Memur Sen 2019 Toplu Sözleme Taleplerini sıraladı

Sendika 27.04.2019 - 22:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1328+ kez okundu.
 

Memur Sen 2019 Toplu Sözleme Taleplerini sıraladı

Memur Sen 20 maddelik toplu sözleşme beklentisni açıkladı Memur-Sen’in 6.Olağan Genel Kurulunda Memur-Sen olarak çatışmadan kazanılabildiğini tüm dünyaya gösterdiklerini söyleyen Genel Başkan Ali Yalçın, sendikal mücadeleye yeni soluk getirerek, saygınlık ve itibar kattıklarını kaydetti. Mali ve sosyal hakların yanı sıra çalışma şartlarını da iyileştirdiğini belirten Yalçın, “Toplu Sözleşme hakkının mimarı Memur-Sen; Kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üreten, Beklentilerinin karşılanmasını sağlayan hükümler içeren, Demokratik ve sendikal hakların genişlemesine yön veren Toplu sözleşmelerin de mimarı oldu, olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu Tüm bunların yanı sıra ana gündemlerinden de kopmadıklarını söyleyen Yalçın, ana gündemlerinin kamu görevlilerinin sorunları ve talepleri olduğunu belirtti. Yalçın 20 maddelik toplu sözleşme Taleplerinı şu şekilde Sıraladı;  1- Sözleşmeli istihdam konusu… Kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı; sözleşmeli istihdam son bulmalı diyoruz. Sözleşmeli istihdam kaldırılıncaya kadar; Mevcut bütün sözleşmeliler arasındaki izin, sosyal hak ve tazminatlar eşitlenmeli.  2- 3600 ek gösterge, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmeli; kadro ve derece sınırlamaları kaldırılmalı.  3- 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyumlu hale getirilmeli. Hem masa, hem de yasa daha adil bir toplu pazarlık düzeneğine kavuşmalı.  5- Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı, Enflasyon farkı 6 aylık dönemlerde değil, Eşel Mobil sistemine göre verilmeli.” 6- Kamuya personel alım sisteminde karşılaşılan sorunların giderilmesi  7- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda açılması gerektiğini de sözlerine ekleyerek talepleri sıralamaya devam etti:  8- Fiili Hizmet Zammının Kapsamı Genişlemeli,  9- KİT’lerde de sicil uygulamasına son verilmeli; bir defaya mahsus olmak üzere başarı ücreti oranı olan 8 temel ücrete eklenmeli.  10- KİT’lerde fazla çalışma ücreti ödenmesinde 30 saat sınırlaması kaldırılmalı, fazla çalışmaya karşılık; ücret veya izin kullanılmasına imkan sağlanmalı.  11- Emekliye ayrılan kamu görevlileri, Aile Yardımı Ödeneği almaya devam etmeli,  12- Gelir Vergisinde Oran 15’de sabitlenmeli,  13- Kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi Dini Bayram İkramiyesi verilmeli.  14- Bayramlarda görev yapan personele fazla mesai verilmeli; fazla mesai ücretleri günün şartlarına göre belirlenmeli.  15- Harcırahlar, günün şartlarına göre yenilenmeli, harcırah ve gündelik gibi haklar bütçe kanunuyla değil toplu sözleşme hükümleriyle belirlenmeli.  16- Kamu görevlileri il içi veya il dışı hastalık ve tedavilerinde refakatçi oldukları süre izinden sayılmalı.  17- İzinler iş günü esasına göre verilmeli.  18- Kamu personel sisteminde sıkıntı olan performans, rotasyon gibi uygulamalara son verilmeli.  19- Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli.  20- Devlet memurlarının siyaset ve grev hakları tanınmalı.”

Memur Sen 20 maddelik toplu sözleşme beklentisni açıkladı


Memur-Sen’in 6.Olağan Genel Kurulunda Memur-Sen olarak çatışmadan kazanılabildiğini tüm dünyaya gösterdiklerini söyleyen Genel Başkan Ali Yalçın, sendikal mücadeleye yeni soluk getirerek, saygınlık ve itibar kattıklarını kaydetti.


Mali ve sosyal hakların yanı sıra çalışma şartlarını da iyileştirdiğini belirten Yalçın, “Toplu Sözleşme hakkının mimarı Memur-Sen; Kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üreten, Beklentilerinin karşılanmasını sağlayan hükümler içeren, Demokratik ve sendikal hakların genişlemesine yön veren Toplu sözleşmelerin de mimarı oldu, olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu


Tüm bunların yanı sıra ana gündemlerinden de kopmadıklarını söyleyen Yalçın, ana gündemlerinin kamu görevlilerinin sorunları ve talepleri olduğunu belirtti.


Yalçın 20 maddelik toplu sözleşme Taleplerinı şu şekilde Sıraladı; 


1- Sözleşmeli istihdam konusu… Kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı; sözleşmeli istihdam son bulmalı diyoruz. Sözleşmeli istihdam kaldırılıncaya kadar; Mevcut bütün sözleşmeliler arasındaki izin, sosyal hak ve tazminatlar eşitlenmeli. 


2- 3600 ek gösterge, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmeli; kadro ve derece sınırlamaları kaldırılmalı. 


3- 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyumlu hale getirilmeli. Hem masa, hem de yasa daha adil bir toplu pazarlık düzeneğine kavuşmalı. 


5- Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı, Enflasyon farkı 6 aylık dönemlerde değil, Eşel Mobil sistemine göre verilmeli.”


6- Kamuya personel alım sisteminde karşılaşılan sorunların giderilmesi 


7- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda açılması gerektiğini de sözlerine ekleyerek talepleri sıralamaya devam etti: 


8- Fiili Hizmet Zammının Kapsamı Genişlemeli, 


9- KİT’lerde de sicil uygulamasına son verilmeli; bir defaya mahsus olmak üzere başarı ücreti oranı olan 8 temel ücrete eklenmeli. 


10- KİT’lerde fazla çalışma ücreti ödenmesinde 30 saat sınırlaması kaldırılmalı, fazla çalışmaya karşılık; ücret veya izin kullanılmasına imkan sağlanmalı. 


11- Emekliye ayrılan kamu görevlileri, Aile Yardımı Ödeneği almaya devam etmeli, 


12- Gelir Vergisinde Oran 15’de sabitlenmeli, 


13- Kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi Dini Bayram İkramiyesi verilmeli. 


14- Bayramlarda görev yapan personele fazla mesai verilmeli; fazla mesai ücretleri günün şartlarına göre belirlenmeli. 


15- Harcırahlar, günün şartlarına göre yenilenmeli, harcırah ve gündelik gibi haklar bütçe kanunuyla değil toplu sözleşme hükümleriyle belirlenmeli. 


16- Kamu görevlileri il içi veya il dışı hastalık ve tedavilerinde refakatçi oldukları süre izinden sayılmalı. 


17- İzinler iş günü esasına göre verilmeli. 


18- Kamu personel sisteminde sıkıntı olan performans, rotasyon gibi uygulamalara son verilmeli. 


19- Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli. 


20- Devlet memurlarının siyaset ve grev hakları tanınmalı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi