KAZMAZ FUTBOL’UN TARİHİNİ YAZDI

Spor 08.02.2020 - 12:49, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2767+ kez okundu.
 

KAZMAZ FUTBOL’UN TARİHİNİ YAZDI

Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden ve çevreci Avukat olarak tanınan Av. Remzi Kazmaz bu kez Futbolun tarihini yazdı. FUTSOL isimli kitapta futbolun doğuşu bugüne kadar gelişmesi yazıldı.150 sahifelik kitap Favori yayınlarından çıktı.      Araştırma-İnceleme dalında konusunda yazılı ilk kitaplardan olan FUTSOL’u okuyucuyla buluşturan Remzi Kazmaz Rize’de imza günü düzenledi. Bizim Kitapçıda düzenlenen İmza gününde kitabını imzalayan Kazmaz ’sporun barış kardeşlik için önemli bir araç olduğunu, fakat zaman zaman insanları sömüren araç olarak ta kullanıldığını görmek üzüntü verici. İki yıllık bir çalışmanın ürünü bu kitap. Gerek sporcu olarak gerekse hukuk adamı ve siyasetçi olarak farklı zamanlarda görevlerle içinde bulunduğum bir yapıdır futbol.    Çocukluk dönemimde tutku ile başladığım bu serüven zamanla profesyonellik ve sonrasında yöneticilik ile devam etti. Görevlerim esnasında farklı aşamalarda bulunduğum için futbol ailesini incelemeye ve yönlendirmeye çalıştığım zamanlar oldu. Bu süreçte mahalle maçları zamanında aldığım hazzı, sevgi ve kardeşliği artık futbolda bulamadığımı fark ettim. Futbol elimizden alınan, kontrolünü kaybettiğimiz daha da kötüsü bizi bölen, soyan ve ırkçılık gibi duyguların ve sonu savaşlara varan olayların kaynağı haline gelmiştir. Yapısı itibariyle sağ görüşe yatkın olan FİFA, UEFA ve benzeri kuruluşlar, koydukları kurallar ile futbolun dizginlerini ele almış, kulüpleri ve futbolcuları kendi istedikleri noktaya getirmek konusunda hiç zorlanmamaktadır. Bu kitabı yazarken yaşadıklarım, gördüklerim, takımlar ve olaylar üzerinden mevcut durumu özetlemeye çalışırken futbolun sol görüşü benimsemiş figürleri ve muhalif görüşlerini aktarmaya çalıştım’ dedi.

Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden ve çevreci Avukat olarak tanınan Av. Remzi Kazmaz bu kez Futbolun tarihini yazdı. FUTSOL isimli kitapta futbolun doğuşu bugüne kadar gelişmesi yazıldı.150 sahifelik kitap Favori yayınlarından çıktı.

    
Araştırma-İnceleme dalında konusunda yazılı ilk kitaplardan olan FUTSOL’u okuyucuyla buluşturan Remzi Kazmaz Rize’de imza günü düzenledi. Bizim Kitapçıda düzenlenen İmza gününde kitabını imzalayan Kazmaz ’sporun barış kardeşlik için önemli bir araç olduğunu, fakat zaman zaman insanları sömüren araç olarak ta kullanıldığını görmek üzüntü verici. İki yıllık bir çalışmanın ürünü bu kitap. Gerek sporcu olarak gerekse hukuk adamı ve siyasetçi olarak farklı zamanlarda görevlerle içinde bulunduğum bir yapıdır futbol.

  
Çocukluk dönemimde tutku ile başladığım bu serüven zamanla profesyonellik ve sonrasında yöneticilik ile devam etti. Görevlerim esnasında farklı aşamalarda bulunduğum için futbol ailesini incelemeye ve yönlendirmeye çalıştığım zamanlar oldu. Bu süreçte mahalle maçları zamanında aldığım hazzı, sevgi ve kardeşliği artık futbolda bulamadığımı fark ettim. Futbol elimizden alınan, kontrolünü kaybettiğimiz daha da kötüsü bizi bölen, soyan ve ırkçılık gibi duyguların ve sonu savaşlara varan olayların kaynağı haline gelmiştir. Yapısı itibariyle sağ görüşe yatkın olan FİFA, UEFA ve benzeri kuruluşlar, koydukları kurallar ile futbolun dizginlerini ele almış, kulüpleri ve futbolcuları kendi istedikleri noktaya getirmek konusunda hiç zorlanmamaktadır. Bu kitabı yazarken yaşadıklarım, gördüklerim, takımlar ve olaylar üzerinden mevcut durumu özetlemeye çalışırken futbolun sol görüşü benimsemiş figürleri ve muhalif görüşlerini aktarmaya çalıştım’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi