Mayıs ayında bin 919 kişi organlarını bağışladı

Sağlık 22.05.2019 - 14:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1988+ kez okundu.
 

Mayıs ayında bin 919 kişi organlarını bağışladı

SAMSUN İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100’üncü yılı anısına düzenlenen ‘19 Mayıs 1919 anısına 100’üncü yılda bin 919 organ bağışçısı’ kampanyasının hedefine ulaştığını söyledi. Kampanya kapsamında Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda hastaneler, kışlalar, polis okulu, alışveriş merkezleri ve şehir merkezinde halkın rahat ulaşabileceği alanlarda açılan stantlarda 19 Mayıs tarihine kadar halkın organ bağışları kayıt altına alındı.   Kampanya hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğümüz işbirliğiyle hem milli mücadelemizin 100’üncü yılında böyle anlamlı bir kampanya yapmak hem de organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için ‘19 Mayıs 1919’un Anısına 100. Yılda 1919 organ bağışçısı’ kampanyasını Mayıs ayı itibariyle başlatmıştık. Sevinerek söylemek istiyorum ki 19 Mayıs tarihi itibariyle halkımızın büyük desteği, müdürlüğümüz ve Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğümüz çalışanlarının özverili çalışmalarıyla milli mücadelemizin 100’üncü yılında kampanyada hedeflenen bin 919 organ bağışçısı hedefine ulaştık” dedi.   Türkiye’deki organ naklindeki en büyük sıkıntının organ bağışının azlığı olduğunu belirten Oruç, “Organ bağışını artırıp, bu konudaki toplum duyarlılığı korumak Sağlık İl Müdürlüğümüzün en önemli hedefleri arasındadır. Herhangi bir nedenle organ yetmezliğine giren hastaların tek geçerli ve sağlıklı tedavi yöntemi organ naklidir. Türkiye’de yaklaşık 30 bin kişi herhangi bir organ ve dokuya ihtiyacı olarak beklemektedir ve bu hastalarımızın bir yıl içinde yaklaşık 2 bin 500’ü ihtiyaçları olan organ bulunamadığı için hayatlarını kaybetmektedir. Biz de bu kampanyada olduğu gibi bu konuda, toplumsal farkındalık oluşturmak, organ bağışını artırmak için yıl boyu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.   Bu kapsamda 2019 yılı ilk 5 aylık dönemde ilimizde 20 bin kişiye organ bağışı ve organ nakli konularında eğitim verildi. Bu çalışmalarımız sonucunda 19 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Samsun’da organ bağışçısı sayısı 18 bin 326’dır. Bu anlamlı kampanya vesilesiyle organ bağışında bulunmak, bir hayat kurtarmak isteyen tüm Samsunluları İl Sağlık Müdürlüklerine, devlet hastanelerine, özel hastanelere, Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezimize, Toplum Sağlığı Merkezlerine, Aile Sağlığı Merkezlerine organ bağışında bulunmak üzere davet ediyorum” diye konuştu. 

SAMSUN İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100’üncü yılı anısına düzenlenen ‘19 Mayıs 1919 anısına 100’üncü yılda bin 919 organ bağışçısı’ kampanyasının hedefine ulaştığını söyledi. Kampanya kapsamında Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda hastaneler, kışlalar, polis okulu, alışveriş merkezleri ve şehir merkezinde halkın rahat ulaşabileceği alanlarda açılan stantlarda 19 Mayıs tarihine kadar halkın organ bağışları kayıt altına alındı.

 

Kampanya hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğümüz işbirliğiyle hem milli mücadelemizin 100’üncü yılında böyle anlamlı bir kampanya yapmak hem de organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için ‘19 Mayıs 1919’un Anısına 100. Yılda 1919 organ bağışçısı’ kampanyasını Mayıs ayı itibariyle başlatmıştık. Sevinerek söylemek istiyorum ki 19 Mayıs tarihi itibariyle halkımızın büyük desteği, müdürlüğümüz ve Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğümüz çalışanlarının özverili çalışmalarıyla milli mücadelemizin 100’üncü yılında kampanyada hedeflenen bin 919 organ bağışçısı hedefine ulaştık” dedi.

 

Türkiye’deki organ naklindeki en büyük sıkıntının organ bağışının azlığı olduğunu belirten Oruç, “Organ bağışını artırıp, bu konudaki toplum duyarlılığı korumak Sağlık İl Müdürlüğümüzün en önemli hedefleri arasındadır. Herhangi bir nedenle organ yetmezliğine giren hastaların tek geçerli ve sağlıklı tedavi yöntemi organ naklidir. Türkiye’de yaklaşık 30 bin kişi herhangi bir organ ve dokuya ihtiyacı olarak beklemektedir ve bu hastalarımızın bir yıl içinde yaklaşık 2 bin 500’ü ihtiyaçları olan organ bulunamadığı için hayatlarını kaybetmektedir. Biz de bu kampanyada olduğu gibi bu konuda, toplumsal farkındalık oluşturmak, organ bağışını artırmak için yıl boyu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Bu kapsamda 2019 yılı ilk 5 aylık dönemde ilimizde 20 bin kişiye organ bağışı ve organ nakli konularında eğitim verildi. Bu çalışmalarımız sonucunda 19 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Samsun’da organ bağışçısı sayısı 18 bin 326’dır. Bu anlamlı kampanya vesilesiyle organ bağışında bulunmak, bir hayat kurtarmak isteyen tüm Samsunluları İl Sağlık Müdürlüklerine, devlet hastanelerine, özel hastanelere, Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezimize, Toplum Sağlığı Merkezlerine, Aile Sağlığı Merkezlerine organ bağışında bulunmak üzere davet ediyorum” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi