LÜTFEN Bu kötü görüntüyü nasıl halledecek iseniz halledin

Rize 12.02.2020 - 12:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2990+ kez okundu.
 

LÜTFEN Bu kötü görüntüyü nasıl halledecek iseniz halledin

 RİZE DİLENCİ İSTİLASI ALTINDA!... Rize’de özellikle çocuk ve çocuk yaştaki gençleri kullanarak vatandaşların manevi duygularını sömürerek, çok da güzel gelir elde eden dilenciler; şehir merkezinde neredeyse her köşe başında yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyor. Rizemiz’de son dönemlerde deyim yerindeyse, adeta dilenci istilası yaşanıyor. Şehir merkezinde, özellikle Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi’nin  her noktasında konuşlanan dilenciler, yanlarındaki çocuklarla vatandaşların duygularını istismar ediyor. Özellikle sokak dilencilerine asla para verilmemesi konusunda dikkat çeken yetkililer; ‘’Bunlara para vermeyin. İlla da yardım etmek, sevap kazanmak, hayır işlemek istiyorsanız; öncelikle ve özellikle akrabanıza, yakınlarınıza, komşularınıza, ya da mahallenizdeki fakir fukaraya; yani gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışın. Bu gezici dilencilerin kazançları, inanın bir çoğumuzun kazancından çok çok daha fazladır. Duygusal davranmayın’’ diyerek vatandaşlarımız uyarılıyor. Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Kolluk görevlilerinin daha sıkı kontrol yapmalarının gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Zaten Suriyelilere alıştık. Onlar her gün gözümüzün önünde diyen vatandaşlar; ‘’Bu durumdan gerçekten rahatsız olmaya başladık. Müşteriye mi bakalım, dilenci ile mi ilgilenelim. Bir de yetmiyormuş gibi yerli ama, nereden geldikleri bilinmeyen bir çok bayan dilenci türedi. Bu gurup özellikle akşam saatlerinde köşe başlarında yaşları genç olmalarına rağmen dilenmekten çekinmiyorlar’’ diye serzenişte bulundular. Öte yandan sokakta yürüyen vatandaşların da tepkileri çok farklı. Onlar ise: ‘’ Sokakta yürürken önümüzü kesiyorlar, kim bunlar? Gerçek ihtiyaçlı mı, yoksa bizleri kandırıp, yalan söyleyip, duygu sömürüsü mü yapıyorlar bilmiyoruz. Gerçekten rahatsız edici hareketler bunlar’’ Dediler.. Şimdiler de ise en önemlisi; bir iki aydan beri yaşları 14-15 arsında değişen ve öğrenci olduklarını söyleyerek; caddede yürüyen vatandaşın önünü kesip, biz öğrenciyiz, çayımız yok; bize bir kilo ya da yarım kilo çay alır mısın!.. deyip çay topluyorlar. Sonra da topladıkları epey bir çayı, çay satış yerlerine yarı fiyatına satıp, paraya çeviriyorlar. Böyle de bir şebeke var. Bunların gerçek öğrenci olup olmadıklarını vatandaş nasıl anlayacak? Kimlik kontrolümü yapacak. Anlaşılır gibi değil. Bunların hepsi istismarcı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleri bunları tespit edip, gerçek ihtiyaçlı mı? Öğrenci mi? Yoksa sahtekarlar mı? Lütfen! bu istismarcılığı ve kötü görüntüyü nasıl halledecek iseniz halletmeye çalışın. Şimdiden teşekkürler…

 RİZE DİLENCİ İSTİLASI ALTINDA!...


Rize’de özellikle çocuk ve çocuk yaştaki gençleri kullanarak vatandaşların manevi duygularını sömürerek, çok da güzel gelir elde eden dilenciler; şehir merkezinde neredeyse her köşe başında yoğun bir şekilde faaliyet gösteriyor.


Rizemiz’de son dönemlerde deyim yerindeyse, adeta dilenci istilası yaşanıyor. Şehir merkezinde, özellikle Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi’nin  her noktasında konuşlanan dilenciler, yanlarındaki çocuklarla vatandaşların duygularını istismar ediyor.


Özellikle sokak dilencilerine asla para verilmemesi konusunda dikkat çeken yetkililer; ‘’Bunlara para vermeyin. İlla da yardım etmek, sevap kazanmak, hayır işlemek istiyorsanız; öncelikle ve özellikle akrabanıza, yakınlarınıza, komşularınıza, ya da mahallenizdeki fakir fukaraya; yani gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışın. Bu gezici dilencilerin kazançları, inanın bir çoğumuzun kazancından çok çok daha fazladır. Duygusal davranmayın’’ diyerek vatandaşlarımız uyarılıyor.


Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Kolluk görevlilerinin daha sıkı kontrol yapmalarının gerekli olduğunu söyleyebiliriz.


Zaten Suriyelilere alıştık. Onlar her gün gözümüzün önünde diyen vatandaşlar; ‘’Bu durumdan gerçekten rahatsız olmaya başladık. Müşteriye mi bakalım, dilenci ile mi ilgilenelim. Bir de yetmiyormuş gibi yerli ama, nereden geldikleri bilinmeyen bir çok bayan dilenci türedi. Bu gurup özellikle akşam saatlerinde köşe başlarında yaşları genç olmalarına rağmen dilenmekten çekinmiyorlar’’ diye serzenişte bulundular. Öte yandan sokakta yürüyen vatandaşların da tepkileri çok farklı. Onlar ise: ‘’ Sokakta yürürken önümüzü kesiyorlar, kim bunlar? Gerçek ihtiyaçlı mı, yoksa bizleri kandırıp, yalan söyleyip, duygu sömürüsü mü yapıyorlar bilmiyoruz. Gerçekten rahatsız edici hareketler bunlar’’ Dediler..


Şimdiler de ise en önemlisi; bir iki aydan beri yaşları 14-15 arsında değişen ve öğrenci olduklarını söyleyerek; caddede yürüyen vatandaşın önünü kesip, biz öğrenciyiz, çayımız yok; bize bir kilo ya da yarım kilo çay alır mısın!.. deyip çay topluyorlar. Sonra da topladıkları epey bir çayı, çay satış yerlerine yarı fiyatına satıp, paraya çeviriyorlar. Böyle de bir şebeke var. Bunların gerçek öğrenci olup olmadıklarını vatandaş nasıl anlayacak? Kimlik kontrolümü yapacak. Anlaşılır gibi değil. Bunların hepsi istismarcı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Zabıta ekipleri ve kolluk kuvvetleri bunları tespit edip, gerçek ihtiyaçlı mı? Öğrenci mi? Yoksa sahtekarlar mı?


Lütfen! bu istismarcılığı ve kötü görüntüyü nasıl halledecek iseniz halletmeye çalışın.


Şimdiden teşekkürler…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi