak hesap makinesi yoktu masada. Elektriğe yapılan güncelleme mutlaka kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine de yapılmalıdır.’’ İstanbul’daki diğer Şube Başkanlarının ise Ali Yalçın’ın açıklamasını paylaşmakla yetinip suskun kaldığı gözlendi. Bu eleştiriler sonrasında, Türkiye’deki bazı sendikaların hükümet yandaşı sendika olarak fişlediği gerekçesiyle ETUC ve ITUC üyeliğine alınmadığı ifade edilen MemurSen’in üyelik durumunun yeniden gözden geçirilmesi de gerekir . Çünkü bu açıklamaları muhalif sendikalar bile yapmaya cesaret edemiyor . MemurSen’deki sendikal refleksin harekete geçmiş olması tabanda memnuniyet yaratırken, Ali Yalçın’ın siyasete girmek yerine sendikal harekete yön vererek siyasi bir aktör olma yolunda ilerlemeye başladığını söylenebilir. Doğrusu da bu olmalıdır zaten .... kamudanhaber

MEMUR SEN'DEN HÜKÜMETE ZAM TEPKİSİ


MEMURSEN’den Hükümete ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’a sert eleştiriler gelmeye devam ediyor ... En son elektriğe yapılan yüzde 15 zamdan sonra Memursen yöneticileri ve şube başkanları eleştirinin dozajını artırdı ...


Memur Maaş Zammına Güncelleme İstiyoruz!


Milletin Sırtından Doyan Doyana!


Ana/Sol-Me Günlerine mi Döndük!


Durdurun Şu Damadı!


El İnsaf  Ve’l Vicdan!


MemurSen’den son birkaç günde hükümete yönelik yapılan sert eleştiriler dikkatlerden kaçmadı !


Bugüne kadar hükümetin politikalarına payanda olmakla suçlanan MemurSen diğer sendikaların kullanmaya cesaret edemediği ifadelerle hükümetin son zamlarını eleştirdi. 


Bununla da yetinmeyen MemurSen Toplu Sözleşme Masasındaki dosyayı kapatmadığını göstererek memur maaşlarına zam güncellemesi istedi.


MemurSen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın son yapılan elektrik zammı üzerine sosyal medya hesaplarından hükümete yönelik eleştirilerine teşkilatı da kayıtsız kalmayarak destek verdi. 


İşte Ali Yalçın’ın tweeter hesabında yaptığı açıklama:


‘’Kamu İşveren Heyeti’nden ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’ndan toplu sözleşme maaş ve ücretlerde artış yerine güncelleme istemek gerekirmiş. Yeniden değerleme oranı ya da en azından gelen zamlar oranında güncelleme. Elektrik fiyatları 35 güncellendi… Fiyat güncellemeleri için kullanılan hesap makinesi gibi cömert bir hesap makinesi olsaydı masada keşke. Maaş ve ücret artışı için uzlaşmayı sağlayacak hesap makinesi yoktu masada. Elektriğe yapılan güncelleme mutlaka kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine de yapılmalıdır.’’


İstanbul’daki diğer Şube Başkanlarının ise Ali Yalçın’ın açıklamasını paylaşmakla yetinip suskun kaldığı gözlendi.


Bu eleştiriler sonrasında, Türkiye’deki bazı sendikaların hükümet yandaşı sendika olarak fişlediği gerekçesiyle ETUC ve ITUC üyeliğine alınmadığı ifade edilen MemurSen’in üyelik durumunun yeniden gözden geçirilmesi de gerekir .


Çünkü bu açıklamaları muhalif sendikalar bile yapmaya cesaret edemiyor .


MemurSen’deki sendikal refleksin harekete geçmiş olması tabanda memnuniyet yaratırken, Ali Yalçın’ın siyasete girmek yerine sendikal harekete yön vererek siyasi bir aktör olma yolunda ilerlemeye başladığını söylenebilir.


Doğrusu da bu olmalıdır zaten ....

kamudanhaber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi