KÜME DÜŞME VE YABANCI KURALINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK

29.07.2020 - 18:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2854+ kez okundu.
 

KÜME DÜŞME VE YABANCI KURALINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'da gerçekleştirilen toplantıda Süper Lig'de bu sezon küme düşme olmayacağına ve 2020-2021 sezonunu 21 takımla oynanmasına karar verdi. Bu karar ile birlikte Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü yeni sezonda da Süper Lig'de mücadele edecek. Öte yandan yeni yabancı kuralının da 1 yıl ertelenmesi kararı alındı. Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'da gerçekleştirdiği toplantıyla Süper Lig'de önümüzdeki sezon küme düşme konusunu masaya yatırdı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı TFF Yönetim Kurulu toplantısında Kulüpler Birliği Vakfı'nın 'Küme düşme kaldırılsın' tavsiyesi masaya yatırıldı ve gelecek sezonun 21 takımla oynanmasına karar verildi. YABANCI KURALI 1 YIL ERTELENDİ TRT Spor'un haberine göre 2020/2021 sezonu 21 takımla, 2021/2022 sezonu ise 20 takımla oynanacak. Yeni yabancı kuralı ise 1 yıl ertelendi. BAŞKAN NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI Avrupa'nın gördüğü en iyi protokolü hazırlayarak futbola dönüşü gerçekleştirdik. Kulüpler Birliği'nin talebiyle Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı. Süper Lig gelecek sezon 21 takımla oynanacak. Ondan sonraki sezon için 4 takım düşecek, 3 takım çıkacak ve lig 20 takımla oynanacaktır. Süper Lig'in 21 takım ile oynanacak olması, gelir dağılımında farklılık, maç sayısında artış ve fikstür sıkışıklığına yol açacaktır. TFF olarak bunları revize edeceğiz ve paylaşacağız. Gelecek sezon TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig ise 39 takımla oynanacaktır. TFF 3. Lig, 4 gruptan oluşacak ve toplam 67 takım mücadele edecektir. Harcama limitleri, 4 Ağustos'ta, yani transferin ilk gününde açıklanacaktır. Yabancı Oyuncu kural değişikliği 1 sene ertelenmiştir. Yeni kural 2021-22 sezonundan itibaren geçerli olacaktır. SÜPER LİG TARİHİNDE BİR İLK Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada bu sezon küme düşmenin olmaması ve gelecek sezon 21 takımlı bir lig oynanması yönünde yeniden talepte bulunulacağını açıkladı. Bu öneri hayata geçerse, profesyonel liglere geçilen 1959'dan bu yana ilk kez 21 takım aynı sezonda aynı ligde mücadele edecek. 

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'da gerçekleştirilen toplantıda Süper Lig'de bu sezon küme düşme olmayacağına ve 2020-2021 sezonunu 21 takımla oynanmasına karar verdi. Bu karar ile birlikte Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü yeni sezonda da Süper Lig'de mücadele edecek. Öte yandan yeni yabancı kuralının da 1 yıl ertelenmesi kararı alındı.


Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'da gerçekleştirdiği toplantıyla Süper Lig'de önümüzdeki sezon küme düşme konusunu masaya yatırdı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katıldığı TFF Yönetim Kurulu toplantısında Kulüpler Birliği Vakfı'nın 'Küme düşme kaldırılsın' tavsiyesi masaya yatırıldı ve gelecek sezonun 21 takımla oynanmasına karar verildi.


YABANCI KURALI 1 YIL ERTELENDİ


TRT Spor'un haberine göre 2020/2021 sezonu 21 takımla, 2021/2022 sezonu ise 20 takımla oynanacak. Yeni yabancı kuralı ise 1 yıl ertelendi.


BAŞKAN NİHAT ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARI


Avrupa'nın gördüğü en iyi protokolü hazırlayarak futbola dönüşü gerçekleştirdik.


Kulüpler Birliği'nin talebiyle Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme kaldırıldı.


Süper Lig gelecek sezon 21 takımla oynanacak. Ondan sonraki sezon için 4 takım düşecek, 3 takım çıkacak ve lig 20 takımla oynanacaktır.


Süper Lig'in 21 takım ile oynanacak olması, gelir dağılımında farklılık, maç sayısında artış ve fikstür sıkışıklığına yol açacaktır. TFF olarak bunları revize edeceğiz ve paylaşacağız.


Gelecek sezon TFF 1. Lig 18 takım, TFF 2. Lig ise 39 takımla oynanacaktır. TFF 3. Lig, 4 gruptan oluşacak ve toplam 67 takım mücadele edecektir.


Harcama limitleri, 4 Ağustos'ta, yani transferin ilk gününde açıklanacaktır.


Yabancı Oyuncu kural değişikliği 1 sene ertelenmiştir. Yeni kural 2021-22 sezonundan itibaren geçerli olacaktır.


SÜPER LİG TARİHİNDE BİR İLK


Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada bu sezon küme düşmenin olmaması ve gelecek sezon 21 takımlı bir lig oynanması yönünde yeniden talepte bulunulacağını açıkladı. Bu öneri hayata geçerse, profesyonel liglere geçilen 1959'dan bu yana ilk kez 21 takım aynı sezonda aynı ligde mücadele edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi