MEMUR ENFLASYONA EZDİRİLDİ. MAAŞLAR REVİZE EDİLMELİ.

Sendika 04.01.2020 - 17:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1494+ kez okundu.
 

MEMUR ENFLASYONA EZDİRİLDİ. MAAŞLAR REVİZE EDİLMELİ.

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Murat Köseoğlu, Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir” dedi. Başkan Köseoğlu değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi; “TÜİK’in açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE 0,74 artarken, yıllık bazda yüzde enflasyon 11,84 oldu. Açıklanan bu rakamla birlikte Memurlarımız ve emeklilerimize 1,45 oranında enflasyon farkı ödenecek. Açıklanan bu rakamlara bakıldığında, enflasyonun yine memur maaşlarını erittiği net olarak görülmüştür. Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir. 2019 yılında memurlarımız toplamda 2020 yılının Ocak ayı ile beraber sıfır zam almış oldular. Rakamlara bakıldığında, memurlarımız açısında ne büyümenin, ne refah payının, ne de reel bir gelişmenin olmadığı görülmektedir. İyi yönetilemeyen ve heba edilen toplu sözleşme dönemi ile birlikte kamu çalışanlarının hanelerine 2020 ve 2021 yılını da kayıp yazıldığı bir gerçektir. Ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim olan kamu çalışanları ve emeklilerimizin zam oranlarının revize edilmesine yönelik olarak bir adım atılması zaruri bir hal almıştır. Gerçekler ortadayken, memuru ve emekliyi “Enflasyona ezdirmedik”  söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir”

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Murat Köseoğlu, Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir” dedi.


Başkan Köseoğlu değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;


“TÜİK’in açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE 0,74 artarken, yıllık bazda yüzde enflasyon 11,84 oldu. Açıklanan bu rakamla birlikte Memurlarımız ve emeklilerimize 1,45 oranında enflasyon farkı ödenecek.


Açıklanan bu rakamlara bakıldığında, enflasyonun yine memur maaşlarını erittiği net olarak görülmüştür. Memur ve emeklilerimize enflasyon farkı verilmesi memur maaşlarının reel olarak eridiğinin bir kez daha tescili anlamına gelmektedir.


2019 yılında memurlarımız toplamda 2020 yılının Ocak ayı ile beraber sıfır zam almış oldular. Rakamlara bakıldığında, memurlarımız açısında ne büyümenin, ne refah payının, ne de reel bir gelişmenin olmadığı görülmektedir.


İyi yönetilemeyen ve heba edilen toplu sözleşme dönemi ile birlikte kamu çalışanlarının hanelerine 2020 ve 2021 yılını da kayıp yazıldığı bir gerçektir. Ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim olan kamu çalışanları ve emeklilerimizin zam oranlarının revize edilmesine yönelik olarak bir adım atılması zaruri bir hal almıştır. Gerçekler ortadayken, memuru ve emekliyi “Enflasyona ezdirmedik”  söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi