KARAR ALINMASINA RAĞMEN ASILMASINI KİM ENGELLEDİ.!

Siyaset 17.11.2019 - 06:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2074+ kez okundu.
 

KARAR ALINMASINA RAĞMEN ASILMASINI KİM ENGELLEDİ.!

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve partililerin katılımıyla Pazar Belediye Başkanlığı binası önünde bir basın açıklamasında bulunuldu.   Basın açıklamasını okuyan CHP Pazar İlçe Başkanı Adnan Solak, Pazar Belediye Binasına T.C. ibaresinin asılması için Pazar Belediye Meclisi tarafından karar alındığını iddia ederek, buna rağmen engellemede bulunulduğunu söyledi. Solak yaptığı açıklamada, “CHP ilçe başkanlığının talebi ve meclis üyelerimizin gayretli çalışmalarıyla meclisten geçirilen T.C. ibaresinin tabelaya eklenmesiyle ilgili talepler dikkate alınmış ve T.C.nin tabelaya eklenmesiyle ilgili çalışmalar başlatılmışken T.C. ibaresi tabelaya takılırken kim ya da kimlerin müdahalesiyle taktırılmadı? T.C. ibaresinin mecliste uygundur deyip takılmamasını isteyenleri kınıyorum. T.C. ibaresinin takmamaktaki amaç nedir? Bence amaç belediyenin T.C. adından duyduğu rahatsızlık mıdır? Bu ülkenin kuruluş ve kurtuluşuna katkı vermeyenlerin bu tür rahatsızlıklar duymaları sizce normal değil mi? Belediye meclisinde alınan karar varken T.C. ibaresinin kaldırılmasının sebebi nedir? Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz sayın belediye başkanım? T.C. ibaresinin kaldırılmasına yönelik resmi bir karar yoktur. Yani resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan bir düzenleme bulunmadığı halde kurum ve kuruluş tabelalarından veya resmi yazışmalardan bu ibareyi kaldırma kararı alan kişilerin bu tasarrufu neye dayanarak yaptıklarını incelenmiş midir? Haklarında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Burada olan, Pazar Belediye meclisinin tabelaya T.C. ibaresinin eklenmesi konusunda iyi niyetli olmasına rağmen ibarenin tabelaya eklenip daha sonra indirilmesini kınıyorum ve T.C. ibaresinin tabelaya takılmasını talep ediyorum” dedi. Konuyla ilgili Pazar Belediye yetkilileri ise Ekim Ayı meclis toplantısında, daha önce gündeme gelen ve yeniden teklif verilen konuyla ilgili oy birliği kararı alındığı ve ona göre hareket edildiği bilgisi verildi.   Meclis kararının “Belediyemize ait tabelaların değiştirilmesi esnasında T.C. ibaresinin de konularak bu şekilde takılabileceği hususunun dikkate alınacağına; Meclisimizce oy birliği ile karar verildi.” şeklinde olduğu ve bu anlamda bir gelişme yaşanmadığı için ortada da T.C. ibaresi sorunu olmadığı belirtildi.   Cengiz  YILDIRIM/pazar53    

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve partililerin katılımıyla Pazar Belediye Başkanlığı binası önünde bir basın açıklamasında bulunuldu.
 

Basın açıklamasını okuyan CHP Pazar İlçe Başkanı Adnan Solak, Pazar Belediye Binasına T.C. ibaresinin asılması için Pazar Belediye Meclisi tarafından karar alındığını iddia ederek, buna rağmen engellemede bulunulduğunu söyledi.


Solak yaptığı açıklamada, “CHP ilçe başkanlığının talebi ve meclis üyelerimizin gayretli çalışmalarıyla meclisten geçirilen T.C. ibaresinin tabelaya eklenmesiyle ilgili talepler dikkate alınmış ve T.C.nin tabelaya eklenmesiyle ilgili çalışmalar başlatılmışken T.C. ibaresi tabelaya takılırken kim ya da kimlerin müdahalesiyle taktırılmadı? T.C. ibaresinin mecliste uygundur deyip takılmamasını isteyenleri kınıyorum. T.C. ibaresinin takmamaktaki amaç nedir? Bence amaç belediyenin T.C. adından duyduğu rahatsızlık mıdır? Bu ülkenin kuruluş ve kurtuluşuna katkı vermeyenlerin bu tür rahatsızlıklar duymaları sizce normal değil mi? Belediye meclisinde alınan karar varken T.C. ibaresinin kaldırılmasının sebebi nedir? Bu uygulamayı düzeltmeyi düşünüyor musunuz sayın belediye başkanım? T.C. ibaresinin kaldırılmasına yönelik resmi bir karar yoktur. Yani resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan bir düzenleme bulunmadığı halde kurum ve kuruluş tabelalarından veya resmi yazışmalardan bu ibareyi kaldırma kararı alan kişilerin bu tasarrufu neye dayanarak yaptıklarını incelenmiş midir? Haklarında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Burada olan, Pazar Belediye meclisinin tabelaya T.C. ibaresinin eklenmesi konusunda iyi niyetli olmasına rağmen ibarenin tabelaya eklenip daha sonra indirilmesini kınıyorum ve T.C. ibaresinin tabelaya takılmasını talep ediyorum” dedi.


Konuyla ilgili Pazar Belediye yetkilileri ise Ekim Ayı meclis toplantısında, daha önce gündeme gelen ve yeniden teklif verilen konuyla ilgili oy birliği kararı alındığı ve ona göre hareket edildiği bilgisi verildi.
 

Meclis kararının “Belediyemize ait tabelaların değiştirilmesi esnasında T.C. ibaresinin de konularak bu şekilde takılabileceği hususunun dikkate alınacağına; Meclisimizce oy birliği ile karar verildi.” şeklinde olduğu ve bu anlamda bir gelişme yaşanmadığı için ortada da T.C. ibaresi sorunu olmadığı belirtildi.

 

Cengiz  YILDIRIM/pazar53

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi