Karamehmetoğlu ,Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur.

Rize 15.01.2020 - 15:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2042+ kez okundu.
 

Karamehmetoğlu ,Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur.

TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı RİZE'de gerçekleştirildi.   TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Karamehmetoğlu ,“Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur.” TTB Başkanı Ergan, “Güney ve Batı’dan bölgenin tren yolu ile Orta Asya ve Uzak Doğu’ya bağlanması Karadeniz için gereklidir.”   Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, kalkınma hareketinin başarıya ulaşmasında yerel örgüt ve kaynakların çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur” dedi. Şaban Aziz Karamehmetoğlu  başkanlığındaki TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı Rize’de yapıldı.   Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin’deki odalar ve borsaların başkanlarının yanı sıra genel sekreterlerinin de katıldığı toplantının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu üyesi Karaahmetoğlu, ülke gündemindeki ekonomik konulara değinerek, uluslararası ve ulusal işbirlikleri kadar, bölgesel olanlarında çok önemli olduğunu vurguladı.   Karamehmetoğlu ; “Ülkemizde son yıllarda kararlar çok süratli alınıyor. Bu kararların özellikle parlamento düzeyinde yasa şekliyle alınması aşamasında da bizim yetişemediklerimiz bile oluyor. Bunun için oda ve borsaların her konuda TOBB ile istişare ederek çalışmalarını yönlendirmesi gerekiyor. Oda ve borsalar arasındaki kardeşlik protokollerinin verimliliği arttıracak şekilde hayata geçirilmesi, akreditasyon sistemine çok önem verilmesi önceliklerimiz arasındadır” dedi ve TOBB’nin istekleri ile ilgili bilgiler aktardı.   Toplantıda söz alan başkanlar Doğu Karadeniz’in öncelikli projelerinde işbirliğine gidilmesi ve birlikte hareket edilmesi fikri üzerinde birleştiler.   Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın, Doğu Karadeniz’in lojistik önemini ortaya koyarak, Güney ve Batı’dan bölgenin tren yolu ile Orta Asya ve Uzak Doğu’ya bağlanması düşüncesi başkanlardan destek buldu.   Ergan, bu konuda şunları söyledi:   “Batı kesiminde Samsun, Güneyinde Erzincan ve Erzurum, Doğusunda ise Gürcistan’ın Batum kentine kadar getirilmiş olan tren yolu ulaşımının Samsun-Batum ve Erzincan-Batum bağlantılarının sağlanması Asya ile Avrupa arasında önemli geçiş noktalarından biri olan Karadeniz için gereklidir. Yıllardan beri sözü edilen, ancak yapımı adeta oyalanan bu tren yolu bağlantıları sağlanarak Karadeniz Lojistiğinin en büyük eksikliği giderilmelidir.”   TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantılarının 4 ayda bir farklı illerde yapılması kararı da alındı.

TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı RİZE'de gerçekleştirildi.
 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Karamehmetoğlu ,“Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur.”


TTB Başkanı Ergan, “Güney ve Batı’dan bölgenin tren yolu ile Orta Asya ve Uzak Doğu’ya bağlanması Karadeniz için gereklidir.”

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, kalkınma hareketinin başarıya ulaşmasında yerel örgüt ve kaynakların çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bölgesel işbirliği kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Şaban Aziz Karamehmetoğlu  başkanlığındaki TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı Rize’de yapıldı.

 

Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin’deki odalar ve borsaların başkanlarının yanı sıra genel sekreterlerinin de katıldığı toplantının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu üyesi Karaahmetoğlu, ülke gündemindeki ekonomik konulara değinerek, uluslararası ve ulusal işbirlikleri kadar, bölgesel olanlarında çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Karamehmetoğlu ; “Ülkemizde son yıllarda kararlar çok süratli alınıyor. Bu kararların özellikle parlamento düzeyinde yasa şekliyle alınması aşamasında da bizim yetişemediklerimiz bile oluyor. Bunun için oda ve borsaların her konuda TOBB ile istişare ederek çalışmalarını yönlendirmesi gerekiyor. Oda ve borsalar arasındaki kardeşlik protokollerinin verimliliği arttıracak şekilde hayata geçirilmesi, akreditasyon sistemine çok önem verilmesi önceliklerimiz arasındadır” dedi ve TOBB’nin istekleri ile ilgili bilgiler aktardı.

 

Toplantıda söz alan başkanlar Doğu Karadeniz’in öncelikli projelerinde işbirliğine gidilmesi ve birlikte hareket edilmesi fikri üzerinde birleştiler.

 

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın, Doğu Karadeniz’in lojistik önemini ortaya koyarak, Güney ve Batı’dan bölgenin tren yolu ile Orta Asya ve Uzak Doğu’ya bağlanması düşüncesi başkanlardan destek buldu.

 

Ergan, bu konuda şunları söyledi:
 

“Batı kesiminde Samsun, Güneyinde Erzincan ve Erzurum, Doğusunda ise Gürcistan’ın Batum kentine kadar getirilmiş olan tren yolu ulaşımının Samsun-Batum ve Erzincan-Batum bağlantılarının sağlanması Asya ile Avrupa arasında önemli geçiş noktalarından biri olan Karadeniz için gereklidir. Yıllardan beri sözü edilen, ancak yapımı adeta oyalanan bu tren yolu bağlantıları sağlanarak Karadeniz Lojistiğinin en büyük eksikliği giderilmelidir.”

 

TOBB Doğu Karadeniz Bölge Toplantılarının 4 ayda bir farklı illerde yapılması kararı da alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi